Strenge reaksjoner på pasientsnoking

1

42-15181064Jeg synes det er godt å høre at det kommer strenge reaksjoner når snoking i pasientjournaler blir oppdaget. Aftenposten melder at 19 sykehusansatte har fått sterk kritikk, advarsler o.l. og syv har er blitt fjernet fra jobben etter at snoking i pasientjournaler er blitt oppdaget.

Jeg husker godt at vi hadde et par fjerne bekjente av familien som «jobba på sykehuset» da jeg var lita. Det de ikke visste om folks innleggelser og sykdommer var ikke verdt å vite, for å si det sånn! «Alle» visste at de snoka i journalene. Et par ganger ble det litt for mye av det gode også, da fikk de beskjed, men jeg er glad for at det slås strengere ned på det i dag.

Av og til kan det også bli for lite informasjon. Jeg har jagd et par leger ut av rommet på sykehuset med beskjed om at de får ikke komme tilbake før de faktisk har lest journalen – den skal tross alt være til noe og det er ikke meningen at pasienten skal måtte gjenfortelle sykehistorien for hver eneste person man møter i systemet.

Utfordringen ligger i å få frem god nok informasjon til riktig person på riktig tidspunkt. Det finnes systemer for sånt også, hvis de tas riktig i bruk og ikke saboteres. Derfor er det godt at man har dette på dagsorden og setter grenser. Sikkerhet må være en del av det strategiske arbeidet i helseorganisasjonene.

Share.

About Author

1 kommentar

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.