Vannfilter – noen tips?

9

Jeg synes ikke vannet vårt smaker noe godt – vannet i springen altså. Jeg vet ikke hva det kan skyldes, men av og til synes jeg nesten det lukter mose av vannet, og det er helt sikkert at Oslo-vannet ikke er like friskt og smaker like godt som Trondheims-vannet!!

Derfor har jeg begynt å tenke på om vi skulle ha skaffet oss et eller annet vannfilter, men jeg er heeelt blank på området. Jada, jeg googler i vei, men kompetansen min ligger lavt når det gjelder å bedømme hva som er en bra løsning!

Så hvis noen der ute har erfaringer med vannfilter og har lyst til å dele noen tips, ville det vært veldig hyggelig.

Share.

About Author

9 kommentarer

 1. Vi har brukt en enkel vannkanne med innebygget filter til drikkevenn i noen år, og har gode erfaringer med den. Det er en gammel versjon av denne:(beklager reklamen)

  http://www.kronesiden.no/vannfilter.htm

  Det er godt mulig at filtersystemer som man kobler rett på krana også fungerer bra (eller bedre..), men med en slik kanne har man full kontroll på skifting av filter osv. Ulempen er at filterpatronene er noe dyre, og dersom de skal skiftes så ofte som anbefalt, går det fort endel kroner i året.

  Jeg skal på ingen måte gå god for lovnadene om rensing av så og så mye tungmetaller, aluminium og humus osv, men etter at jeg begynte å drikke det rensede vannet, har jeg store problemer med «rent» vann rett fra springen. Så et eller annet skjer i alle fall med smaken :o) Lykke til!

 2. Det kommer litt an på hva du har tenkt deg. Man har forskjellige typer, f.eks. har man separate vannfiltre som man setter ned i mugger o.l. som da renser f.eks. 2 liter vann av gangen, og som man da bare setter i kjøleskapet.

  Så har man filtre som monteres direkte på vannforsyningen, før kranen, og renser alt vannet som kommer igjennom.

  Prisforskjellen er ganske stor – jeg husker for noen år siden, da drev min far og utarbeidet en slik løsning med ultrafiolett stråling og kullfilter i en og samme pakke – dette ble vel solgt for ca. 7-8k pr installasjon + arbeid.

  Altså ganske dyrt, og selv om dette har blitt billigere, så vil jeg fremdeles tro det nok koster noen tusen.

  En løsning med filter til en mugge er ganske grei – så lenge man husker å fylle den, og gjerne har to, så har man alltid kaldt vann. Prisen er ikke så drøy – selve muggen koster ca. 2-300 kroner inkludert et filter, nye filtre koster mellom 150-200 kroner, og bør byttes kanskje en gang pr. måned (jeg innrømmer at jeg har hatt slike løsninger, og byttet filtre sjeldnere, men det er jo ikke anbefalt).

  Husker ikke helt hvor dette ble kjøpt inn, dessverre, men mistenker at det ikke var på noe spesiell butikk – Jernia, Coop Obs e.l. vil jeg tro

  Etter et kjapt søk fant jeg denne siden http://www.vannmester.no/ som faktisk ser relativt grei ut, både pris og produktmessig.

  Det man egentlig uansett må se på er kostnaden / kompleksiteten for å bytte filter – det er dette som er den vedvarende kostnaden, installasjon / innkjøp er en engangsutgift som som oftest er grei å budsjettere med.

  Et annet alternativ kan så klart være å få på plass en vanndispenser – slik som har en vanndunk stående på toppen.

 3. Tusen takk for lange og innholdsrike kommentarer! 🙂

  Vannkanne med filter hadde jeg egentlig ikke tenkt så mye på, det kan absolutt være et alternativ! Vanligvis pleier vi å være flinke til å fylle på flasker og sette i kjøleskapet (det blir _litt_ bedre), så da burde vi klare det med en kanne også.

  Egentlig så jeg for meg noe til å feste på krana, men har ikke flere tusen å putte i dette heller..

  Det er i hvertfall flere muligheter å velge i her skjønner jeg, så da må man bare vurdere!

 4. En enkel og grei løsning er Brita kannene. Fyll opp – sett i kjøleskapsdøra og du har rent, kaldt vann. Du må selvsagt huske å fylle den opp men det har fungert ypperlig for oss i årevis!

 5. Det er noe som heter omvendt osmose. Vannet presses mot en membran som er rulles sammen i en beholder. Membranen har små hull så bare vannmolekylene slipper gjennom, alt annet forsvinner i en egen utslagsslange. Etter det går vannet gjennom carbonfilter og sedimentfilter, renere vann får du ikke.

  Koster nok noen kroner i innkjøp denne renseren, men sammenlignet med vann på flaske blir ikke prisen så ille, det blir liksom dyrt en gang. Vet at det er noen på Gjøvik som solgte dem, vet ikke om de driver med det enda, men her er nummeret: 61174864 (Bio vann og helse A/S)

 6. vannkanne med filter er nok ikke den ultimate løsningen, seriøse tester som jeg desverre nå ikke husker hvor jeg fant sa at vannet gjerne holdt mer bakterier etter rensing enn før…

  Ett kjekt alternativ er å kjøpe noen små poser på helsekosten som du putter i vannmugga og som renser ut noe av smaken og litt mer også. Akkurat som små teposer, koster ikke all verden. Jeg brukte de når jeg bodde i Trondheim 😉 Nå har jeg flytta til Oslo og får supervann som er UV rensa.. Har du dårlig smak på vann så er det trolig lokale ledningsverket som er problemet.

  Men nå var jo ikke mitt vannproblem smak men en ekstremt ømtålig mage, så det kan jo hende sånne vannkanner er tingen for deg da.

 7. Kannefilter og korallsand vil jeg kalle leketøy og anbefales IKKE!
  Vi sitter inne med over 30 års kompetanse på vannrensing.
  Har dokumenterte tester som viser att flere av disse tilsetter bl.a. sølv i drikkevannet.
  Vannrensing skal ikke tilsette ting i vannet, men fjerne de!
  Små vannrensere til å skru fast på springen med aktivt kull er heller ikke så heldig, da det fort kan bli bakterievekst i disse.
  Omvendt osmose er derimot en meget effektiv metode for vannrensing, den er faktisk så effektiv at den fjerner også mineraler og sporstoffer… Det er desverre ikke så bra.
  Det er også en utrolig tidkrevende renseprosess.
  Nyere forskning har også at hvis man drikker vann uten mineraler og sporstoffer vil dette virke helt motsatt, nemlig att vannet trekker til seg disse.
  Besøk vannrens.no for mer info.

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.