Del dine tips om energiøkonomisering! (#ME)

0

For en stund siden skrev jeg en post om energiøkonomisering og hva som skal til for å få utført oppgaver uten å får for mye symptomøkning i forhold til ME. Den posten fikk jeg god tilbakemelding på.

Energiøkonomisering (å være forsiktig med kreftene) og aktivitetsavpasning (variere mellom hvile og aktivitet) er det absolutt mest anbefalte og virksomme rådet for ME-pasienter. For å få bedring, må kroppen først stabiliseres slik at man ikke kommer inn i en spiral hvor man går på tilbakefall etter tilbakefall fordi man overanstrenger seg når man har litt energi tilgjengelig. Dette er kjempeviktig, men en tålmodighetsprøve uten like.

Nå spør Kari: Hva er dine beste energiøkonomiserings-tips? Gå inn på hennes blogg og del med andre, eller skriv et blogginnlegg om dette selv og lenke til hennes blogg. Det er den personlige kunnskapsdelingen om hva som fungerer og ikke fungerer som ofte er til stor hjelp for ME-pasientene, det er i alle fall min erfaring.  Lite samordnet informasjon foreligger fra helsevesenets side i alle fall, det kan vi kanskje håpe at det blir en endring på i fremtiden?

Men i mellomtiden – bidra med dine tips og lær av andre – det vil du ha stor nytte av!

Share.

About Author

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.