ANBEFALING: Tante Grønn om gjennombruddet i ME-forskning (XMRV-virus)

2

Hva betyr dette funnet for norske ME/CFS-pasienter?
Først og fremst betyr dette et historisk gjennombrudd for biomedisinsk forskning på ME/CFS. At en så stor andel av pasientene i denne studien fikk påvist XMRV, viser at det i alle fall hos en stor gruppe av pasientene ikke dreier seg om en psykosomatisk tilstand men at det sannsynligvis har en konkret, biomedisinsk årsak. Om dette viruset er årsaken i seg selv, eller kun en del av en større forklaring, gjenstår å se. Dette vil uansett bidra til anerkjennelsen av og forståelsen av ME/CFS som sykdom, og vil dreie hele diskusjonen rundt denne tilstanden.

Les resten av innlegget inne hos Tante Grønn.

Dette er intet mindre enn et STORT gjennombrudd i ME-forskningen og det er en gledens dag for alle som har kjempet i årevis for å få anerkjennelse for at dette er en sykdom med biomedisinske årsaker.

Share.

About Author

2 kommentarer

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.