Oi! Myter om selvhjelpsbøker avslørt….

2

Over på tenke.no fant jeg en klok post om selvhjelpsbøker, og en liste over psykologiske myter eller usannheter jeg må innrømme at jeg ble ganske forundret over:

  1. Det er sunt å få ut sinnet når du er sint. Dette er feil, og forskning viser at det å leve ut sinnet sitt er med på å vedlikeholde det og holde deg sint.
  2. Det hjelper å tenke positivt når du er deprimert. Dette er feil, og kan være med på å tydeliggjøre tristheten og de tunge følelsene du føler når du er deprimert.
  3. For å oppnå mål, må du visualisere målene dine. Dette er bare halvveis sant, det er også viktig å fokusere på problemene som står mellom deg og oppnåelsen av mål.
  4. Bruk av selv-affirmasjoner bedrer selvfølelsen. Dette er ikke nok, det ser ikke ut til at vi tror på vår egen ros, vi trenger ros fra andre for å øke selvfølelsen vår.
  5. Bruk aktiv-lytting for å kommunisere bedre med partneren din. Det virker ikke, par som kommuniserer godt bruker ikke denne teknikken.

Les hele posten her:

Kan selvhjelpsbøker gjøre livet ditt verre?

Share.

About Author

2 kommentarer

  1. Friske tanker! Bra at noen går gjennom slike påstander med kritisk blikk. Må nok sette opp denne bloggen i min bloggroll. Vil ha mer!

    Noen kommentarer:

    Sinne: det er sunt å ha kontakt med følelsene sine, også sinnet. Men de som tror at unge mennesker med ubendig raseri blir bedre av å dyrke det, tar feil. Gi dem heller muligheter å finne ro, glede og andre gode tilstander. Det er oftest det som mangler.

    Tenke positivt: positive tanker er bedre enn negative, men man kan ikke tenke seg ut av en depresjon. Depresjonen er en tøff sykdom som gjør «positiv tenkning» til en variant av å skvette vann på gåsa.

    Visualisering: dette handler om den «styrefarten» man kan få av å fokusere på et mål, mener jeg. Det virker, men får ikke problemene til å fordufte. Du må bruke styrefarten til å handle.

    Selvaffirmasjon: kunne like gjerne skrive at ditt eget skryt ikke virker like godt som andres ros.

    Aktiv lytting: kjenner ikke helt til dette, men det betyr vel å gjøre alle de tingene du ellers ville gjøre om du virkelig brydde deg (se på partneren, smile, nikke og svare).

  2. Tusen takk for flotte kommentarer Tomas! 🙂 Artig å få nye besøkende på bloggen.

    Må bare for ordens skyld si at det ikke er jeg som har skrevet den lista, men de flinke psykologene på tenke.no, men jeg er veldig opptatt av slike tema og det var også derfor jeg tok dem med her.

    Jeg har jo lest litt inne på bloggen din også, og synes blant annet du hadde en flott serie om barneoppdragelse og grensesetting.

    Vi kommer nok til å treffes mer i Bloggebyen! 🙂

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.