Dette liker jeg [IBM og WoW]

9

Selv om jeg ikke har noen erfaring fra WoW selv, synes jeg det er et godt tegn når Aftenposten i dag melder at IBM rekrutterer nye ansatte med bakgrunn fra onlinespill.

Erfaringene med å være leder for et såkalt «guild» (en slags «klan» eller gruppe av spillere) innebærer blant annet å koordinere mange mennesker til å løse komplekse oppgaver sammen og  motivere folk til å bruke tid på spillet/guilden – helt klar erfaringer som kommer godt med i et krevende arbeidsliv, og ikke nødvendigvis noe man lærer seg bare av å være flink student.

En bred erfaring som onlinespiller kan dermed være mye mer verdt i en del av fremtidens arbeidsliv enn en kassajobb under studiene når man skal selge seg inn til en jobb. Det er fortreffelig at arbeidsgivere tør å tenke litt utradisjonelt (i hvert fall er dette rimelig utradisjonelt i forhold til det jeg kjenner til).

I Aftenpostens artikkel fremheves det også at:

–I en moderne organisasjon som IBM er vi helt avhengig av at de ansatte er motiverte i en helt annen grad enn i en tradisjonell bedrift. De må synes det er spennende og morsomt å jobbe, ellers logger de bare av og «spiller» et annet sted. Tradisjonelle incentiver fungerer ikke så godt, sier Braathe.

Det tror jeg også er helt sant, ja til og med i disse krisetider.

Share.

About Author

9 kommentarer

 1. Men det er stor forskjell på de som bare spiller og de som leder guilds, raids ol. Få poden aktiv i den delen og han vil lære mye. Selv jobber jeg som leder, men er veldig passiv i den delen av spillet som krever lederskap. Dette er min avkobling, men det er mange der ute som er flinke. Du skal koordinere 100+ deltalkere og du kan kun jobbe ved inflytelse og web. Det er mange som har imponert meg i hvor dyktige de er til å organisere.

  • Endelig noe positivt om WoW! Har spilt i et par år, men har lagt ned nå fordi vi har startet blogg 🙂 Jeg spilte på lavnivå, litt småpusling tidlig om morran. Men jeg har sett hvordan proffe guilds organiseres i raids, med raidleder, ledere for diverse «spesialister» (healere, tanker osv). Det er imponerende, og klart man lærer mye av dette

   Tove Fridéns last blog post..Halleluja, sannheten på en buss!

   • Det er imponerende ja! Og jeg tenker på hvor mye man får med seg når man må koordinere slik via web. For ikke å snakke om hvor mye man lærer seg å sette pris på laginnsats og hvor viktig de forskjellige rollene er!

    For min del – lenge før onlinespill da – var dataspill en veldig god måte å lære engelsk på faktisk. Satt sammen med min bror og ordboka foran PCen og jobba oss gjennom King’s Quest og sånt.

  • Jeg har heller ikke spilt WoW, men lignende ting som Conan f.eks. Jeg tror du kan lære mye av det ut over spill-gleden. Det er artig å se at noen som rekrutterer tar tak i det, selv om det selvfølgelig ikke er noe man kan gjøre alle steder!

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.