I dag sa jeg NEI

5

Jeg innrømmer det, jeg har vanskelig for å si nei noen ganger. Det blir av og til slitsomt.

Som når DHL kommer med en stor pakke til meg, og sjåføren ringer: «Det er så vanskelig å få parkering her, kan du ikke komme ned og hente pakken?» Dette skjedde for noen uker siden, og jeg sa ja fordi jeg ble bedt om det, stavret meg ned trappa og opp igjen med en stor eske jeg egentlig ikke burde ha løftet på.

I dag skulle DHL komme igjen, og tror du jaggu ikke samme sjåfør ringer og sier «Det er så vanskelig å få parkering her, kan du komme ned og hente pakken?»

Da gikk det en faen i meg, for SÅ vanskelig er det ikke, og har jeg betalt for levering på døra så er det blant annet fordi det er en grunn til det og at jeg ikke skal løpe opp og ned trapper hele tida.

Så jeg sa nei, det kan jeg faktisk ikke nå, så da får du finne et annet sted å parkere og komme opp med den. Bare 2 minutter senere sto det en meget furten DHL-mann på døra med en stor pakke. Han virket rett og slett grisesur fordi jeg hadde tvunget ham til å gå opp de 5 etasjene.

Vel, tenkte jeg, det her er nå faktisk jobben din da!! (Jeg sa det ikke høyt).

Ikke har jeg dårlig samvittighet for at jeg ikke gikk ned for å hente pakken heller!

Tenk det!

Så blid var IKKE min  DHL-mann!!

Share.

About Author

5 kommentarer

  1. Så bra! Det kan være utrolig vanskelig å sette grenser for seg selv, men det er så viktig å gjøre det. Og det er jammen sant som du sier, at du hadde faktisk betalt for å få varen levert på døra, da skulle det bare mangle.

  2. @Muriel
    Jeg mistenker nemlig at han sa det for å slippe å løpe i trapper, ikke fordi det er så vanskelig med parkering her… Joda, det er det også – men enten får de gidde å lete etter en plass eller ta sjansen på å parkere ulovlig i 2 minutter.

  3. @Jakob
    Ja, men det er også noe man kan jobbe med. Øve på å se at det faktisk ikke er urimelig å si nei når noe går over ens grenser og at man bare har godt av å tenke på seg selv. Jeg prøver i hvertfall på det! 🙂 (Og jeg skal for all del ikke begynne å bli «vrang» altså!!)

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.