About Author

10 kommentarer

 1. Dette er veldig viktig! Tanten min gikk med sterke brystsmerter i maanedsvis og legen sa alltid at det var noe med lungene. Det viste seg at hun hadde hatt hjerteinfarkt og maatte ha en stor, aapen hjerteoperasjon, med en lang og vanskelig opptrening etterpaa. Leger maa bli flinkere til aa vite hvor kvinner kan ha atypiske symptomer.

 2. @Irene
  Ja, der har du et eksempel til på hvor ille det kan gå! Jeg synes det er horribelt at det finnes holdninger til at kvinner er mer «sytete» og derfor ikke trengs å tas like mye på alvor.

  Selv er jeg en av dem som ikke ber om hjelp før det nesten er for sent, og har flere enn en gang endt om med kjeft fordi jeg ikke kom til legen før… da er det enda mer skummelt å ikke bli trodd når man først går til legen!

  Men det med hjertesykdommer er jo ekstra skummelt.

 3. Pingback: Tweets that mention ~SerendipityCat~ » Anbefaling: Hvorfor hører ikke leger på kvinner? -- Topsy.com

 4. …veldig subjektivt, men jeg ble ikke trodd før mannen ble med til legen og fortalte hvordan han oppfattet min situasjon..
  Og det virka jo.. Men at det er ille, ja det er det! Ting hadde jo ikke forandret seg det dugg. Sprøtt med sant.

 5. @Irene
  Åh, det er mange illusjoner som har bristet her de siste årene gitt… 🙂 Kynisk er jeg nok blitt, og kanskje i overkant skeptisk til om den helsehjelpen jeg blir tilbudt faktisk er den beste…

 6. @tingelingeling
  Jeg har, dessverre, hørt mange som forteller det samme. Har også opplevd det at bare å ha min samboer til stede gjør at enkelte leger (spesielt eldre, mannlige) lytter og svarer på en annen måte. Det er forferdelig provoserende.

 7. Vel, men det er lov å sette dem på plass da, eller gi beskjed om at man vil snakke med noen annen.

  Det gjør jeg og det fungerer utmerket.

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.