About Author

9 kommentarer

 1. Det er bare enda et skritt i gal retning og avslører høire nok et en gang som et parti for de rike og vellykkede.

  Arbeidsledige burde få bedre vilkår, ikke dårligere.

  Grenseløss last blog post..Solfesten

 2. Pingback: Når kommer penga på konto?

 3. Vel, slik står det hos NAV om dagpenger:
  «De første 3 dagene av den dagpengeperioden du har fått innvilget, vil ikke bli utbetalt. Disse dagene kalles ventedager, og tjener som din egenandel.»
  (http://www.nav.no/page?id=728)

  At Høyre vil øke disse ventedagene til 5 i stedet for 3, betyr jo «bare» at det blir to dager mindre man kan få utbetalt dagpenger for i dagpengeperioden man har fått innvilget. Kanskje virker det ikke som de helt store greiene, men man greier sikker å spare inn en del arbeidsledighetstrygd på det?

  Og når du da tenker på at dagpenger uansett utgjør ca. 62,4% av tidligere inntekt (før skatt), så vil jeg tro at man trenger alle de dagpengene man kan få hvis man blir arbeidsledig.

  Jeg synes derfor forslaget om å øke antall ventedager kun er med på å «straffe» de som blir arbeidsledige, og at man heller burde satt inn andre tiltak hvis det er slik at man skal spare penger.

 4. Dette er helt latterlig. Hvis man blir arbeidsledig trenger man virkelig hver krone man kan få, og det er jo ikke som om folk flest faktisk velger å bli arbeidsledige heller – så da føles det dobbelt urettferdig å bli «straffet» i form av reduserte dagpenger for den første perioden. Faktisk har jeg litt problemer med å forstå hvorfor man skal ha karensdager i det hele tatt når man har mistet jobben, kan ikke se at det fungerer som noe incentiv.

  Hvis man «bare» går hen og sier opp er det jo en annen sak og man har karenstid på ..uh… 8 uker (?). Og det er jo greit synes jeg.

  Deliriums last blog post..Adventskalender – Luke 22 – Deliriums oppskrifter

 5. Enig at det er noe annet hvis man sier opp selv Delirium. Det må jo bare føles så utrolig urettferdig med en uke karensdager når man mister jobben + at man har vesentlig redusert inntekt som arbeidssøkende. Dette rammer veldig de som for eksempel jobber i lavtlønnede serviceyrker og plutselig mister jobben. De har sjelden noen buffer å leve på, og har man familie da skal det godt gjøres å klare seg!

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.