Mareritt

6

Jeg har hatt mareritt igjen i natt, sånne livaktige mareritt som føles som om de varer i evigheter og får deg til å våkne andpusten og med hjertebank. Det blir ikke mye god søvn av slikt.

For tiden er det spesielt ett tema som går igjen og det er at kjæresten min forlater meg. Ikke slik at han gjør det slutt og flytter ut, men at han for eksempel lar meg stå igjen alene i en fremmed by mens han drar videre. I natt var vi på en sovjetisk (!) ferieresort midt ute i ødemarka, på en slags jobbkonferanse. Der fikk vi ikke samme rom engang, og jeg ble overlatt til meg selv siden mannen synes det var viktigere å være sammen med jobb-gutta enn meg.  Attpåtil skulle de dra videre dagen etter, mens jeg måtte sitte igjen der oppe i ødemarken.

Det hele er jo til å le av, men det ekle med slike mareritt er at de har en tendens til å «sitte i kroppen» lenge etter at man har våknet. Siden han nå nettopp (i det virkelige liv altså) pakket kofferten og dro til USA her på morgenkvisten, tenker jeg at mange av disse drømmene har en sammenheng med at jeg savner ham noe så utrolig når han er borte, og at det virkelig har vært mye jobbreising på ham i det siste.

Det er vondt å se dem man er glade i slitne og stressa, og nå fortjente han virkelig en pause, men så kom denne turen brått på. Da er det i alle fall bra at vi får noen førjulsdager sammen og at vi skal ha en skikkelig familiejul! Jeg gleder meg allerede til vi skal pynte treet sammen på lillejulaften, våkne på julaften og ha en rolig formiddag sammen med julehefter og pusling – spille et spill mens ribba står i ovnen og alt bare er ro og fred…

Så kan marerittene bare dra sin vei.

😀

Share.

About Author

6 kommentarer

  1. Jeg drømte at jeg ble sjekket opp av bonderomantikk Kristian, men jeg takka nei, snakk om å være kostbar, han er jo kjekk som bare det!! Det er ekkelt med slike mareritt som sitter i så lenge.. Man føler på en måte det er sant og det preger en den dagen.. Håper mannen din snart kommer hjem og at formen din blir stigende innmot julen! Om du har litt tid å slå ihjel før jul så si fra om det skal lages ett treff med gjengen:-)

  2. Sitat: «(…) det ekle med slike mareritt er at de har en tendens til å “sitte i kroppen” lenge etter at man har våknet.»

    Kanskje denne nagende følelsen om, eller angsten for, å bli forlatt/etterlatt, har ligget der lenge, og at den kommer opp til overflaten i form av drømmer av og til? Har selv merket at drømmer som gjentar seg har et budskap eller en bekreftelse knyttet til tidligere opplevelser eller angst for noe som kan skje. Drømmer kan være slitsomme, men også spennende å forsøke å forstå.

    Sweet dreams, og nyt dagene dere har sammen 🙂

  3. @phalloides
    Jeg tror du har rett i det, jeg tenker at noe av det kanskje er fordi vi har det så bra at jeg blir redd for å miste det? Selv om det ikke er noen spesifikk grunn til å tenke sånn. Og så har han vært mye borte på jobbreiser i høst, så det er nok en STOR porsjon savn og behov for kjærestetid i bakgrunnen også! 😀

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.