Litt moro ~ Hver dag!

6

For å ikke havne i ei grop der alt bare føles vanskelig og uoverkommelig, må jeg ha noen belønninger å se fram til.

Jeg er i bunn og grunn et utpreget pliktmenneske, og det trenger ikke alltid være positivt. Som et tidligere innlegg her viste, er det lett for at det man ikke rekker over eller får til av plikter, lett kan bli noe som trykker en ned og bare øker den dårlige samvittigheten og nederlagsfølelsen mer og mer.

Jeg prøver å finne tid og krefter til å gjøre noe morsomt og hyggelig for meg selv hver dag. Ikke sånn «se en dårlig film for å få tida til å gå / distrahere seg fra smerte», men noe jeg virkelig liker.

Enkelte dager liker jeg egentlig ingen ting. Derfor har jeg lister jeg lager – på litt bedre dager – over ting jeg vet vil glede meg. Så må jeg bare gjøre det, og da blir dagen litt lettere likevel.

I dag var det å pakke inn gavene til julekalenderen! Jeg lager én pakkekalender som vi har sammen, med noen gaver til Mannen, noen til meg og noen til Den Lille de dagene hun er hos oss i desember.

Det har blitt en fin tradisjon, og jeg liker at vi skaper våre egne tradisjoner. Tanken på å få være med å lage barndomsminner for Den Lille gjør meg ydmyk, og litt stolt.

Så i dag har jeg vært opp av sofaen, sittet med spisebordet fullt av smågaver og papir! Pakket inn et par gaver, og så lagt meg ned igjen i ti minutter før jeg klarer å sitte oppreist igjen. Rene intervalltreninga! 🙂

Nå mangler jeg bare å få montert dem på kalenderen, må bare få sendt Mannen i boden for å finne den riktige esken med adventsting. Det blir det også. Litt hver dag.

Share.

About Author

6 kommentarer

    • Åååh 🙁 Det hadde ikke jeg heller, kanskje derfor jeg er så opptatt av det nå? 😀
     Men sjokoladekalendere var ganske populært når jeg var barn da. Tror faktisk ikke det var så mange som hadde pakkekalender da. Hmm.

 1. Fantastisk! Kan tenke meg den innpakkinga var intervalltrening delux ja. Her skal mamma komme å pakke inn julegavene. Kalender har jeg utsatt til bedre dager, et annet år! Men koser meg med å tenke på hvordan jeg vil ha det da! 😀

  Kjempelurt med den listen. Du kan gjerne skrive mere om den og komme med tips om hva du har på den!

  Synes du er flink! Men nå MÅ du hvile så vi kan sees på søndag! Gleder meg til å se deg søta! KleM <3

  • Hehe, ja det er ikke bare bare å sitte og pakke inn gaver, det er sikkert! Bra du får hjelp til det!

   Listen forandrer seg litt fra årstid til årstid og sånn, men for eksempel vet jeg at:
   – Lese en bok jeg har gledet meg til
   – Lage et kort eller et bilde
   – Se en film jeg har gledet meg til
   – Ringe noen jeg har hatt lyst til å snakke med lenge
   – Ha god tid på badet og BÅDE vaske håret og ta hårkur
   – Se på fine bilder fra hyggelige ting
   – Eller rett og slett noe så teit som å sortere neglelakker etter farge eller merke

   Kan være ting jeg vet får meg i litt bedre humør! Og da prøver jeg å gjøre det. Trikset er å ha såpass variasjon på listen at det er noe der man kan gjøre uansett form. Selv om jeg er så dårlig at jeg hverken kan snakke eller sitte oppreist, kan jeg finne fram et fint bilde fra f.eks. en ferie eller en hyggelig sammenkomst – og så har jeg det på telefonen eller iPaden støttet opp i senga, og ligger der og gjenskaper det hyggelige i hodet. NB! Da tenker jeg IKKE på hvor trist det er at jeg ikke hadde klart det den dagen! 🙂

   Og så må jeg puste med magen, rolig og fint. Det roer ned litt det også.

   Hva står på din liste da?

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.