Irritasjon

14

Spesialistlegen er over tre kvarter forsinket. Jeg sitter sliten på venterommet. Du har kanskje hørt at me-folk er overfølsomme for blant annet lys og lyd? Vel, her spilles det skingrende radio fra dårlige høyttalere og lysstoffrørenes stråler skjærer i øynene. Jeg skulle ønske jeg hadde blitt hjemme. Jeg tror jeg venter ti minutter til før jeg går, vet allerede at så sliten som jeg er nå må bare resten av dagens planer skrinlegges. Hvorfor kan ikke verden være litt mykere? Hvorfor kan jeg ikke bare få være i fred?

~~

Update:

Enda et bevis på at dette er en dritt-dag:

Som den viktigste tilpasningen for at jeg skal kunne klarer å begynne å jobbe litt igjen over nyttår ble det avtalt med arbeidsgiver at de skulle skaffe meg et ordentlig kontor på arbeidsplassen. Tidligere har jeg hatt så mye reising i jobben at det har egentlig ikke vært nødvendig, og jeg har kun disponert en pult i et åpent landskap. Det passer litt dårlig nå som formen påvirkes av masse lyder, folk rundt omkring etc. Ja, arbeidsgiver foreslo til og med at de kunne organisere et hvilerom for meg, slik at jeg hadde et sted å slappe av hvis det ble litt mye!

Men så viser det seg nå, at det er ikke noe kontor ledig! Så da blir det vel hjemmekontor da, inntil de eventuelt får pønsket ut noe annet. Kjipt, fordi det å komme tilbake til et miljø på arbeidsplassen var en av de tingene jeg har sett fram til. Kjipt, fordi det betyr at jeg må reise til og fra jobb med taxi for å komme meg på møter og sånt.

Dette er bare ikke en bra dag.

Share.

About Author

14 kommentarer

 1. Etter en slik dag kan alt bare bli bedre vel?
  Kom du deg inn til legen?
  Joda, tilpasset arbeidsplass høres bra ut om det skjer, men da må det litt effektiv godvilje til. Blir ikke helt det samme å jobbe hjemmefra. Det blir liksom bare å gjøre noe, ikke komme seg ut.
  Lykke til med en bedre dag i morgen.

  Grayladys last blog post..Julekalender luke 18

 2. Takk Graylady! 🙂 Godt med noen hyggelige ord nå. Jada, jeg kom meg inn til legen til slutt, men da var jeg så utmattet og dårlig at jeg var der bare i ca. fem minutter før jeg sa at «vet du, jeg kommer tilbake til neste år jeg». Tror han skjønte at det ikke var noe mer liv i meg for i dag.

  Vi satser på at alt er så meget bedre i morgen!

 3. Lysrør kan være en ordentlig killer, særlig i salig blanding med lyd og stoler man sitter rett som et spett i og ikke har noe sted å gjøre av hodet. Men jeg henger meg på Røverdatter og mener bestemt at sjokolade hjelper mot (nesten) alt! :o)

  I morgen er en helt ny dag, SCat, og heldigvis for det. Jeg tenker også at hjemmekontor kan være en grei begynnelse (bortsett fra reisene til og fra), for da kan du jo jobbe når du har ork til det og hvile når du trenger det. Man får se så positivt på det som man kan, for alternativet er jo ikke særlig bra heller.

  Neglectas last blog post..All Time High: Oldies-edition

 4. Røverdatter: Tusen takk! 🙂 Jeg har nå fått i meg marsipan OG sjokolade, så da er livet litt bedre!

  Neglecta: Ja, det med å ikke kunne støtte hodet når man er veldig sliten er vondt altså. Det eneste man klarer å tenke er at man må få lagt seg ned.

  Neida, det skal nok gå bra dette! Jeg tror bare jeg har vanskelig for å tenke positivt i dag jeg, og det får bare bli som det blir og så begynner vi på nytt i morgen!

 5. Ethvert offentlig sted remjer jo av ulyder.
  Enten det er TV, Radio eller stereo.

  Lydforurensning burde man kunne slippe i allefall på slike steder.

 6. At de har venterom med bråk og masse lys høres ikke helt godt planlagt ut. Skjønner godt du ble utslitt av det. 🙁

  Uff, også så trist det med jobben da! Vet jo du har villet tilbake dit og det er jo nettopp dette med kolleger som er viktig, det er i hvert fall det jeg savner mest med å ikke jobbe. Selve jobben kan man kanskje gjøre fra andre steder, men da mister man jo det sosiale. Håper det er noe som kan ordnes på så du får en skikkelig arbeidsplass slik du var forespeilet.

  Håper dagen i morgen blir veldig mye bedre, det unner jeg deg! Stor trøsteklem herfra

  Lothianes last blog post..Naturlig? Åh, hold nå kjeft…

 7. Og ja.. jeg og blir med på den aksjonen for stillhet i det offentlige rom! Kanskje hvis vi som reagerer begynner å si fra i butikkene… og si at vi ikke orker handle der så lenge det er hylende musikk eller veldig skarpe lys, så kanskje… muligens… vil de skjønne at de bør endre på det? I hvert fall hvis mange nok sier fra. Og mange friske reagerer jo også!

  Lothianes last blog post..Naturlig? Åh, hold nå kjeft…

 8. Neglecta: juhuu!! Mot barrikadene!! Folk for stillhet!

  Lothiane: Ja, nå skal det sies til legekontorets fordel at hun bak skranken tilbød meg et stillere sted å vente på da jeg ga beskjed om at nå måtte jeg nesten bare dra… men da var jeg allerede så langt nedi grøfta at det ikke hjalp. Det ble et kort legebesøk i mørket (han slo i alle fall av lyset), mens tårene trilla på meg og jeg lurer på om det i alle fall kom _noe_ fornuftig ut av meg. Jeg er jaggu ikke sikker.

  Takk Hege Renate, jeg har heldigvis fått igjen litt krefter nå! 🙂

 9. Uffe da, håper du føler deg bedre snart, allerede nå kanskje? Er så kjipt når man kommer til et legekontor (!!) og ikke engang der er det mulig å ta hensyn. Er vel ikke bare ME´re som synes det kan bli slitsomt. Har du en heavy influensa eller bare føler deg dritt så sliter jo både lys og lyd på kroppen…
  Jeg spør stort sett alltid om å få legge meg ned når jeg kommer til legekontorene. Ringer på forhånd på sykehusavtaler. Men likevel ender man opp i «Fella» innimellom. Ikke så lett å huske på å tilrettelegge alltid.
  Men dersom radioen står framme så slår jeg den av…Sniken…*Smile* Må man så må man….Men bestest å bare være hjemme ja!
  Er uansett med på kampanjen, nei takk til lydforurensning og flombelysning, Pretty please!

  Klem`eti KleM

  Bell4trixs last blog post..Vil dere se bilder av mitt første hus? :o)

 10. Takk Bell!! 🙂 Ja, jeg burde ha sagt fra med en gang jeg kom dit egentlig. Da hadde det kanskje ikke blitt så ille. Men nå er jeg i alle fall kommet meg litt igjen, etter en veldig rolig ettermiddag i går!

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.