Blodføre

4

ok_9788275472739.jpg

Noen dager etter hjemkost fra jobbreise lå endelig Blodføre her! Forfatteren Eskil Aasmul er allerede kjent som en meget god blogger, og jeg følger Rølerbloggen jevnlig med stor interesse. Nå er ikke det å skrive bokanmeldelser helt min greie, men jeg har altså slukt denne i løpet av et par dager nå og den fortjener litt omtale!

Som det sies på sidene til Haugen bok, skiller denne thrilleren seg ut fra andre bøker i samme sjanger. Et maratonløp på den sibirske taigaen arrangert for å finne en styrtet satelitt, gamle spion-intriger og en oppegående dame som prøver å bli tatt på alvor av sin mannssjåvinistiske sjef. Spennende og utradisjonelt tema-valg!

Den fremste følelsen jeg sitter igjen med etter å ha lest Blodføre er at den kunne veldig godt ha vært lenger! (Og vart lenger, jeg trenger mer underholdning i dag kjenner jeg. Ligger hjemme og er småsjuk.) Tempoet i historien er drivende og er en av grunnene til at jeg synes det hele nesten tok slutt for fort. Dessuten ville jeg gjerne blitt enda tettere kjent med en del av personene i boka, for eksempel Talicia som jeg fikk sansen for! (Jeg er dessuten veldig opptatt av hvordan det er å være ung jente på en mannsdominert arbeidsplass, og Eskil treffer frustrasjonene godt her.)

Eskil skriver godt, det er det ingen tvil om! Jeg ble overraskende grepet av drivet i fortellingen rundt løpet, ja jeg sier overrasket, for så lite sportslig interessert som jeg er trodde jeg virkelig ikke at jeg ville ha noe utbytte å lese om folk som sprang bortover…. (For ikke å snakke om for en utrolig upraktisk måte å finne igjen noe på da, å løpe rundt på den måten der.) Men der tok jeg feil, og takk for det! Jeg har sikkert også snappet opp et par ting om orientering og løping som jeg ellers ikke ville ha brydd meg med, så ære til forfatteren for den. Litt vel fantasifullt og overdrevet mener Dagbladets anmelder, og det kan jeg vel si meg tildels enig i. Plottet rundt den styrtede satelitten og dens innhold føles til tider litt søkt, men jeg synes faktisk at slutten sydde det bra sammen for meg!

Med stort og smått synes jeg Eskil har fått en spennende og vel gjennomført debut, og jeg melder meg på i rekken av de som gleder oss til neste utgivelse!

Share.

About Author

4 kommentarer

 1. Yay, jeg koste meg også med den. Hjorten og jeg hadde en diskusjon om hva vi syntes om Talicia, der jeg likte henne veldig godt og han var skeptisk.

  Kult å se noen skrive sånn om henne, jeg hadde tilsvarende opplevelse selv ^.^

 2. serendipitycat on

  Takk for kommentar! 🙂
  Ja, jeg ble faktisk veldig positivt overrasket over måten han hadde klart å få frem Talicias frustrasjoner/opplevelser på! Kanskje man liker henne bedre hvis man kjenner seg igjen i karakteren? Det er noe med det..

 3. serendipitycat on

  Ja, ikke sant 🙂 Artig at det er flere som liker det ordet også! Det er et vakkert ord med en fin mening.
  Får håpe jeg ikke tråkker på noen tær ved å velge samme «navn» som dem?

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.