Eliteblogging! Meta!

33

Som relativt fersk blogger er jeg litt nysgjerrig på dette fenomenet med «elitebloggere». Det virker litt merkelig. Men nå er altså «elitebloggdebatten 2008» i gang, etter at Martin* lurte på hvordan han skulle bli eliteblogger!*  Jeg har ikke fått med meg så mange eliteblogger-debatter før… kanskje det blir spennende?

Jeg spurte Esquil om tips til hva man burde gjøre i løpet av årets bloggelite-debatt for å faktisk rykke opp i eliten. Så vidt han har skjønt «handler det om å pisse på vanlige bloggere, forklare dem hvor talentløse de er, be dem legge opp, forklar hvorfor (bare hjorthens blogg) har livets rett. parentesen kan byttes ut med det du mener er eliten.» Sjenerøst melder Esquil at jeg skal få lov til å starte med ham når jeg skal begynne å «ta» vanlige bloggere. (Takker for det altså, men har ikke så lyst til å plage deg!)

Her tror jeg at jeg bare må melde pass altså. Jeg er så utrolig dårlig på å pisse på andre, og selv om jeg vanligvis sier at «æ eie itj skamvætt sjø», så vil jeg nok ha problemer med å begynne å hetse forskjellige bloggere og be dem legge opp og sånn!!! (Jada, jeg skjønner at Esquil kanskje overdriver litt…) Hvis det er det som skal til for å være i eliten av bloggere, så velger jeg å holde meg utenfor! Dessuten er det noen som begynner å stille spørsmål om hvor hypertekstuell bloggen din er og sånn.. Hjelp…

Det jeg har fått med meg så langt er egentlig ikke mer enn at Hjorthen er «gudfar», og at Røverdatter hadde en god kommentar hos Esquil om det å hetse andres blogger: «Det blir litt som å komme inn i stua til noen du ikke kjenner så godt og rope; HER VAR DET SKIKKELIG STYGT!».

Jeg håper det ikke blir en seriøs og fæl diskusjon av dette, men det er morsomt å følge med på når folk har litt humor og kommer med gode kommentarer. 🙂

Oppdatering:
Virrvar sier det egentlig best: «Med mindre noen kaller meg elite, da. Da blir jeg superglad og føler meg superkul og viktig (c; Det tror jeg alle som blir fremstilt som «elite» blir. «Uff, JEG er jo ikke ELITE!» sier de. Og blir varme og glade på innsiden. Det betyr jo at noen har lagt merke til dem ^_^»

* Martins blogg eksisterer ikke lenger. (20.11.08)

Share.

About Author

33 kommentarer

 1. Ta meg! Ta meg! Kom igjen! Skriv en skikkelig hets-post! Så svarer jeg, så får jeg masse treff, du får masse treff og alle følger med i spenning på neste utspill. Vips forsvarer en meg, en annen deg og TAADA! Du er igang 😀

 2. HAHA! 😀 Litt kinky da, men det har da vel aldri hindret meg i noe….

  Kanskje jeg kan bli hun slemme damen som folk kan skrive til i hemmelighet for å be om å bli tatt? Og så PLUTSELIG angriper jeg bloggen dems så hardt at de ikke skjønner hva som skjedde!! Tenk deg det kicket av nervøsitet de får mens de sitter og venter og ikke _aner_ hva som kommer? Den nye ekstremsporten, skal jeg si deg 🙂

 3. Vi kan jo bare velge oss ut et ukjent offer? Du angriper, jeg forsvarer- alt pent og regissert?

  Og ja- putt det i headeren eller teksten om deg selv.

  «SerendipityCat- eliteblogger, for det har hun bestemt selv, og eliten har alltid rett.»

 4. Overdriver? nah. Jeg vil tro det der var en god oppskrift på å bli lagt merke til … dessverre.

  Regissert krangel har rubenmann prøvd. Det var lett å gjennomskue da, men det kan godt være dere får det til bedre enn haraldeia.

