Akkurat som på forminga!

11

Siden dette minnet tar meg tilbake til formingstimene på barneskolen, er nok settingen sent 80-tall. Og det var håndarbeid, som selvfølgelig var mye kulere enn sløyd – i hvertfall var det det du skulle synes om du var jente.

Jeg vet ikke helt, det var ganske morsomt å få lov å bruke sag og hogge løs på uskyldige treplanker i håp om å omforme dem til lekre brødfjøler – synes nå jeg da.

Men håndarbeid var også morsomt! Og spesielt da vi skulle lære å knyte teppe, og fikk velge fargene på garnet selv. Det måtte bli hvitt, rosa og turkis, antagelig de fineste fargene i hele verden! (For alltid og evig.)

Jeg tror Gina Tricot har arvet restlagrene etter mine håndarbeidstimer faktisk, for nå henger denne genseren hos dem:

img_00481

Jeg sier deg: Det er kliss like farger. Bare omformet til genser i stedet for knyttet teppe. Det var faktisk et snev av nostalgisk impuls som sa til meg at jeg burde kjøpe den, men en eller annen slags 80-talls sperre fikk meg fra det gitt.

Resten av klærne på Gina Tricot bar forøvrig bud om at det sikkert ikke er bare meg som kommer til å få noen flashback til 80-tallet fremover…

Share.

About Author

11 kommentarer

  • Åjo, MASSE mer av dette… hvis jeg skal tro på det jeg har sett i butikkene de siste dagene.
   (For et SJOKK å gå i mange butikker etter å ha vært i de relativt konservative nettbutikkenes vold..)

 1. Wow! Er det mulig?

  Jeg likte forresten sløyd godt, men kunne ikke fordra håndarbeid. Tror ikke jeg fullførte noe i håndarbeid noen gang, det endte alltid med at jeg tok med noe halvferdig hjem på slutten og lovet å gjøre det ferdig hjemme.

  Men selv om jeg likte sløyd anbefaler jeg ikke Gina Trikot, eller andre butikker, å selge kopier av det jeg laget.

  Minneapolises last blog post..Can’t buy me love…

 2. Da jeg flyttet tilbake til Norge etter et år på Island, ba jeg inderlig om at moten for en gangs skyld ikke skulle komme til Norge året etter den hadde vært på Island. Der var det ingenting som var så kult som grilldresser og svære trekantedet jentegensre med rosa trekanter, alt skulle være kjøpt på bruktbutikker til en pris som sikkert var tre ganger det plagget opprinnelig kostet på 80-tallet. Så, man kan bare trøste seg med at det blir uansett ikke like ille som det var på Island da jeg bodde der. Tro meg.
  Ellers har jeg fått noen svar på hvorfor jeg var litt «misforstått» på skolen 😉 Jeg forstod aldri det med at man skulle like jenteting hvis man var jente, og likte åpent sløyd mye bedre. Spilte alltid landhockey med gutta mens jentene spilte volleyball. Og, jeg likte alldri rosa og pastell, likte svart, gjerne i kombinasjon med mørkelilla eller mørk blå-grønn.
  Litt «tomboy», kanskje.

  Ragnes last blog post..Innlegg #54

  • Eh ja… spesielt at jeg skulle bruke penger på noe som får meg til å se ut som formingstimene fra 80-tallet!

   Men aldri si aldri.. jeg skulle ALDRI gå i tights igjen heller… og nå har jeg til og med LAKKtights.

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.