Vest til blå Sør-Trønderbunad søkes! (#bunad #17mai)

15

Har du en blå Sør-Trønderbunad du ikke skal bruke på 17. mai, og befinner deg i Oslo-området? Jeg er interessert i å leie, kjøpe eller låne en vest!

Bildet til venstre er tatt 17. mai for 2 år siden. Her har jeg på meg bunaden jeg har arvet etter mamma.

Den er sydd i 1970 (!!) og har holdt seg veldig bra.

Dessverre er den sydd i str 34/36, min mor har alltid vært en «pinnedame» som jeg kaller det. For to år siden var jeg kjempesyk og gikk mye ned i vekt, men nå er jeg mer tilbake på «normalen».

Selvfølgelig skulle jeg ha sjekket dette før og fått sydd en ny vest, men du vet… det er så mange ting på lista!

Det hadde vært så gøy å feire 17. mai i mammas gamle bunad!

Si fra hvis du hører om noe da! 🙂

Share.

About Author

15 kommentarer

 1. Pingback: Tweets that mention Blogg~: Vest til blå Sør-Trønderbunad søkes! (#bunad #17mai) -- Topsy.com

 2. det hjelper jo ikke nå, men er det ekstra sømmonn i sidene slik at den kan syes ut? Det kan du sjekke ved å klemme litt på vesten i sidene. Skjøtene er rynket på og kan trekkes ut, og den røde snora i livet kan også byttes slik at du kan fortsette å bruke dette livet.

 3. @fru storlien
  Aha, det oppklarer jo en del. Jeg ser det er noe å gå på i sidene, men den røde snora må i så fall byttes for det er der det er trangest. Rekker jo ikke å få gjort dette nå, men skal i alle fall ikke pakke bort bunaden igjen før jeg har fikset på det til neste 17. mai! 🙂

 4. Bunad er flott!! Makan som det kler deg Cat 😀
  Håper noen kan bidra med en vest – Lykke Til 😀 😀
  Ha en herlig mandagskveld!!
  Klem

 5. @Sexy Sadie
  Tusen takk!!

  @Lokki
  Om det ikke blir vest i år, og det blir det neppe, så skal jeg få satt den skikkelig i stand til neste år i alle fall! Jeg synes det er veldig mye høytid og tradisjon over å ha på bunad, spesielt siden det er mamma som har sydd den selv. 🙂

 6. Kjempefin bunad! Jeg har mange slektninger som har den bunaden men de bor jo stort sett i Trondelag, da.

 7. @Irene
  Hehe, det er noe med det! 😀 Jeg satser på å finne et annet antrekk jeg nå. Har en mørkeblå kjole som hadde vært veldig fin med en søt cardigan og noen snuppete sko til. Vi får se om det kanskje ikke blir det i stedet!

 8. kan anbefale systua/heimen husflid på grensen til omsying til neste års 17. mai 🙂 jeg sydde om min i desember. de gjorde en kjempejobb! nå får jeg ikke brukt den i år,da jeg allerede har litt baby-mage, men kanskje året etter 😉

 9. Pingback: » Jeg fant, jeg fant! Spennende bunads-dokumentasjon fra 1971

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.