  Hvorvidt man liker å bli kalt elite kommer nok mye an på settingen. Det er ikke alle elitedebatter som starter like koselig som årets. Hjorthen la ned bloggen sin etter at han ble fremstilt som noe a la edderkoppen i elitenettet i 2006 (muligens la han ned av sammensatte årsaker, men likte stempelet gjorde han ikke). Kan også spørre Tom Egeland på forfatterbloggen om han likte det. Jeg kan dra flere eksempler på at det er genuint ugøy å være ansett som elite, fra hvert av de tre siste årene, men skal ikke rippe mer opp i gamle strider.

  dog, jeg bidro kanskje selv også til at det ikke bare ble hyggelig for radiohode å være elite i år. jeg er et svin. ta meg hardt, serendipitycat.

 5. virrvarr: vi får diskutere oss frem til en ond og utspekulert plan vi kan realisere en dag vi kjeder oss 😉

  Esquil: Jeg skjønner at det tidligere har vært «elitedebatter» med en helt annen temperatur og ubehagelige opplevelser for mange, jeg mente ikke å bagatellisere det altså. Vi er jo mennesker bak disse bloggskjemaene også, og det ville vært rart om vi ikke tok oss nær av å bli skjelt ut eller utsatt for usaklige personangrep. Jeg støtter ikke dette i det hele tatt, bare for å ha sagt det. Jeg har jo skjønt at enkelte drar det svært langt i å fronte personkonflikter gjennom blogg, sånn kan det ikke være.

  Synes forøvrig jeg begynner å få bra med henvendelser om å «ta meg» i dag! 😀 Dette liker jeg, bare fyr på!! Vi skal kanskje ikke være bare snille heller?

 6. Jeg har en hemmelig drøm… det er å komme til en blogg hvor eieren av bloggen er litt svær på det. Litt sånn «her kommer jeg og verden snurrer virkelig rundt meg og mine meninger».

  Og hvis ytringene hans er totalt ute og kjøre så kan jeg skrive: Idiot!

  Av en eller annen grunn så innbiller jeg meg det må være en han. En elitebloggerpompøsviktigpermann 🙂

 7. groftekanten Vel, nå har jeg nå vært ganske kjepphøy i dag og sagt at jeg dere likså godt kan begynne å kalle meg eliteblogger med en gang da! 😉

  Flink-pike-syndromet er fæle greier! Jeg har også en sånn, men prøver å kvitte meg med den.

 8. petter, jeg tror du har tatt veldig feil av meg … hva mener du, virrvarr?

  jeg ville satt pris på om vi la bort sauron-pratet. det føles som bizzarroworld fra seinfeld.

  jeg tror det beste er å oppføre seg skikkelig, være snill og grei og skrive bra bloggposter. det jeg sa om å krangle seg til status, sa jeg fordi jeg føler at det fins dyktige bloggere der ute som ikke blir lest så mye som de fortjener, og at noen av dem surner og begynner å opptre ganske hissig/småprovoserende mot enkelte større bloggere for å prøve å få til en krangel. jeg trodde ikke du var en sånn, petter. uansett. enda en effekt som gjør det ukoselig å bli tatt for elite.

 9. … som jeg sa sist, jeg vil ikke at hvem som helst skal «ta meg», for jeg orker ikke krangle på ordentlig. jeg kan tilogmed bli sykere av det.

  jeg vil ikke være elite. jeg vil bare være snill, og få lov til å være det.

 10. Esquil er ingen sauron. Han er en kose-mose-varm-og-inkluderende-blogger. Jeg hadde ikke giddet å skrive for noe annet enn et commie-publikum om det ikke hadde vært fore Esquil ^_^

 11. Esquil: Ref. «ta meg», se virrvarrs kommentar nr. 2 fra toppen om å bli kinky…. 😳 Er du med på å være snill, men kinky? 😉

  Litt seriøst, jeg bare må: Det hadde vært veldig morsomt å skrive et tulle-angrep på virrvarr eller Esquil, for jeg vet at dere ville tatt det med humor og vi kunne hatt det mye gøy med det…Men så bare vet jeg at en eller annen ville misforstått, og jeg vil ikke være med på noe som utarter seg til å bli slitsomt for noen, og til og med kan gjøre folk syke fordi de må bruke energi på negative ting.

  Men det er helt greit om dere vil komme innom her og tulle litt altså 😀 Bare hyggelig med så bra selskap!

