Mitt første nerdebilde!

17

Stolt eier av datamaskin!

Året var 1984, og jeg var den stolte eier av min første Datamaskin!!! Jeg mener å huske at det var en Dragon 64, en mektig maskin med hele 64 kilobyte RAM. En liten TV fungerte som skjerm, og vidunderet måtte kobles til en kassettspiller. Hver kassett inneholdt virkelig spennende spill…. Som dere ser har jeg en instruksjonsbok foran meg – her sitter jeg nemlig og «programmerer» i BASIC noen linjer som gjorde at man fikk navnet sitt til å hoppe rundt på skjermen i gilde farger. Det vakte selvfølgelig stor beundring hos den eldre garde, som ikke skjønte hvordan verden skulle bli nå som vi fikk slike merkelige maskiner…

Jaja, det er gøy å finne igjen gamle bilder 🙂

Share.

About Author

17 kommentarer

 1. Husker de der ja! Og husker spillet – skyte elg spill, det kom en traktor og hentet elgen om du traff, veldig fasinert av den legokloss-aktige traktorern (virkelig bygd av synlige firkanter) som kom og dro elgen ut av skjermen….
  Bare at jeg nok var en smule eldre enn deg 😉

  randi’s last blog post..Matematisk dag for pai.

 2. Minneapolise » Hehe, vet ikke om jeg ville kalt dette en PC Minnea, det var vel mer en spillmaskin. Men jeg husker godt de store floppy diskene ja!! Det virker så ekstremt lenge siden….. Og i 1994 sneik vi oss inn på universitetet på kveldstid for å prøve INTERNETT. 🙂

 3. Anathema » Hihi, godt poeng! Det jeg tenker på av og til er at, enn om noen hadde kommet til oss på den tiden, og vist oss en av dagens bærbare PCer med all slags fancy teknologi. Hadde vi skjønt noe av det? Hadde vi klart å bruke det? Eller ville bare hjernen eksplodert i et hyl om aliens?!

 4. Hehehe så søtt bilde! Hmm jeg vet ikke helt hva jeg skal si, jeg ble født fire år senere da så da jeg var gammel nok til å få se pcene så var det litt mer moderne hehehe. Kult bilde

 5. Åhhh så søt! 😀 Jeg har lagt ut noe lignende i bloggen fra den gang jeg som 13-åring fikk en hjemme-pc i hus. Det var stort! Programmering i Basic var kjempeartig. 🙂 Mimring er bra. 🙂

  Lothianes last blog post..Et gjensyn med 2008

 6. Hehe, takk Lothiane!! Ja, det var veldig stort å få en slik maskin i hus! Det skal være sikkert!!

  😀

  Jeg tror grunnlaget for teknologiinteressen ble lagt ganske tidlig her!

 7. Pingback: ~SerendipityCat~ » ~Mitt bloggår 2008~

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.