Sjarlataner og mirakelkurer

5

Siden jeg forteller om sykdom og helse er det en del som tror at det er greit å sende meg alskens tips om mirakelkurer som skal helbrede meg. Det kommer derfor en og annen mail og henvendelse om alt fra aloe vera-drikker til krystaller og healing-tilbud. Felles for de fleste «rådene» er at avsenderen gjerne skal ha seg godt betalt for mirakelkuren sin.

Jeg er så absolutt ikke i mot å høre på hva andre i samme situasjon har prøvd og fått nytte av, men jeg er dog et kritisk menneske som gjerne vil se dokumentasjon og resultater før jeg bruker tusenvis av kroner på noe som «er såååå fantastisk altså!!».

Vann med sølv har jeg også fått anbefalt – såååå fantastisk altså!! Bullshit sier jeg. Via skepsis blog fant jeg videoen nedenfor om akkurat dette – utrolig bra!  «This is not medical research!!»

Jeg holder meg fortsatt til begrepet «rovfiskere i fortvilelsens hav» som Iskwew i sin tid lanserte – det er så godt og dekkende.

Share.

About Author

5 kommentarer

 1. Jeg er så enig, jeg er så lei av alle mulige kurer som «tar alt».
  Ting som virker for godt til å være sant er gjerne det. Youtube videoen over ga et godt bilde av det.
  Det er synd det er aktører som ønsker å tjene store penger på alvorlig syke mennesker.
  Flere rovfiskere i fortvilelsens hav, er et knakende godt uttrykk!
  Jeg er i fortvilelsens hav, men jeg biter ikke på, jeg vil ha skikkelig dokumentasjon.
  Flott innlegg Cat, det er så viktig å være selektiv!
  Ønsker deg en strålende kveld!
  Klem Lokki

 2. Sunn skepsis har aldri skada nokon, eg syns det er veldig bra at du og andre set lys på desse kvakksalvarane som vil tene pengar på andre si nød. Heia du! 🙂

 3. @Lokki
  Som det sies i videoen når han begynner å snakke om at dette bl.a. kan kurere kreft – det er faktisk folk som DØR av dette, det er meget alvorlig! Hadde jeg funnet noe jeg trodde var en kur mot kreft ville jeg vel heller tatt kontakt med det medisinske miljøet for å prøve å få det godkjent så det kunne hjelpe folk, enn å ville lage «big business» av det for meg selv. Ærlig talt.
  Vi kan alltids være fortvilet og desperate, men det betyr ikke at vi skal gå av hengslene av den grunn! 😀
  Og når det er sagt – det er mange «alternative» metoder og behandlinger som kan ha gode symptomlindrende effekter, jeg er ikke i mot det. Men mirakelkurer? Nope…

  @Alt godt
  Tusen takk! 😀 Gode råd er greit, folk som skal gjøre seg rike på sykes bekostning – ikke greit.

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.