Adressa om blogging

9

For oss er jo ikke Blondinbella så spennende, vel… i alle fall blir jeg litt lei av at hun alltid synes å bli trukket frem i artikler om blogging jeg kommer over i media for tiden.

Men jeg leste en artikkel om blogging på Adressa.no i dag, den lå faktisk som toppsak med Isabellas vakre smil, og noe av det som står der er ikke så veldig dumt når det gjelder blogging som fenomen heller.

Jeg håper nemlig at flere og flere, for eksempel bedrifter og forskning, ser på bloggere og blogging som en mulig ressurs og benytter seg av bloggere til å sende ut pressemeldinger, produkter (ikke bare sminke, jeg kommer tilbake til dette en dag), invitere bloggere til konferanser o.l.

Amerikanske PR-byråer har til og med begynt med å sende sine pressemeldinger til bestemte bloggere – på samme måte som norske PR-byråer i dag henvender seg til journalister for å plante sine historier.

Ikke nødvendigvis fordi jeg da ser blogging som en mulig inntektstkilde, men det kan det nok være for noen.

Share.

About Author

9 kommentarer

 1. Ja, vi får se, jeg regner også med det. Det vil jo også være interessant å se hvordan f.eks. politiske partier, bedrifter og store organisasjoner forholder seg til blogging fremover, om det blir sett på som en viktig kanal. Jeg vet i alle fall om at jeg skulle ha arrangert en eller annen form for messe, kongress eller lignende i dag, ville jeg hatt invitasjoner til bloggere ute som en av mine mediestrategier.

 2. Dessverre er norske politikere og også dessverre de fleste medier, inkludert journalister i både TV, radio og aviser (og nettaviser) skeptisk, virker det som, til blogging.

  Se bare på Facebook-profilene til Stoltenberg og andre forsøk som har blitt gjort for å nå «de nye mediene» – la meg ta en liten digresjon her, i tilfelle noen populister leser dette; de «nye mediene» har vært tilgjengelig for allmuen i hvert fall i 15 år – de siste 10 med relativt stor dekning, de siste 5 med minst en PC i hver husstand, omtrent – og dertil stor bredbåndsdekning. Det skulle tilsi at de «nye mediene» slett ikke er så nye, og det kanskje kunne være på tide å lære seg å bruke dem.

  Nok om det – jeg tror dessverre ikke det vil bli mye brukt foreløpig – Obama, han derre typen i USA som håper å bli den neste som har mulighet til å trykke på knappen, er jo veldig flink til å benytte seg av SMS, blogger, videoer etc. på nett, så dersom han blir innvalgt, så kan det jo være at han påvirker andre til å ta etter.

 3. Haha, jeg må le litt når jeg leser kommentaren din Popsicle!! Ja, for det er jo sant som du sier at disse «nye mediene» har vært her så lenge, og hvor langt har man kommet med det liksom… Jo vel, heldigvis et stykke synes jeg, tross alt. Bare det at vi skulle selvfølgelig gjerne hatt MER.

  (Jeg har en plan om å få bedriften jeg jobber for til å begynne med blogging når jeg er tilbake på jobb.)

  Ja, og det du sier med Obama er jo interessant! Enda en grunn til å heie på ham synes jeg da 😀

 4. Interessant, SerendipityCat! I Norge slår bloggene nettavisene langt ned i støvlene når det gjelder både kvalitet og tilgang til å finne den typen stoff som man selv er ute etter — derfor synes jeg ikke journalistenes skepsis er så vanskelig å forstå — men politikernes uvilje, derimot, den forstår jeg ikke helt.

 5. Takk Kamikaze!! At journalistene i nettavisen føler seg truet kan jeg på en _måte_ forstå, og det må vi jo ta med i beregningen. Samtidig vil det å være ansatt som journalist i en nettavis for eksempel innebære en priviligert posisjon i forhold til ressurser når det gjelder å få tilgang til saker, både økonomisk og selvsagt også i forhold til å kunne si de representerer etablerte media. Samt at de kan leve av å skrive!!

  Det er bare sunt at blogger og borgerjournalistikk kan utfordre nettaviser etc. i forskjellig grad, og det handler i alle fall for min del også om det engasjementet noen besitter som gjør at de velger å skrive om en sak på sin blogg. Få lese andres perspektiver, innsikt i andres livsverden etc. etc. Journalister er ikke nødvendigvis de beste der.

  Og politikernes uvilje? Nei, den forstår ikke jeg heller, og tenderer til å tro at det faktisk handler likeså mye om frykt for å ikke beherske, frykt for å gjøre noe galt etc. som noe annet.

 6. Interessant tema. Jeg leste litt i Kamille i går, noe som forøvrig var første gang for min del, og der sto det intervju med ei svensk dame som blogger fra Oslo. Ren dagbok-blogg med babyprat og familiebilder. Dama har noe sånt som 60.000 treff… i uka! Sprøtt. Virker som det svenske bloggemiljøet er større enn det norske.

  Jeg har mer sansen for en del av disse bloggene vi har som tar opp aktuelle temaer på en særdeles god måte. Det gir meg ofte mye mer enn hvis jeg leser det i aviser som stort sett virker enveis… Jeg fatter ikke hvor det har blitt av den kritiske journalisten, men de er kanskje bloggere?

 7. Er Bloggrevyen spammet?

  Nå er jeg forholdsvis ny i bloggsfæren (mars/april08), men tidligere lå de fleste bloggposter i hvert fall noen dager på Bloggrevyen, slik at jeg fikk muligheten til å lese hva andre skrev om. NÅ FORSVINNER bloggposter fra dere andre, uansett kategori, ut i intet før man aner ordet av det – og FØR jeg får lest dem! OK. Det betyr kanskje at jeg må abonnere? Blondinella har tatt pause nå, hva?:-)

 8. Hehe, jeg vet ikke Viktor..kanskje det ryr inn så mange poster på Bloggrevyen så fort at du ikke rekker å holde øye med det? Det tror jeg…

  Jeg tror nok at den beste måten å følge med på blogger er å bruke en tjeneste som for eksempel Bloglines (http://www.bloglines.com). Det fungerer fint for meg!!
  (En liten reservasjon der bare, jo flere blogger man abonnerer på, jo flere hoper seg opp som man ikke får lest….og hvis man skal følge med på ALT kan man jo knapt bare gjøre annet. Så vær streng med «mark all as read» også noen ganger!!)

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.