Vervekampanje

2

I går kveld ble jeg kontaktet av en bekjent på Facebook som lurte på om jeg ikke kunne tenke meg å melde meg inn i Ap?

Det var selvfølgelig en del av vervekampanje i forhold til høstens valg. Litt småfrekt lurte jeg på om hun fikk noen vervepremie, men det gjorde de ikke… kanskje en kopp, som hun sa! 🙂

Jeg tror neppe jeg har noe fremtid som politiker, så det er i så fall ikke derfor jeg eventuelt ville meldt meg inn i et politisk parti. Man forplikter seg vel heller ikke til noen aktivitet om man melder seg inn i noe, men jeg ser jo for meg at postkassen titt og ofte ville inneholdt diverse informasjon, kanskje også noe jeg ikke ville klart å holde meg unna.

Bydelsengasjert kanskje? Men man skal jo være forsiktig med å engasjere seg i politiske verv når man har med NAV å gjøre, det har vi jo lært. (Selv om det går helt fint å jobbe for en religiøs organisasjon for eksempel…utrolig!)

Ap ja… nå er jeg jo såpass perfeksjonist og «petimeter» (som mamma ville sagt) at det med å melde seg inn i et politisk parti er noe jeg ikke gjør ut fra en «magefølelse». Riktignok finner man aldri et parti som man er enig med alt om, men jeg må nok lese litt på partiprogrammene før jeg eventuelt gjør noe sånt. Det verste er tanken på å havne i diskusjoner med folk som fyrer seg opp om de hører man er medlem av et annet politisk parti enn de selv «holder med» –  jeg orker ikke tanken på å skulle sitte og bli utnevnt til «forsvarer av alt parti X står for».

Vi får se!

🙂

Share.

About Author

2 kommentarer

  1. Må kommentere artikkelen i avisen: «et rigid regelverk hun ikke visste noe om»? Det står da klart og tydelig i papirene man skriver under ifb med dagpenger at alt arbeid også frivillig og ulønnet medfører trekk i dagpenger. Dette vil også gjelde religiøs jobbing som en regel, hvis noen har oppgitt det og så smettet i gjennom så har de kun hatt flaks.

    Grunnen til dette regelverket er tanken om at tiden fra 8-16 er du nå «ansatt hos NAV» og skal bruke til å finne deg jobb. Selvsagt tilbringer ingen enn full arbeidsdag med jobbjakt, men jeg ser faktisk poenget deres. Selv om jeg synes det er unødvendig å gi folk trekk for frivillig, gratis innsats.

  2. Ja, jeg synes det blir for strengt jeg da. Det at folk engasjerer seg i lokalpolitikk og organisasjonsarbeid er noe vi må ta vare på, selv om man skulle havne utenfor arbeidslivet en periode. Slikt arbeid er også gjerne mer fleksibelt og begrenset enn en vanlig jobb, og kan derfor passe godt ved siden av for eksempel jobbsøking.

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.