Tunfiskmiddagen

2

Jeg tar et minne til fra bryllupsreisen mens jeg er så godt i gang med mimre-stunden min her. 🙂

Rett ved den vannvillaen vi bodde i, lå en av resortens restauranter – Flavours – som serverte asiatisk mat. De hadde en meny med en blanding av ulike asiatiske retter, og helt på høyde med det du finner på for eksempel Nodee eller Dinner i Oslo.

Min kjære ektemann (som nå helt uten å bli spurt blir avbildet her på bloggen), spurte en kveld en av kelnerne hvilken restaurant vi skulle gå på for å få servert tunfisk. Min Mann er nemlig lidenskapelig glad i tunfisk!! Jeg synes også det er godt, men han er helt ekstatisk!!

«Beklager så mye,» sa den høflige kelneren, «vår sjømatrestaurant er stengt noen dager for ombygging, men vent litt så skal jeg høre med kokken» («Please wait, Sir», alltid «Sir» og «Madam», jeg blir på en måte ikke helt vant til det der.)

Og kokken kom, sprettende ut fra kjøkkenet, denne pinnemannen fra Bali med det største smilet du kan forestille deg. Tunfisk ja! Ikke noe problem, vil dere komme igjen i morgen kanskje??

Deretter fulgte en lengre diskusjon mellom kokken og Min Mann om hvilke måter det var best å tilberede tunfisk på, hvilket tilbehør og hvilke sauser som passet til og så videre. Engasjementet var høyt fra begge sider!

Det var derfor to forventningsfulle gjester som kom tuslende i sjutida dagen etter. Jeg tror nærmest alle på restauranten var innviet i den store tunfisk-planen, for med store glis ble vi loset inn i den private delen av restauranten. Vår kjære vertinne, Sheila (minn meg på om at jeg forteller dere om henne senere en gang), gjorde alt for at vi skulle trives, og latterkulene satt løst!

Kokken kom egenhendig og serverte oss de lekreste porsjonene med tunfiskmiddag jeg noensinne har sett! Ja, nå er ikke hukommelsen min noe å skryte av, så jeg husker ikke alt som var med, men jeg husker blant annet noen stekte reker på pinne (!) og en myk, gul saus…og så tunfisken da! Himla du!!

Mannen Min var et eneste stort smil resten av kvelden, og personalet svermet om oss som fornøyde sommerfugler, vel vitende om at de hadde klart å gjøre to nordboere veldig, veldig lykkelige med å skaffe og servere tunfisk akkurat denne kvelden, bare for oss, komponert og laget av en veldig blid mann fra Bali.

<3

Share.

About Author

2 kommentarer

  1. Åh, det høres bare så fantastisk ut på så mange måter! så koselig å møte mennesker som virkelig vil deg vel og som gjør det lille ekstra. Det er fantastisk å oppleve! kjente jeg ble litt rørt av å lese dette! Fine dagen! <3

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.