 12. Denne metadebatten har jeg stort sett fulgt fra sidenlinjen og undret meg litt over. Jeg tror ikke hjernen min forstår seg på sånt. 😉

  Men «ta meg, ta meg» forstår jeg..! Da ble min interesse fanget, lissom. 🙂

 13. He-he, det er bra du er fornøyd. Bloggers aim to please, vettu. Kanskje hele greia egentlig handler om at vi ønsker å bli sett og likt? Det er jo ganske naturlig. Eller sporet jeg av nå? Ja ja, det er jo søndag.

 14. lothiane:Tsk, søndag eller ei, jeg føler vi har brakt debatten opp (eller ned?) på et helt riktig nivå 😀

  Om å bli sett og likt: Jeg lærte noe en gang, at alle mennesker ønsker å bli sett, å føle tilhørighet og å oppleve meningsfullhet. (Det er en påminnelse jeg har tatt med meg og som er et godt verktøy i mange situasjoner.) I så måte tror jeg vi alle er like, på og utafor bloggen.

 15. Hehe, Martin du klarte å få SÅ mange treff ved å begynne å snakke om dette! Artig at flere blir oppmerksom på bloggen din da 😀

  Jeg mener jeg så radiohode kommentere et sted også at man må ha litt forståelse for at ikke alle som skriver blogger har holdt på i årevis og kjenner til alle elitedebattene fra tidligere år. Det er jo også et godt poeng, og så lenge man holder seg på et vennlig nivå må det jo være greit å stille litt spørsmål om begreper og sånt som man kommer over..

 16. Gringo: Det er veldig komplisert, veldig. Du må lage en smiske-blogg som omtaler alle som har kommentert her først i veldig rosende vendinger. Sørg for at alle dine venner og slektninger oppsøker smiske-bloggen og smisker mer. Så kanskje vi sender deg et søknadsskjema. Kanskje.

  😉
  Ha en fortsatt god kveld da!

 17. Men folkens: Om eliten finnes eller ei er helt uviktig. Skriv godt. Være snille. Snakk sant. Ta pent i mot alle som kommer på besøk, med mindre de er ufine. Og ta spesielt godt i mot de nye. Så kan vi kalle blogger(e) for hva vi vil.

  Som det sto i en kommentar et sted: «Det er bare blogger.»

 18. Jeg er ny i denne debatten, men hva mener man egentlig med elite?
  Og hva er det man prøver å oppnå ved å skille mellom elite og «vanlig» Er det antall innlegg, antall lesere, antall treff eller kvaliteten på innholdet?

 19. Kenneth: Det er ikke noen definisjon på det, og denne debatten har ut fra det jeg har lært de siste dagene pågått i flere år med forskjellig intensitet. Noen blogger er mer aktive enn andre, noen blir mer lest, noen bloggere har vært ute i media etc. etc. Sånt har tydeligvis dannet grunnlaget for diskusjoner på hva som er bra blogging, hvem som har de beste bloggene, hvordan man bør og ikke bør blogge etc. Det er egentlig en fjern diskusjon.

  De siste dagene har det, etter det jeg har oppfattet, vært en mer godmodig meningsutveksling om hvordan man skriver og oppfører seg for at man skal få flere/mange lesere og komme høyt på forskjellige rankinger. Altså veldig lite hets eller sånne ting. Om det i det hele tatt finnes en elite er jo også et godt spørsmål….

  De fleste av bloggerne vil vel helst bare ha en bra blogg som folk liker 🙂 Jeg tror neppe du blir et lykkeligere menneske eller kommer langt i livet ved å være en del av en imaginær «blogg-elite».

  (Dette selvfølgelig ikke til forkleinelse for at det faktisk finnes en del super-bloggere der ute som virkelig skiller seg ut i orginalitet, kvalitet eller på andre måter, og som derfor blir mer populære enn andre.)

  ÆÆÆhh.. overtrøtt nå, håper du skjønner noe av det jeg mente. Se hva radiohode skriver over, han er en klok mann.

 20. hehe. Utrolig bra at man bruker bloggmediet til å diskutere så viktige ting! Var det ikke på tide å gå tilbake til en diskusjon om noe som faktisk foregår «i den virkelige verden?»

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.