ALDRI og ALLTID er DU sånn!

8

Aldri og Alltid…

Det er så harde ord å si til hverandre… Det er ordene vi henter frem når vi er sint, frustrerte, såret, fortvilet. Når vi ikke tenker.

Du er ALLTID sånn…

Du gjør ALDRI noe…

Det er ord som forteller at vi ikke ser nyansene i hverandre. Det er ord som forteller at vi ikke ser, og kanskje også at vi ikke vil se? At vi bare vil lempe ut av oss noe?

For hva kan man si om noen bryter ut at Du er ALDRI…. «Jammen, hva med…og ….»

Det er sjelden noen ALLTID eller ALDRI er sånn. Og når vi hører de ordene, så føler vi oss så utrolig små. Vi blir ikke sett, det vi faktisk har gjort (ALDRI!) eller ikke gjør (ALLTID!) mister sin betydning.

Kanskje slutter man å få lyst til å prøve på noe, hvis man får høre at man aldri lykkes med det? Hvis det aldri blir sett at man prøver?

Du er aldri sånn eller alltid sånn. Det er så harde ord. Jeg vil ikke ha dem.Share.

About Author

8 kommentarer

 1. Enig. Ingenting er så bastant, det er som å sette mennesker i bokser. Som «alltid skal du overdrive» , «alltid skal du svartmale», «hvorfor gjør du alltid det der». Det er forhåpentligvis «bare» våre øyeblikksfølelser som snevrer inn vårt syn i tilfellene hvor slike ord uttalles. Er det et uttrykk jeg liker, med begge ordene i, så er det som følger «Hun er alltid og aldri den samme» 🙂

 2. Pingback: Tweets that mention ~SerendipityCat~ » ALDRI og ALLTID er DU sånn! -- Topsy.com

 3. Og de er sannsynligvis heller aldri sanne, fordi jeg ikke tror noen til enhver tid er slik på ytterkantene. Men bruken kan gi et godt utgangspunkt for en krangel, for den andre husker sikkert den gangen det ikke var slik.

 4. Det er så lett å generalisere, særlig når man krangler, og ønsker å sende stikk som sårer og gjør vondt. Det er billige triks, men de funker der og da, og man føler at man «vinner» – men man føler seg som regel ikke som en seierherre i etterkant.

  Jeg har for tiden et distanseforhold – jeg bor i Bergen, og damen bor i Wales. Det er ikke noen ønskesituasjon, for å si det sånn, og det ender (altfor) ofte med at vi krangler, fordi vi ikke kan se hverandre når vi chatter sammen, eller sender SMS, og småting blir gjerne misforstått og det ender med at man slenger fra seg stygge gloser og generaliseringer som gjør vondt – og som sårer desto mer fordi man ikke har muligheten til å gi en klem eller se det som skjer.

  Generaliseringer som dette bidrar egentlig ikke til noe godt – de er dog altfor enkle å slenge ut. Mitt råd, som jeg dessverre ikke alltid er like flink til å etterleve, er å tenke seg om minst to ganger før man sier noe i affekt – enkelte ganger sier man ting som gir sår som ikke gror, i hvert fall ikke på lang, lang tid.

 5. @PoPSiCLe
  Du har så rett, jeg tror man vil «vinne frem» med sine følelser, kanskje er det også et ønske om å virkelig vise sin frustrasjon når man går i «aldri/alltid»-modus. Men så ender ens forsøk på å bli sett opp med at den andre ikke føler seg sett i det hele tatt!
  Avstandsforhold er vanskelige med alle de forskjellige mulighetene for misforståelser, det skjønner jeg godt! Men jobber man med saken kan resultatet bli veldig bra, det er i alle fall min erfaring! 😉

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.