Transportproblemet

18

«Kan vel kalle deg en skikkelig pingle da?!» sa hun, og vi flirte godt begge to, for det er virkelig sant! Selv om kroppen er i stadig bedring er lang tids sykdom svært merkbart, og ett av problemene jeg har er å forflytte meg. Ikke mye skal til før kreftene i beina tar slutt.

Det er liksom nok å komme seg ned til trikkeholdeplassen før jeg er så sliten at jeg må hvile meg litt når jeg kommer på jobb. Godt jeg sitter og jobber da.

Men sånn som det blir i dag – det tåler jeg ikke. En bil hadde feilparkert i Tullins gate slik at trikken ikke kom frem, og jeg var bare én av mange som stod i bitende kulde i godt og vel tjue minutter og venta og venta. Til slutt kom det en Ruter-mann i bil kjørende forbi for å informere oss om at det ble enda noen ytterligere forsinkelser. Så pinlig det må være for den sjåføren….han/hun fikk i alle fall bilen sin taua bort.

Og jeg måtte løpe opp til Bislett for å finne meg en taxi slik at jeg rakk møtet mitt. Og vips hadde jeg brukt opp dagens utmålte krefter.

Bil har jeg ikke – jeg har egentlig lite bruk for den midt i byen, og uansett er det helt umulig å finne parkeringsplasser her.

Men jeg er veldig avhengig av at transport fungerer, så slike hendelser som den i dag tåler jeg mindre av.

Share.

About Author

18 kommentarer

 1. Åh nå leste jeg om den! Samme tankene som jeg har gjort meg mange, mange ganger og utrolig mange som sliter med dette!

  Jeg har også brukt sammenlikningen i forhold til penger på konto: Om man har SÅ lyst på et nytt antrekk så hjelper det ikke hvis man allerede har brukt opp pengene på busskort og middag. Slik er det med energien også – når man ikke har noen særlig reserve å ta av, må man velge! Enkelt, og veldig vanskelig.

  • Spoon-teorien er bare helt genial, og den har blitt ganske kjent også; mener jeg har sett både postere og t-skjorter 😛 Men, ja, du har absolutt en poeng angående penger på konto.

   Takk for kommentar på innlegget mitt tidligere 🙂

 2. Du har virkelig all mulig grunn til å få innvilget TT-kort, har du tenkt på det? Snakk med bydelen, bestillerkontoret (tror jeg). Spesielt siden dette er for at du skal klare å fungere i jobb, så har du gode sjanser. De liker at folk jobber litt. 😉 Du kan jo maile meg hvis du vil vite litt om hva jeg skrev i søknaden.

  Lothianes last blog post..Konfrontasjoner

 3. Vet ikke helt, men hvis du også lider av ME/CFS (?) så kan du søke Nav om biltilskudd på bakgrunn av spesialisterklæring. Egen bil sparer krefter, man slipper å vente på offentlig kommunikasjon, slipper bråk fra andre passasjerer, etc. I tillegg er den fin å kunne hvile seg i for å hent nye krefter. Nav har nå begynt med en ny ordning, der man kan få 139 000 kroner i tilskudd til kjøp av bil. Man kan legge til penger hvis man har. I motsetning til tidligere da Nav hadde pant i bilene, så avskrives nå tilskuddet med 2 prosent pr. år i 11 år. (noe slikt).

  Viktor Viktorsens last blog post..Tyster-Norge

  • Takk for tipset! Jeg skulle gjerne hatt egen bil, og hadde nok kjøpt meg en om det ikke var for at det er klin umulig å finne parkeringsplasser der jeg bor. Hvis jeg hadde en bil her, hadde jeg endt opp med enten å måtte fyke ut hver morgen for å flytte bilen eller parkere langt unna huset..

   Konklusjonen er vel at jeg burde flytte på landet og drive firma hjemmefra tror jeg 🙂

 4. Det er nok en fattig trøst, men jeg kan love deg at det er flere som hater å vente på trikken på Holdbergs plass. Og ikke bare det, men å løpe etter trikken opp Pilestredet hvis man er for sent til noe og MÅ rekke den, det kan ødelegge dagen for noen og enhver:) Men dersom det er rødt lys er det ikke umulig. Slett ikke.

  Uff, jeg stemmer for å leie inn noen blitzere til demo foran trafikanten. Noe må i alle fall gjøres!

  Windingstads last blog post..Skal tidlig krøkes…

 5. Dette hørtes ikke noe særlig ut! Her i byen har vi en buss nummer 9 som aldri kommer når den skal, og jeg kjenner igjen den frustrasjonen over å vente og vente, men skjønner at det hele blir enda værre om dagens energikvote går med til slike uforskyldte hendelser.

  Har du vurdert vinger? Vet de selger slike søte englevinger på enkelte kostymebutikker. Da slipper du nemlig all venting! Da letter du bare der du er, flyr avgårde og lander mykt og behagelig der du skal. Og bonusen, jo det må være at bena dine får hvilt seg litt 😉

  Vivis last blog post..Pupper på avveie!

 6. Pingback: ~SerendipityCat~ » Blog Archive » Slik løser man et praktisk problem… eller ikke… [NAV]

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.