Selvkritikk om elevregisteret

10

Det var mange som reagerte da det ble snakk om å opprette et elevregister som blant annet registrerte sensitive spørsmål om seksuell legning og religiøse oppfatninger. Det er jo ikke noe rart at dette møter sterk motstand.

Nå tar kunnskapsminister Solhjell selvkritikk og sier:

–Jeg kan garantere at vi ikke kommer til å fremme forslag om et register med sensitive opplysninger om enkeltpersoner, sa Solhjell i Stortinget. (Aftenposten)

Jeg er fortsatt avventende negativ, til det kommer klarere frem hvordan denne saken skal løses. Selv om målet er å avdekke mobbing og bedre læringsmiljøet, må de lete grundigere etter gode verktøy enn et slikt register.

Share.

About Author

10 kommentarer

 1. Ens persons seksuelle legning og religiøse tilhørighet er en privatsak, og slik burde det forbli også. Slike register hører ingen steds hjemme.

 2. Nei nei nei! Hva med oss mobbere som trenger å finne nye og bedre offer!! Dette er å ødelegger for oss som like å plage andre!

 3. Jeg skjønner ikke at departementet i det hele tatt mener at man må forske mer og samle mer informasjon FØR DE KAN GJØR NOE! Samme søren hva det nå egentlig var de hadde tenkt å spørre om og lagre info om.

  Skolene trenger mer folk og mer kompetanse. Det trenger vi ikke å forske på for å finne ut – for dette vet man allerede.

 4. Undre: Man vet mer enn nok til å sette i gang tiltak uten å gjennomføre så omfattende kartlegginger som griper inn i personvernet ja!! Hva med gode mobbekampanjer etc. som allerede finnes, men som ikke blir brukt pga ressursmangel for eksempel?

 5. Ta med flaskekost og stake opp ørene deres?

  Nei, seriøst, jeg har ikke så veldig mange gode forslag utover at det gjelder å ta i bruk de midlene og den stemmen man har da…

  Prøve å finne andre politikere som vil høre mer etter?

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.