Har alle bakt til jul eller??

18

Det er mulig jeg er lovlig sent ute, for nå virker det plutselig som om «alle» har bakt til jul. Jeg ser det ramler inn statusoppdateringer på Facebook om pepperkakebaking, det deles oppskrifter om julekaker på blogger over en lav sko og til og med på sms får jeg meldinger fra folk som sitter og koser seg med en kopp kaffe og nybakte julekjeks.

Og jeg har ikke begynt enda!

Kanskje gjør jeg ting i omvendt rekkefølge? Jeg er nemlig straks ferdig med alle julegavene, og har bare litt innpakning og en tur på posten for å sende noen gaver igjen. Forhåpentligvis kan jeg dermed bruke de påfølgende dagene kun til baking og pynting.

Ingen tvil om at jeg gleder meg til jul, selv om jeg må ha lange lister for å huske alt jeg har tenkt å gjøre!

Julekortene kommer forresten litt sent i år, jeg har nettopp oppdaget en verden av stempler som jeg ikke ante eksisterte. Men nå er en pakke på vei i posten, og da skal det stemples med gullfarve og hyggelige ord over en lav sko!

Håper dere koser dere med juleforberedelsene også!!

north-star-stamps_-glede-i-hjertet2

Share.

About Author

18 kommentarer

 1. Er det nå jeg skal si at jeg overhodet ikke bryr meg om jul i det hele tatt? Ikke pynter jeg, ikke baker jeg, og julemat mm. overlater jeg til mamma (hun er da som vanlig hysterisk og skal fikse alt i god gammel juletradisjon).

  Jeg har ikke engang juletre.

 2. Popsicle: slike mødre kan demotivere kven som helst… 😉

  Eg har bakt franske pepparkaker, det var fordi eg skulle til frisøren, og han brukar å få ein liten boks før jul. Difor måtte eg ha dei klare. Vi har bakt pepparkakehus og, men det skal jo ikkje spisast, så det tel ikkje. Fruktkakene vart bakt i natt, altfor seint. Dei bør jo helst bakast før 1. desember, seier ekspertane. Eg veit ikkje. Resten vert bakt rett før jul, elles vert dei berre borte.

 3. Jeg har aldri hatt så mye til overs for julekaker. De er jo bare forskjellige kombinasjoner av smør og mel, syns nå jeg. Så jeg lager julesnop i stedet 🙂 Forskjellige kombinasjoner av sjokolade og marsipan er mye bedre enn smør og mel 😉

 4. mye kjekkere å bake de siste dagene før jul enn å løpe rundt i ring på kjøpesenter. Finfin juleoppladning 🙂
  Jeg baker ikke en tøddel, primært fordi jeg ikke kan spise kakene lell, men dessuten så har jeg en mor som baker. Så skal jeg heller se om jeg ikke kan lage en julekrans å gi henne i bytte 😉

 5. @Tante Grønn
  Hehe, det har du jo faktisk rett i! Smør og mel – jeg tenkte på det første året jeg sto her og bakte (altså ingen mamma som forsynte meg lenger, stakkars meg). Men marsipan og sjokolade er nammis, og får kanskje flere ben å gå på enn alle småkjeksene her hjemme! Vi får se hva det blir til! 😀

 6. @Isobel
  Det er vel ikke noe knallhardt krav altså!! 😉
  For min del er det litt nostalgisk, jeg steker krumkaker for eksempel fordi det er så godt juleminne for meg, men de blir aldri spist opp. Likevel ville jula manglet noe om jeg ikke fikk multekrem og krumkaker på julaften!!

 7. Nehei… nå har jeg klart i meg i ni år uten å bake til jul… jeg syns det er vanskelig nok bare å få til julegaver! Men god bakst til dere modige som måtte begi dere ut på det!

 8. Nå har jeg akkurat tatt ut et brett med «tyske skiver», igår smelte jeg sammen «tebrød». Begge etter oppskrifter fra bestemødre. Begge deigene skal egentlig trilles ut, men iår måtte «tebrødene» settes på med skje. Litt pussig fasong og noe overstekt, men det er ikke så nøye!!
  Så må jeg si tusen tusen takk for kose ord fra deg, du må skjønne det er litt fjær (altså flere enn en!) i hatten at du viser interesse!

 9. Jeg følte jeg var så godt i rute med alt, tidlig ute å både planlegge og kjøpe julegaver. Har fått de pakket inn og har laget noen kort. Men så var det gavene til dem som har hjulpet meg med alle de andre gavene da…Og det var jo så lite så Dèt var ikke noe å tenke på. Meeeen, de er fortsatt ikke i boks. Og nå kjenner jeg at jeg stresser bittelitt her. *puste med magen* Må finne noen som kan hjelpe meg med dem! Hihi 😉

  Angående bakingen så er det et godt poeng å ikke starte for tidlig med tanke på svinn før jula setter inn… 😀 Jeg har noen som skal bake litt her denne uken så da er det forhåpentligvis litt igjen på julaften! 🙂

  Ellers så har jeg måttet senket kravene mye og det er bare det aller mest nødvendige for å få julefølelsen som blir gjort. Likevel kjenner jeg at det blir raskt for mye, selv så koselig det er. Så her senkes stadig kravene! 🙂

  Selve julefeiringen blir hos mappa i år også så da er det ikke så mye som strengt tatt MÅ gjøres. Men er jo koselig å gi bort fine gaver som nesten er for fine til å pakke opp! 🙂

  Leiter forøvrig etter de stemplene på nettsiden du linka til…Mye fint på den siden gitt! 🙂 Lykke til med siste rest, du kommer vel i mål i år også. Om enn ikke helt som først planlagt kanskje! 😉

 10. @Lokki
  Tusen takk for koselig kommentar Lokki! 😀 Nå er det snart tid for å sette i gang med bakinga her også, så får vi se hvordan det blir!

  @Bell4trix
  Det ordner seg nok, selv om man føler seg stressa! 😀 Jeg satser på det i alle fall!! Nå har du helt rett i at man skal ikke stille for høye krav til seg selv heller, her kuttes det ut en del ting. I fjor for eksempel bakte jeg kjempemye og satt igjen med masse uspist! Vi er tross alt bare 2,5 stykker!! Så jeg skjærer litt ned både på antall sorter og porsjoner i år tror jeg.
  Nå er jeg bare nervøs for de gaven jeg har sendt og skal sende i posten…de MÅ komme frem i tide!!
  😀

 11. Jeg har ikke bakt noe som helst, men nå skal jeg hjem til jul, så har ikke helt hatt behovet. Å bake er en fin aktivitet synes jeg før jul, som ikke bare gir julestemning men også en fin sosial greie om man gjør det med noen. Men som noen nevner her så må jeg si at jeg ikke er så fan av julekaker. Og heller ikke presset på at man liksom SKAL ha 7 slag, som sorry to say; nesten ingen spiser. Jeg har aldri hatt sansen for tørre småkaker, tar gjerne en saftig brownie i stedet feks.. jeg har tenkt litt på dette med småkaker. Jeg tror ikke det er så mye mer enn en generasjon til før småkaker blir mindre vanlig. men det er bare antagelser.. kjenner bare jeg får litt lyst å gå imot den eldre generasjon på alt dette som «MÅ» gjøres, bare fordi det er sånn. Jeg vil velge selv:-P

  Lykke til med bakingen om det blir noe:-)

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.