Jeg blir så SINT!! #ME

12

Etter at jeg i forrige innlegg skrev fornøyd om tjenester fra kommunen, fikk jeg kontakt med en ME-pasient jeg har mailet litt med fra før. Jeg skal selvfølgelig holde henne anonym her, men jeg vil bare fortelle dere hvor eitrende sinna jeg blir på hennes vegne.

Hun ligger inne og har ikke vært ute av døra siden september – da for å kaste søppel – så dårlig er hun.

Men ned på fastlegekontoret skal de ha henne, for å ta blodprøver, selv om hun ble ekstremt dårlig sist gang hun dro ut på en slik ekspedisjon. Slike pasienter er det blant annet Laila Dåvøy snakker om når hun engasjerer seg og sier at denne ME-saken kommer hun absolutt til å fortsette å engasjere seg i!

Forhåpentligvis får vedkommende nå hjelp til å kreve sin rett til hjemmebesøk av fastlege, men vi har allerede hørt historiene om de som ligger i åresvis med ME i mørke rom uten å få hjelp av legen sin. Hvorfor er vi ikke kommet lenger? Hvor er medmenneskeligheten og retten til helsehjelp i dette?

Kan ikke noen bare komme og hjelpe disse syke menneskene??

Jeg blir så sint, på deres vegne, og jeg blir så lei meg av å høre om at det skjer igjen og igjen at folk ikke får hjelp.

Share.

About Author

12 kommentarer

 1. forstår veldig godt at man blir sint på slikt. kan også gjelde mennesker lammet av tung angst og depresjoner, mennesker som ikke kommer seg ut av den grunn, som får fysiske reaksjoner som hindrer dem i komme seg ut. samme med papirmøllene man må gjennom. man må jo være frisk for å være syk………..

 2. Pingback: Tweets that mention ~SerendipityCat~ » Jeg blir så SINT!! #ME -- Topsy.com

 3. @bodil
  Ja, det er sant. Det rammer absolutt flere grupper. Også eldre mennesker med demens for eksempel. Enn at sånne klisjeer som at «man må være frisk for å være syk» og «det er en heldagsjobb å være syk» faktisk er sant? Jeg tenker på hvor MYE energi og tid jeg bruker på å administrere det å være syk og måtte ha kontakt med helsevesenet, og hva jeg faktisk kunne ha brukt den tiden på! Helt sprøtt!!

 4. Ja, det var sånn det var!
  Men det er jo helt dustete at det ikke gjøres andre steder. Folk er vel ikke mindre syke i… Gryllefjord…

 5. @Rockette
  Haha, Gryllefjord! Det fins jo faktisk, jeg trodde du dikta det opp.
  Kanskje fastlegen i Gryllefjord (378 innbyggere) faktisk tar seg tid til å reise ut til pasientene sine som blir ekstra syke, fordi han/hun faktisk kjenner alle? Eller kanskje de ikke har fastlege der engang, hva vet jeg.

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.