Mulige endringer i TT-ordningen: Disse kan du si fra til!

4

Hva gjelder det?

I forrige post skrev jeg om hvordan det er diskutert forslag om å stramme inn på ordningen for transport for forflytningshemmede (TT-kort) og hvordan dette vil ramme meg, og sikkert også andre, som ME-pasienter.

I denne posten vil jeg si noe om hvordan du kan være med på å si fra om hvilke konsekvenser dette forslaget vil ha, hvis det blir gjennomført. Ved å komme tidlig inn i prosessen, håper vi å kunne informere politikerne slik at de tar et valg som ikke kommer negativt ut for allerede utsatte grupper.

Hvem bør vi si fra til?


Nedenfor vil du finne litt mer kontaktinformasjon til medlemmer i Byrådet, og eksempel på en tekst det går an å sende til dem.

ME-foreningen har ikke fått noe forslag til offisiell høring enda. Kommer tilbake til dette når jeg eventuelt vet mer.

Jeg har sendt mailer til Byrådet for å få mer informasjon om dette forslaget, og har spurt Byrådslederen på Twitter (@Byraadslederen) om han kjenner til saken. (Ingen av disse har svart så langt.)

Jeg vil også sende en mail til:

Helse- og velferdsetaten i Oslo Kommune, ved

Prosjektkoordinator Synnøve Rødsten, Synnove.rodsten@hev.oslo.kommune.no

Seksjonsleder Tone Fostervold, tone.fostervold@hev.oslo.kommune.no

(Disse to står nevnt på presentasjonen av endringer i tjenesten som kontaktpersoner).

Byrådsleder Stian Berger Røsland (H)- byradsleder@radhuset.oslo.kommune.no

Byråd Sylvi Listhaug (FrP), Byråders nestleder/byråd for helse og eldre – sylvi.listhaug@radhuset.oslo.kommune.no

Byråd Jøran Kallemyr (FrP), Byråd for miljø og samferdsel – joran.kallmyr@radhuset.oslo.kommune.no

Byråd Anniken Hauglie (FrP), Byråd for sosiale tjenester – anniken.hauglie@radhuset.oslo.kommune.no

Det er mulig å si fra til Byrådslederen – Stian Berger Røsland – via Twitter: @Byraadslederen

Det lønner seg også å sende mail til gruppelederne i bystyret samt medlemmene i bystyrets komité for miljø og samferdsel. E-postadresser til disse kan du søke opp på denne siden.

Hvordan kan jeg formulere meg?

Under har jeg klippet inn noe tekst fra mailer jeg har sendt. Det står deg fritt å bruke dette som du vil, og du trenger ikke å si at du har lånt det herfra. Om du vil, kan du godt lenke til posten jeg skrev om saken: Vil Byrådet i Oslo begrense min bevegelsesfrihet? #ME #TT-kort (@Byraadslederen)

Jeg håper at politikerne som får denne e-posten fra meg og deg og andre tør å komme inn hit og kommentere saken. Det er jo blant annet på blogger vi «på grasrota» diskuterer, og det hadde jo vært hyggelig om politikerne tok turen hit også! 😀

Til Byrådsleder og Byråder i Oslo.
Jeg har blitt gjort oppmerksom på at det har vært drøftinger mellom Byrådet og organisasjoner som representerer funksjonshemmede i forbindelse med endringer i TT-ordningen.
Derfor ønsket jeg å kontakte dere for å si fra om hvilke konsekvenser dette vil ha for meg og mange andre i min situasjon.
Jeg har selv ME/kronisk utmattelsessykdom (http://www.serendipitycat.no/wp-content/uploads/2010/05/ME_alvor.pdf), og er til tider helt husbunden, og helt avhengig av dør-til-dør transport. Uten TT-kort ville jeg ikke fått handlet, besøkt venner, stukket innom arbeidsplassen for å holde kontakten med dem eller rett og slett besøkt et sted hvorsomhelst det går an å kjøre til. Uten TT-kort ville jeg heller ikke hatt muligheten på å ta sjansen på å dra steder som er vanskelige, da jeg plutselig kan bli dårlig av for mye aktivitet. Da er jeg avhengig av å kunne få tak i en taxi raskt, og ikke måtte vente på allerede bestilt transport.
ME-pasienter er en spesielt utsatt gruppe som både rammes av fysiske plager så vel som kognitiv svikt (konsentrasjonsproblemer, hukommelsesproblemer etc.). Dette gjør at vi er avhengige av fleksible og tilrettelagte ordninger for å kunne delta i samfunnet. En innstramming av TT-kortordningen i forhold til at man kun kan forhåndsbestille reiser via kjørekontoret, vil kunne føre til ytterligere sosial isolasjon og praktiske problemer med å mestre hverdagen for mange pasienter.
Ønsker dere å lese mer, har jeg blogget om saken her: http://www.serendipitycat.no/?p=3851
Jeg håper at dere tar disse med i betraktning, og vil gjerne høre deres kommentarer. Jeg forbeholder meg retten til å publisere på min blogg vår e-postkorrespondanse.
Med vennlig hilsen,
Cathrine

Vil Byrådet i Oslo begrense min bevegelsesfrihet? #ME #TT-kort (@Byraadslederen)

Share.

About Author

4 kommentarer

 1. Pingback: TT-ordningen og nye forslag til innstramming « Under stjernene

 2. Jeg lånte litt fra deg og endret litt slik at det passet til min situasjon, og sendte til byrådslederen og byrådene du nevnte. Takk for at du gjorde meg oppmerksom på saken!

 3. Morten Elster on

  Det er òg mogleg å kontakta Helse- og sosialkomiteen og Samferdsels- og miljøkomiteen i Oslo bystyre via e-post.

  Da kan du anten senda e-post til postmottak@oslobystyre.no og skriva kven du vil at e-posten skal gå til. Alternativt kan du finna lister over medlemene her:

  HSK: http://www.sak.oslo.kommune.no/sru/utv_info.asp?utv=HSK&DB_Source=2
  SMK: http://www.sak.oslo.kommune.no/sru/utv_info.asp?utv=SFK&DB_Source=2

  Ved å velja det første alternativet (senda til postmottaket), vil arbeidsutvalet i komiteen ta opp e-posten til behandling som «innkomen post». Det kan vera nyttig, om det vert diskusjon av det. Men det er ingenting i vegen for å retta seg mot einskildmedlemer heller, eller senda til alle direkte.

  mvh
  Morten Elster
  Varamedlem (R), Helse- og sosialkomiteen

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.