Støtt blogg-til-blogg-kampanjen!!

7

For et par dager siden dro HvaHunSa i gang en blogg-til-blogg-kampanje, leser jeg på iNorden.

Jeg klipper og limer som oppfordret teksten under:

——

Verdens øyne er i forbindelse med Beijing-lekene vendt mot Kina og de systematiske overgrepene som blir begått av landets egne myndigheter, denne flombelysningen av de blodige forholdene kan vi nå utnytte til fulle.

Dette er en oppfordring til alle som har en blogg og til alle som har lyst til å protestere mot brudd på menneskerettigheter i Kina: Klipp ut denne postens tekst i sin helhet, og lim den inn i din egen blogg, slik kan vi nå så mange lesere som mulig! Ping gjerne aktuelle Dagbladet-artikler hemningsløst via Twingly (Twingly kan du pinge når som helst gitt at du har en lenke til Dagbladet-artikkelen i posten din)

Til alle lesere:

På opprop.no er det lagt ut et protestbrev du kan sende noen utvalgte sponsorer av Beijing-lekene i tillegg til et opprop du kan signere dersom du synes menneskerettighetene i Kina er verdt å kjempe for. Det er en reell mulighet for at om bare presset blir stort nok, så vil IOC endelig ta det ansvaret de så lenge har unnlatt å ta: Hjelp IOC med å hjelpe 1,4 milliarder undertrykte Kinesere, gå til denne siden og begå en skjerv: Krev ytringsfrihet for kineserne!

Tusen takk til alle som vil bidra!

—–

HvaHunSa har også skrevet et meget bra blogginnlegg med tittelene «IOC har hakk i plata». IOC prøver å gjenta at de ikke er et politisk organ, et utsagn jeg er helt enig med HHS i at ikke har noen troverdighet. Personlig hadde jeg gjerne sett en fullstendig OL-boikott, og latt alle pengene som skulle vært brukt på OL gått til forskning og utdanning. Men når det er sagt, innser jeg at en full boikott ikke er noe godt grunnlag for dialog (FN og EU støtter heller da ikke en OL-boikott) og at aktørene derfor heller bør bruke sin påvirkningskraft overfor Kina i dette tilfellet. (Idrettsverdenen, sponsorene og alle rundt – ja, hvorfor ikke Nobelprisvinnerne også?) Om det hjelper? Jeg tror ikke vi skal forvente oss noen revolusjon av en blogg-til-blogg-kampanje, men hvorfor i alle dager skulle vi la være å bry oss? Jeg skulle også gjerne sett at norske politikere sto skikkelig fram i saken.

Kina sliter med å skjule brudd på menneskerettighetene nå om dagen. Hvorfor skulle man ikke benytte koblingen til OL med å diskutere situasjonen rundt menneskerettighetene? Å gi lekene til Kina har satt Kina i søkelyset og eksponert disse spørsmålene for verden. Tibet er helt rettmessig på forsidene.

Radiohode har også laget en post om sponsorer man kanskje bør holde seg borte fra den neste tiden?

wop.jpg

Share.

About Author

7 kommentarer

 1. Sorry,

  Men det er total avsporing av debatten.

  Det er ikke IOC’s TOP program som skaper volden, det er Kina.
  http://www.olympic.org/uk/organisation/facts/programme/sponsors_uk.asp

  Om verdens myndigheter og FN ikke klarer å løse dette så blir det å stikke hodes i sanden for problemet og velge en fiende som ikke slår tillbake med å angripe OL sponsorene.

  Skal man boikotte noe så får man holde troppen hjemme. Ingen av IOC’s sponsorer ba om dette bråket.

  Motblogg’s last blog post..Sørgedag for BMW X5 kjøpere!!

 2. «Krev ytringsfrihet for kineserne!», du liksom.

  pøh.

  Fei for egen dør først, krev heller ytringsfrihet i Norge.

  Krev at myndighetene i Norge slutter å bryte menneskerettighetene, be dem slutte med å torturere alle som forteller om NATOs mange falskt-flagg terroraksjoner og ikke minst, be dem slutte å delta i NATOs mange massemord, falskt-flagg terroraksjoner og kriger.

  Vesten kan ikke komme med noen harde krav om at Kina skal bry seg om menneskerettighetene sålenge de er fullstendig klar over at tortur er like vanlig i NATO-land som Norge, England og USA i Kina. Myndighetene i vesten liker å late som om slikt ikke er vanlig i vesten som i Kina, så de driver litt spill for galleriet i media, og det er alt.

  Øyvind Sæther’s last blog post..MC-parade i Kristinehamn sentrum

 3. Øyvind,

  Det er mange land som har svin på skogen og hverken NATO, SEATO, Den afrikanske Union, Warsavapakten eller Kina kan påstå at de ikke kastet første stein.

  Det som derimot blir litt søkt at man istedenfor å protestere Kina skal si at Nato var dumme først. At vesten driter seg ut er det nok av folk som protesterer og vi får lov til det. Det samme bør gjelde for Kinesere som mener egne myndigheter begår overtramp. Ikke bland snørr og barter her. Problemet nå gjelder Kina og så får vi heller jobb videre med egen ubruklighet ved siden av. Ikke la de feil du synes om NATO overskygge de problemer som man ønsker å diskutere ref. Kina.

  Det er plass til begge debattene.

  Motblogg’s last blog post..Sofabarrikadene aka. Protest Lite

 4. Motblogg » Selvfølgelig er det ikke IOC som skaper vold i Kinda, men OL er ikke bare en idrettsbegivenhet – det er likeså mye en politisk og økonomisk begivenhet med stor betydning for det landet hvor det blir arrangert. Derfor har IOC selvfølgelig en viktig rolle som påvirker, den viktigste av de sportslige aktørene. Enkelte land og utøvere kan protestere ved å ikke delta i konkurransen.

  Som økonomiske aktører må sponsorene kunne svare overfor sin kundemasse, media og omverden angående sitt sosiale engasjement og ansvar. At OL som arrangement er svært pengestyrt er neppe noen uenig i, og det vil vel ha ganske store konsekvenser hvis en av de største sponsorene ville vurdere å trekke seg eller komme med sterke protester på grunn av Kinas unnfallenhet i menneskerettighetsspørsmål. Det ville gitt et viktig signal, og tvunget frem noen svar fra andre sponsorer også kanskje.

  IOC må i alle fall ha vært klar over muligheten for bråk i forhold til dette da de tildelte OL til Kina, var ikke det også et argument at det ville være et insentiv for Kina til å jobbe mer med menneskerettighetsspørsmål?

 5. Øyvind Sæther » Hva med å kreve ytringsfrihet både i Kina og Norge? At man markerer seg i én sak betyr ikke at man overser viktigheten av andre saker. Synes forøvrig du har rett i at Vesten ikke kan kreve noe annet av Kina enn de klarer å leve etter selv. Men det er vel fortsatt en grunn til at Kina ligger på topp når det gjelder brudd på menneskerettighetene? Amnesty nevner bl.a.: Dødsstraff, tortur, forfølgelse av menneskerettighetsforkjempere, sensur av internett og journalister utenfra. (http://www.amnesty.no/web.nsf/pages/kinavitemer). At tortur er like vanlig i NATOland som Norge og England som i Kina, har jeg i hvertfall til gode å se noe som helst dokumentasjon på.

 6. Pingback: Så inderlig vel… « Irrelevanser

 7. Pingback: Coca Cola svarer det samme til SerendipityCat | ~SerendipityCat~

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.