Mens vi snakker om overvåkningssamfunnet….

2

Bruce Schneier – Sikkerhetsekspert

«Når det gjelder faren for at andre utnytter det åpne nettverket til å begå kriminelle handlinger, skriver Schneier at det er mye mer sannsynlig at disse setter seg inne på en kafé enn i bilen utenfor huset ditt.»

«Skulle politiet en dag banke på døren og anklage deg for noe IT-kriminalitet, som du skjønner er blitt gjort via WLAN-et ditt, er det enklere å forsvare seg dersom WLAN-et er åpent enn om noen har måtte hacke seg inn på det.»

«Det største problemet, ifølge Schneier, vil kunne være den manglende tekniske kompetansen til politiet og påtalemyndighetene, noe som kan føre til at utstyret ditt blir beslaglagt over lengre tid.»

Sitatene kommer fra denne artikkelen på digi.no: http://www.digi.no/php/art.php?id=503209

Les også Schneiers kommentar her:

http://www.wired.com/politics/security/commentary/securitymatters/2008/01/securitymatters_0110

Share.

About Author

2 kommentarer

  1. Bare for å utdype litt. Det er ikke noe problem overhodet å knekke et kryptert nett. For eksempel fant jeg på en linux-ressurs side, Et program som lytta på ei kryptert linje konstant for deretter å kartlegge møsteret i koden, noe som medfører at man før eller siden (avhengig av antall siffer i kodenøkkelen) vil finne nettopp denne nøkkelen og få tilgang. Dette er programmer som jeg med min umåtelig elendige tekniske innsikt lett kan ta i bruk.

    Et annet poeng er vel at folk som virkelig skal gjøre hacks gjerne oppsøker trådløsnoder som allerede er definert som offentlig uansett.

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.