Nederlag eller å finne sin egen takt?

25

Jeg sitter her med noen telefoner å ta, noen avgjørelser som ikke er de letteste jeg har vært borti. Ordet nederlag sitter klamt i halsen, jeg prøver å tenke at det handler om å gjøre det som er best.

Forteller mer senere, akkurat nå ville jeg bare dele dette diktet som jeg har funnet hos Lothiane.

~~~

Skeiserenn

Du startar i lag med storskridaren.
Du veit du ikkje kan fylgja han,
men du legg i veg
og brukar all di kraft
og held lag ei stund.
Men han glid ifrå deg –

glid ifrå deg, glid ifrå deg –

Snart er han heile runden fyre.

Det kjennest litt skamfullt med det same.
Til det kjem ei merkeleg ro yver deg,
kan ikkje storskridaren fara!
Og du fell inn i di eigi takt
og kappestrid med deg sjølv.
Meir kan ingen gjera.

Olav H. Hauge

Share.

About Author

25 kommentarer

 1. Pingback: Tweets that mention ~SerendipityCat~ » Nederlag eller å finne sin egen takt? -- Topsy.com

 2. Noen ganger går planer i vasken. Men alt ordner seg for snille piker, sies det. Jeg har aldri vært hverken snill eller pike, så jeg kan ikke etterprøve påstanden. 🙂

 3. Stå på tapre kriger, nederlag kommer og nederlag går!
  Knakende godt dikt!
  Vårlige vibber sendes til deg, ha en så god dag du kan ha 😉
  Stabler med klemmer… litt mye… ja da får det bli en stor en 😀

 4. @Monica
  Det er vel den takta det må gå i, begynner jeg å skjønne! 😀

  @bodil
  Det er nettopp det som er spørsmålet. Nederlagsfølelsen har mye med skam over å ikke kunne innfri egne og andres forventninger å gjøre. Drømmer har man også, men over tid kanskje drømmene og prioriteringene endres.

 5. ~SerendipityCat~ :@krikkertHaha!Jeg anser meg selv som ganske snill, i allefall når jeg ikke er frekk og slem…. Vi får håpe det ordner seg likevel!!

  Jeg må nok ta den uttalelsen med en sterk klype salt, idet jeg erindrer noen særdeles lykkelige utbrudd fra Jeders side etter noen OnePiece-kommentarer.

 6. Nydelig dikt, og så sant, så sant 🙂

  Olav Hauge er en av mine yndlingsdiktere, og jeg legger ved et av mine favoritter:

  ”Din veg”

  Ingen har varda den vegen
  du skal gå
  ut i det ukjende,
  ut i det blå.

  Dette er din veg.
  Berre du
  skal gå han. Og det er
  uråd å snu.

  Og ikkje vardar du vegen,
  du hell.
  Og vinden stryk ut ditt far
  i aude fjell.

  Klem til deg

 7. @Smertebloggen
  Man vil jo det, ikke sant? Og kanskje er det foran der man har løpt før også, lenge, lenge. Og jeg har i alle fall strevd med å komme meg fram dit igjen, og kanskje jeg har strevd _for mye_? Kanskje jeg bare må holde meg i mitt spor en stund?

 8. Lilljekonvall on

  «meir kan ingen gjera»
  Hauge er favoritten altså – og skeiserenn absolutt i topp 3 og kan ikke leses for ofte 🙂
  Åhhhh, TAKK !
  L.

 9. @bodil
  Det er nettopp det som er spørsmålet. Nederlagsfølelsen har mye med skam over å ikke kunne innfri egne og andres forventninger å gjøre. Drømmer har man også, men over tid kanskje drømmene og prioriteringene endres.

  ja, det kan være at en egentlig «bare» er en egens verste skuffelse. skal man gi seg med å tenke at man har da iallefall prøvd …og masse…når skal man justere seg i forhold til mål og drømmer? urealistiske vs realistiske mål?

 10. Jeg må si jeg kjenner følelsen og de tankene altfor godt… Det som hjelper litt for meg er å tenke på om det er kravene som er for høye. Det er jo svært få som ser oss med M.E når vi er som dårligst. Kun de aller nærmeste og knapt de..Også er vi helt enestående gode på å se kjekke og blide ut blandt resten av folket. Du må ha krefter til deg selv og dine, det er det viktigste i verden 🙂

 11. @bodil
  Jeg tror man sliter veldig hvis man hele tiden setter seg urealistiske mål. Men situasjoner kan endres, og mål er ikke noe evigvarende..

  @Aneth
  Ja, om du ikke har dine nære og kjære så har du ingenting. Det er i alle fall sikkert!

 12. @bodil
  Oi. Ja, si det. Jeg har ikke prøvd meg, men den ville jeg holdt på ganske lenge selv om jeg ble refusert en del ganger tenker jeg. Dog kanskje ikke som det _eneste_ jeg skulle holdt på med eller levd av.

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.