Beskytt kvinnene på asylmottak!!

4

Hun ble holdt innesperret på sitt eget rom i to timer mens han voldtok og mishandlet henne. Trengte seg på, ødela, slo, skadet, tok for seg ~ mens festen pågikk bare noen meter unna. Kan vi klare å forestille oss hva som skjedde den kvelden?

Rekk opp hånda de som har fått sjokk de siste dagene av å lese om tilstandene for kvinner på norske asylmottak!

Der kvinner og menn må dele bad, der det ikke finnes store muligheter til privatliv, der grafsing og slibrige kommentarer er en fast konsekvens av å bevege seg inn på fellesområdene (som kjøkkenet) ~ hvor begrenset må ikke bevegelsesfriheten til disse kvinnene være? Hvorfor kan det ikke være noen bemanning til stede som følger opp og avverger dette?

Det går jo ikke an å kalle dette for en vanlig boligsituasjon ~ kanskje noen fra UDI ville bodd på et slikt mottak en stund?

Og nei, UDI det er ikke kvinnenes ansvar å unngå voldtekt! Det får da være måte på forskyving av skyld og ansvarsfraskrivelse fra UDI! Kvinnene bolter allerede dørene sine om natten for å prøve å få være i fred!! Når dere presterer å innlosjere 10 kvinner og 70 menn i samme hus (og sikkert med minimalt av tilbud til mennesker med en traumatisk fortid), så er det deres ansvar å gjøre noe med beboernes sikkerhet, UDI! Skjerp dere!

Share.

About Author

4 kommentarer

 1. Nå ser jeg at hun UDI-direktøren har dementert utsagnet sitt om å ta ansvar sjøl, men uansett virker det som om UDI nærmest gjør det til en risikosport for kvinner å bo på disse mottakene.
  At man ikke klarer å gjøre asylmottak til et sikkert sted å oppholde seg vitner om inkompetanse og kanskje er det liksom ikke så viktig med disse asylsøkerne?

 2. Norge er et naivt, dumsnillt land. Ikke noe å legge skjul på. Vi skal alltid hjelpe og forsøke å «forbedre forholdene» – dessverre er det som regel misforstått nestekjærlighet vi bedriver.

  Dersom dette er et såpass utbredt problem, og slik det fremstilles i media, så virker det som om det å bo på asylmottak både innebærer sjanse for overfall og det å bli banket opp uten skjellig grunn – så hvorfor ikke ha en rating på disse menneskene som kommer inn?

  Jeg kjenner ikke kriteriene for hvordan disse menneskene blir mottatt, men det burde i alle fall være en viss siling, helst med en psykiater tilstede, slik at man kan få et anslag av hvor traumatisert personene som kommer hit er.

  Så fordeler man disse på forskjellige mottak, alt etter risikovurdering. Kvinner på eget mottak, gjerne, såfremt de ikke kommer med hele familien – man skal ikke splitte opp familier, så klart, såfremt det ikke er spesifikke ønsker om dette (jeg vil jo tro at familieoverhoder (menn) er like voldelige mot sine koner på mottak som ellers i samfunnet). De som antas å være fredelige kan havne på egne mottak, mens de som regnes som høyrisiko blir plassert på egne igjen.

  I verste (beste?) fall, så tar høyrisikoasylantene seg av seg selv… (ja, jeg er kynisk, so what?).

  Jeg må si jeg er lei. Jeg er ikke på noen måte rasist, men jeg er av den oppfatning at folk som kommer til Norge som asylsøkere, via vanlig innvandring, humanitært grunnlag etc. skal innordne seg – ikke at de skal gi opp sin kultur, men de skal forholde seg til norsk sedvane og lov – ikke ta utgangspunkt i sitt hjemlands æreskodeks og tradisjoner.

  Beklager folkens, men det er nå engang slik at vi nordmenn har invitert dere her som våre gjester – det er deres plikt å oppføre dere, og aller helst yte litt igjen til landet dere har fått oppholdstillatelse i.

 3. Popsicle: Jeg er enig med deg at «silingen» eller forhåndsvurderingen burde vært bedre når man tar i mot asylsøkere, der kunne man i hvertfall fått en litt grundigere kartlegging over hvem som trenger ekstra oppfølging og sikring.
  Men jeg synes du er _vel_ kynisk når du sier at høyrisikoasylantene tar seg av seg selv, ja 😉 Det blir for meg et menneskesyn som ikke stemmer ~ at det «ikke har noe å si» om disse menneskene kverker hverandre på mottak, fordi de burde skjønne at det er galt å gjøre.

  I mine tanker er det å stuve sammen folk som kommer som asylsøkere, gjerne med traumatiske krigsminner og gjerne uten å gi dem noe tilbud, å lukke øynene for at da _vil_ det gjerne koke over for enkelte. De har jo ikke fått oppholdstillatelse enda heller, når de sitter i mottak, da bare _venter_ de på å få saken sin avgjort ~ en ekstrabelastning av dimensjoner!

  Og jeg tror dette handler mest om at det er mennesker i en ekstremt vanskelig livssituasjon, ikke at de kommer fra en annen kultur.

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.