Omtanke

12

Jeg opplevde mange hyggelige ting i går, og i helga forøvrig, men det er spesielt en ting jeg kom på som jeg har lyst til å dele med dere.

Opptil flere ganger i går opplevde jeg nemlig at både vertsskapet på festen og andre venner kom og sa til meg at de var så glade for at jeg hadde orket å komme fordi de skjønte hvor mye det kostet. Akkurat dette, å oppleve at andre forstår og ikke minst bryr seg om å uttrykke at de forstår, synes jeg er veldig godt. Det kan man ikke ta for gitt! Jeg fikk også beskjed om at jeg bare måtte skru ned volumet på musikken eller bytte sang hvis det ble slitsomt for meg – jeg tåler visst ikke tunge basslyder og gitarsoloer så godt lenger!

Av og til kan man jo føle at man er i en forvirrende og uforståelig situasjon når man har ME. At noen skjønner at det virkelig koster krefter å komme seg ut og delta på noe, det gir en slags trygghet og gjør at man kan slappe av litt mer. Og at man faktisk kan være fornøyd når man gir seg etter noen timer, fortsatt i edru tilstand og stående på egne bein.

Gode menneskene, jeg liker dere!

🙂

Share.

About Author

12 kommentarer

  1. Løven er inne on

    Så utrolig godt! Glad for at du orket å komme deg ut blandt forståelsesfulle og gode mennesker 😀
    Dette var hyggelig og koselig lesning 🙂

  2. Kjenner igjen det der.
    Godt å slippe å bruke energi på å bli trodd. Det tar så enormt med energi!

    Bra du orket papegøyen min! Lyden kunne i det minste slåes ned!

  3. Så flotte venner du har!

    Jeg takler ikke mye høy musikk, og reagerer også på gitarsoloer og bassgang… og enkelte frekvenser.. som bare gjør vondt, uten at jeg skjønner hvorfor.

  4. @Lothiane
    Det er nettopp det med enkelte frekvenser – det gjør fysisk _vondt_ og jeg blir svimmel, mister konsentrasjonen helt og får hverken til å tenke eller snakke. Det er så rart. Spesielt høye gitarlyder og (dessverre) barnestemmer er forferdelig for meg.

  5. Saa bra! Det er jo saann det burde vaere, selv om det sikkert ikke alltid er saann! Jeg har en venninne som blir utredet for noe som kan ligne ME naa og siden jeg leser bloggen din kan jeg vaere mye mer forstaaelsesfull enn for bare et halvt aar siden!

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.