Reservemammaens ferieplanleggingsmareritt

11

p1010052«Kan ikke du se om du finner et fint sted vi kan reise til i ferien?» sier Han (Pappaen), og JAA!! tenker Hun (Reservemammaen) for er det noe vi gleder oss til, så er det jo ferie. Sol, varme, strand helst, og kanskje et gjensyn med noen av de utrolig vakre, vakre fiskene vi har sett før?? Åååh, tenker Reservemammaen, dette skal bli fint.

Og ser videre for seg romantiske kvelder med vin og god mat, solvarm hud og svale lakner. Dessuten har legen sagt at bør Pappaen og Reservemammaen komme seg avgårde på en lang og avslappende ferie, for Reservemammaen er ikke helt frisk og trenger ro, stillhet, hvile og avlastning. Flyforbud er nærmest nedlagt av legen for reiser på bare én uke.

Reservemammaen er dessuten flink til å planlegge ferier, og det er nok derfor også Pappaen delegerer dette ansvaret til henne. Men så skjer det utrolige: Puslespillet vil ikke gå opp!

For der det er Barn er det også en Barnehage, som har sine planer. Og Barnet har i tillegg en ordentlig Mamma og en Reservepappa, som igjen har både Mine, Dine og Våre barn, og når du plusser på et par sett Besteforeldre som skal ha tid med barnebarn også, så blir det litt av et puslespill som skal gå opp!

Og på kalenderen sin ser nå Reservemammaen at hun nå skal være Reservemammma både litt i slutten av juni og i midten av juli, og det er vanskelig å kombinere med «lang og avslappende ferie» med sin kjære, som legen har beordret. For det er ikke tid til både barneferie og lang, avslappende ferie. Ikke penger heller, og alle vet hva som skjer når tid og penger er med i bildet, da blir det fryktelig komplisert. Ukene kræsjer, og flyene er fulle, for man er i tillegg sent ute med planleggingen.

image_00046Reservemammaen vil jo også så gjerne på sin kjære Hytte, men det er nok en utopi i denne sammenheng, all den tid hytta ligger seks timers kjøring unna, rundt på en krokete sti, uten vann og strøm. Ikke akkurat ideelle forhold når Reservemamma så vidt klarer å tilby 4 timers energiforbruk pr. dag. Ville vel helst vært som en boot camp å tilbringe en uke der, om hun da i det hele tatt klarer å komme seg dit.

Og så var det disse gode vennene da, som man gjerne skulle tilbrakt litt tid med og som man har hatt en stående invitasjon til å besøke i sommerhuset i Italia år etter år, og aldri fått gjort noe med!! Men i år, har vi sagt….da skal vi prøve å komme – med barn! Venner med barn og ferie med barn, høres ikke det ut som en god kombinasjon?

Men nå vil Reservemamma helst ha Ferie Med Barn først, og så Ferie Uten Barn sammen med kjæresten (Pappaen) etterpå, for da får hun i alle fall helt sikkert tatt seg igjen litt etter Ferie Med Barn, som tross alt er ganske krevende. Men det går ikke med tidsplanen!!! Og pengene!!! Og formen!!

Og da sier Pappaen at han kan jo dra en uke på Ferie Med Barn alene, så slipper Reservemammaen å tenke på det, men da blir Reservemammaen litt lei seg også, for skulle ikke de være en liten familie sammen? Og hva skal Reservemammaen gjøre alene to uker midt i fellesferien når hun ikke har krefter til å dra så mange steder alene? Reservemammaen ser for seg en svett dyne i en byleilighet og ingenting stemmer akkurat nå.

Nei, nå er denne Reservemammaen definitivt lei av å tenke på ferie, det som var så koselig å tenke på i utgangspunktet. For dette ble aldeles for mye.

Share.

