Uten pressmiddel

7

Jeg er uvant med å ikke ha kontroll over eget liv. Jeg er vant til å bestemme meg for hvordan jeg vil ha det, og handle ut fra det.

Nå er jeg mer eller mindre avhengig av mange rundt meg, og det gir av og til en følelse av maktesløshet jeg ikke begriper og ikke har tålmodighet til å takle med annet enn aggresjon.

Som når en spesialist har lovet å sende noe i posten – en viktig resept, et papir som skal brukes som «bevis» for at man er syk og dermed har rett på hjelp. Hva gjør man når dette ikke kommer?? Når man ringer og purrer – men personen er bortreist, har ikke hatt tid, det kommer snart… og man ikke kan gjøre noe?!

Ikke kan man «inndra» betalingen til dem. Ikke kan man tvinge dem på noe som helst måte til å gjøre den jobben de har lovt å gjøre. Ikke kan man slutte å dra til dem, med mindre man har de kreftene som trengs for å bruke månedsvis på å finne noen andre. Og ikke hjelper det å kjefte på dem heller.

Man har rett og slett ikke noe pressmiddel, og må i tillegg beklage og unnskylde overfor andre instanser der man skulle ha levert ~ fordi man venter og venter og venter.

Share.

About Author

7 kommentarer

 1. Man lærer seg å leve med det. Og kjemper for å bevare selvrespekt og verdighet.

  Og så forsøker man å legge planer for hvordan man skal få en forandring. Om ikke på ens egne vegne, så på andres.

  Beates last blog post..Eutanasi

 2. @Beate
  Det er vel den kjempinga jeg har størst problemer med for tida… Men det er som du sier, man må jo bare leve med det. Og dessuten prøver jeg å si fra til de det gjelder (legekontorer og liknende) når jeg orker, uansett om de kan gjøre noe fra eller til.

 3. Gul neglelakk burde vel hjelpe? Jeg har på en skimmrende isrosa idag. Men jeg er så dårlig å ta på neglelakk…jeg ønsker meg neglepleieskole! 😀

  Jeg er HELT enig med dere begge angående dette å «tråkke opp stien» slik at de som kommer etter får det lettere. Det er min motivasjon hver gang noen sier at «Nei, det kommer du nok ikke til å få». Da tenker jeg at jeg MÅ søke slik at de ser at vi som har ME har det eller dèt behovet. Vi får bare holde ut og håpe at det kommer noe godt ut av de skuffelsene vi opplever.

  Bell4trixs last blog post..Hjartesmil -En blogg verdt å besøke!

 4. Jeg vet mer enn nok om det norske helsevesenet. Jeg vil tro at de fleste forstår hva jeg mener når jeg sier at man må være jævlig frisk for å være syk i dette landet. Det du skriver er ufattelig kjent.

  Martin Bekkelunds last blog post..Alle skal ha svar

 5. @Martin Bekkelund
  Takk Martin. Jeg ante faktisk ikke at det skulle ta så mye energi å måtte forholde seg til «vesenet». Det er faktisk ganske skremmende. Jeg skjønner godt at folk som blir langvarig sjuke ikke klarer å komme seg tilbake på jobb igjen når tiltakene tar så lang tid og man bare blir mer og mer nedbrutt i prosessen.

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.