Skikkelsen på taket

4

Det så kaldere ut enn det var nede på Aker Brygge i ettermiddag, men det var så fint ettermiddagslys.

dsc_0209

Så la jeg merke til noe, oppe på taket til høyre. Det så ut som en skikkelse som stod der, helt urørlig. Var det noen som var ute for å fotografere i det fine vinterlyset? Stod det en lengtende sjel der og savnet sin kjære etter en heftig kveld på byen? Skikkelsen stod der og speidet ut over fjorden, og det var som om den var svøpt i en mørk kappe. Hetten beskyttet kanskje mot den kalde vinterlufta, men ga et litt «Ringenes Herre»-aktig uttrykk.

dsc_0210

Etter å ha observert skikkelsen en stund og lagt merke til at den var helt, helt urørlig, kom vi til den konklusjonene at dette kanskje var en spøk. At noen rett og slett hadde satt ut en kappekledd dukke eller noe? Merkelig. Men litt fint på en måte også.

Har du lagt merke til denne skikkelsen? Kanskje det rett og slett var en person som stod helt urørlig, og som stille forsvant innendørs etter at vi hadde gått…

(Flere bilder på Flickr)

Oppdatering 23/2: Min gode venn Magnus sendte meg en melding og fortalte at disse bronsestatuene står det flere av rundt om på takene nede på Aker Brygge. De ses visstnok best fra sjøen. Et interessant kunstprosjekt der altså – skal prøve å finne ut litt mer om det!

Share.

About Author

4 kommentarer

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.