About Author

11 kommentarer

 1. Å, den traff virkelig midt i hjertet her. Og jeg har ikke engang noe barn å tenke på. Men jeg vet litt om hvor komplisert det er å skulle få alle puslebitene til å gå opp med «bare» venner, familie og sykdom.
  Og så er det en problemstilling som jeg har tenk endel på grunnet venner som har samme situasjon, Men de har UTEN ME. Jeg kan forestille meg hvor uoverkommelig det kan føles. Men jeg har nok ikke peiling -ikke egentlig.
  Jeg håper det dukker opp uventede penger, slik at det ikke er problemet. Og så krysser jeg fingrer for at noe skjer slik at det kan bli nye planer, men som passer alle. Slik at du får vært med på familieferie OG får romantisk ferie med hvilepuls.
  Kanskje mulig å ha halve familieferien hjemme med endel aktiviteter? Er jo tross alt mye rundt Oslo. Og så kanskje du faktisk trenger å hvile andre halvdelen? Nei, jeg aner ikke. Men la det surre i topplokket litt, og slapp av noen dager. Så kanskje plutselig noe dukker opp! *alt krysset for at det ordner seg*

  Bell4trixs last blog post..Hjartesmil -En blogg verdt å besøke!

 2. @Bell4trix
  Takk for det!! Ja, det er noe med å få det til å gå opp, og jeg er ikke så sikker på at alle rundt skjønner viktigheten av god planlegging heller.. Det er liksom ikke bare å ta det på sparket, hive seg på et fly eller hoppe hit og dit fra den ene uka til den andre.
  Men at noen familiedager også kan tas i Oslo, det er jeg helt med på!
  Føler at jeg trenger ferie NÅ vettu, etter å ha brukt tanker på dette i dag!
  Tror nok jeg lar det ligge noen dager ja…

 3. Puslespillet kan være en utfordring å få til UTEN at mine/dine/våre-problematikken er med også det. Jeg føler meg som logistikkansvarlig i en middels stor bedrift til tider. Men ferien kan være lettere å få til å gå opp enn hverdagene faktisk. Heldigvis ordner det seg alltid 🙂

  Håper det ordner seg for deg og dine også. Slik at alle får en fin ferie.

  Synlines last blog post..Våryr fristelse

 4. Ettersom jeg har vært ute en sommerdag før må jeg si at dette høres kjent ut.

  Det første du bør ta hensyn til er helsen din. Ferie med barn kan være slitsomt, hvis du feks har tenkt å springe rundt alle tivoliene i Danmark med dem på to uker. Eller fiske i alle fjellvannene i hele Sylane OG Rørosvidda.

  Men det kan også være greitt å bare slappe av med barn, de krever stort sett ikke så veldig mye aktivitet, og den skal utføres kan jo outsources til Pappa, mens du slapper av i/på en sofa/solseng/gressplen/strand imens. Undersøkelser (sorry, ingen ref her, bare fri hukommelse) viser at for barn er ikke det viktigste hvor turen går og hva som skal gjøres der, men å få være sammen med de viktige voksenpersonene i livet sitt.

  Barn skjønner også slikt som sykdom, om de bare får en forklaring. Og de husker ikke så godt fra år til år (ihvertfall de jeg har kjent), slik at til neste sommer når du forhåpentlig er mye friskere enn nå, vil de ha glemt denne sommeren allerede til jul og forholde seg til hva som skal skje da.

  Noe entydig råd er svært vanskelig, men du burde nå ta hensyn til disse aspektene — synes nå jeg. Lykke til! 🙂

  Goredoms last blog post..Gravskrift over tamilenes død

 5. @Goredom
  Takk for gode råd og støtte. Det er nå engang blitt slik at jeg først og fremst MÅ ta hensyn til helsa, og det krever jo sitt av omgivelsene og hvordn man kan planlegge også. Det blir vel litt dårlig samvittighet oppi det her for at jeg er den som ikke kan være spontan eller henge med på «oppdelte» aktiviteter. Det er _nesten_ sånn at jeg bare vurderer å leie et hus i Spania en måned og dra dit med hilsen til resten – «kom den som vil»!!
  (Og det huset skal ha kokk, og butler og sjåfør og egen personlig trener/massør – MINST!! :-D)

  Jeg er sikker på at vi får til en veldig bra ferie både for små og store når vi får satt oss ned med planlegginga for alvor!

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.