Garderobeplanleggeren

5

Da jeg flyttet inn hos min kjære i Oslo var vi skjønt enige om at det måtte en omorganisering av soverommets garderobeløsning til for å få plass til mine noen-og-ørti sekker med klær. Han prøvde seg selvfølgelig på en «trenger du så mye?», men skjønte raskt at dette var et spørsmål så imbesilt at det aldri skulle gjentas.

Det var bare det at det var så mye vi bare skulle fikse i den tiden jeg flyttet inn, og garderoben ble derfor stuet sammen i en løsning av forskjellige sammenraskede elementer av trådkurver og skap.

Men nå skal det vekk. Nå skal vi omorganisere, få alt inn i skap, få litt mer ro på soverommet. Og kanskje, men jeg presiserer kanskje, skal noe av innholdet i skapene vekk.

Kjæresten har bra planleggingstanker, men dårlig gjennomføringsevne til å få laget et skreddersydd opplegg. Jeg har lite fysisk makt til å bygge en ny garderobe, men er godt nok organisert til å klare å velge fra en IKEA-katalog.

Så nå har jeg bladd meg frem og tilbake i PAX garderobesystem med KOMPLEMENT innredning og tror kanskje at jeg snart har noe som ligner. Noe som kan passe på vårt lille soverom med skråtak og en høy og en lav vegg, der det finnes noen upraktiske innebygde skap fra før og en haug med rot. (Som det altså skal bli mindre av.)

Bare litt måling og grubling til nå, så har jeg snart en plan jeg kan presentere for gemalen. Inne i mitt hode er det hele ganske klart nå og jeg anser meg derfor som «ferdig» med jobben, mens jeg prøver å fortrenge at for å realisere dette i virkeligheten trengs det nå tre ting: Penger, bæring og masse, masse skruing…

Ønsk meg lykke til da!!

😉

Og fortsatt god søndagskveld forresten.

Share.

About Author

5 kommentarer

 1. Good løkk!

  Jeg var igjennom det samme for å få inn en noenlunde ok garderobe på vårt (leide) soverom for noen måneder siden – det gikk egentlig overraskende smertefritt, selv om skyvedørene var et lite h*lvete. Mye pga. at instruksene var noe mangelfulle – heldigvis var vi to med mer enn minimal teknisk innsikt, gå det gikk seg til det og 😀

  Men ja, PAX-garderobene er ganske god kvalitet, og overgår gjerne dyrere løsninger fra andre leverandører av innredning, f.eks. Skeidar, Bohus og andre.

  Så for all del – go for it! (Det var jo disse pengene da, men IKEA _har_ mulighet, for et lite vederlag, å både levere, montere og fjerne avfall ved kjøp av slikt).

 2. Dette går bra! Du har ikke tapt om du må lese bruksanvisningen. Men at det bestandig følger med et par skruer for mye med Ikea-møbler er jeg sikker på. Det er skikkelig frustrerende -men egentlig ikke noe å bry seg om (tror jeg).

 3. Takk kjære dere begge to!! Det lønner seg nok å være litt tålmodig og følge bruksanvisningen ja. Glad for at jeg bygde mye tekno-lego da jeg var mindre og var flink med det, hehe 🙂 (Leste i Aftenposten i dag om folk som kaster bruksanvisninga også, det er nok ikke så lurt…http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article2599385.ece

  Egentlig har jeg alltid vært flink til å skru sammen ting fra IKEA, men garderobeskap må jeg nok kalle inn litt hjelp til, det er jo svære greier.

  Bra å høre at du har god erfaring med Pax, Popsicle, det ser jo ut som noe brukbart og har mange gode løsninger på innredning også.

  Nå har jeg til og med gått så grundig til verks at jeg har regnet ut antall kubikkmeter lagringsplass i skuffer og skap nå og med ny løsning, så jeg føler meg forberedt!!

  Hvis vi får til dette i løpet av høsten skal jeg være veldig fornøyd.

 4. Med en god plan er man kommet langt 🙂

  En oppmuntring på veien videre mot en fantatsik garderobe kan kanskje være at monteringen gikk smertefritt her i huset. Mot normalt måtte vi ikke kjøpe ekstra verktøy, vi måtte ikke bore nye hull noe sted, og jeg tror ikke det falt mange banneord.

  Lykke til!

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.