«Vedtatt farløs», faktisk!

5

Det var et eller annet rart som fikk meg til å bla en side tilbake i dagens VG. En annonse nederst på side 27 hadde fanget min oppmerksomhet, og etter hvert som jeg leste meg nedover i annonsen skjønte jeg hvorfor. Litt synd å gi dette oppmerksomhet kanskje, men les selv:

~

Annonse for Foreldrerett i VG 23.05.08

Eiliv – vedtatt farløs.

Hvis faren din dør i en ulykke før du blir født, har du i det minste et bilde på veggen. Du vet hvem som er faren din.

Politikerne støtter opprettelsen av en ny tapergruppe. De vedtatt farløse.

Eiliv er en fremtidig inseminasjonsunge. Historien hans viser sannsynlige konsekvenser av at regjeringen Stoltenberg og stortingsflertallet vedtar lover basert på den forestillingen at voksne har krav på å få «skaffe seg» barn. Som om det var en menneskerett. Som om barn er et produkt.

Hele historien om Eiliv kan du lese på www.foreldrerett.no

~

Her har vi et begrep jeg ikke har hørt før i alle fall: Inseminasjonsunge. 😕

Jeg ble litt nysgjerrig på hva denne «Foreldrerett»-gruppen står for jeg, så jeg klikket meg nå inn der og undersøkte litt nærmere.

Går man inn på sidene til «Foreldrerett» (selv om de fokuserer bare på FAR i annonsen er det sikkert «naturlig» å kalle siden FORELDRErett?!), finner man blant annet følgende begrunnelse for siden: «Noen mennesker og noen grupper slipper lettere til i aviser og TV enn andre.». Ja, dette er altså en side som skal fungere som «En kanal hvor vanlige folk skal kunne si sin mening til rikspolitikerne.»

Én av sakene som nevnes på denne siden er en kristen formålsparagraf i skolen. Dessuten, med deres egne ord:

Foreldrerett.no forsvarer barns rett til å ha en mor og en far og å vite hvem disse er, fremfor voksenpersoners rett til å være foreldre for barn. Foreldrerett.no mener at ekteskap pr. definisjon handler om en relasjon mellom mann og kvinne. Disse oppfatningene er basert på verdier og forutsetninger av naturgitt, juridisk, moralsk og – for mange – religiøs karakter.

De skriver også en god del om toleranse og demokrati, og påpeker at de er i mot enhver form for diskriminering av for eksempel homofile og lesbiske basert på deres legning, eller folk som ikke er av samme religiøs bakgrunn som dem selv. På s.amme måte tar de avstand fra ukvemsord og diskriminering av de som har, eller kjemper for, «andre verdier eller samfunnsmessige ordninger enn hva homobevegelsen ønsker».

Det står lite på Foreldrerett om hvem som står bak siden, bortsett fra at det er et «foreldreinitiativ fra Agder», men slikt er jo ikke så vanskelig å sjekke ut da. I følge Norid eies domenet Foreldrerett.no av et foretak med navnet Living Water Mission: «Christian mission assists local churches in Papua New Guinea with humanitarian and Bible education training.» En kontaktadresse for foretaket er registrert på Asialink.no – «En brobygger mellom kristne i Norden og Asia».

Hvis du støtter Foreldrerett sitt syn på «fremtidige inseminasjonsunger», kan du legge igjen beskjeder på sidene deres som de videreformidler til stortingspolitikere.

Jeg gjorde ikke det jeg…

Jeg bare sier det…

Trønder-Avisa:  Forkastelig annonse

VG: Grov mobbing av alle barn uten A4-tilværelse

Share.

About Author

5 kommentarer

  1. Pingback: ~SerendipityCat~ » Blog Archive » ~Mitt bloggår 2008~

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.