Forskning viser at flere blir syke av sykehuset

13

Forskning.no viser i dag til en dansk undersøkelse der de har kommet frem til at flere pasienter faktisk blir syke sykehuset, og dermed får komplikasjoner og forlenget sykdomstid.

Det er ikke noe nytt for de av oss som har vært flere ganger inn og ut av sykehus, for å si det sånn…

I Norge får ca 6% av alle som legges inn på sykehus eller sykehjem infeksjoner de ikke hadde ved innleggelsen.

Mage/tarm-infeksjoner. Infeksjonen kommer ofte fra oppkast og avføring. Sykdommen kommer imidlertid ikke direkte inn i kroppen, men overføres fra hender. Imidlertid er det ikke noe i veien med personalets hygiene, mener Pedersen.

Vel, det har vært stort fokus på håndhygiene de siste årene, men det er jo ikke alltid bare hendene som er skitne da. Jeg har vært innlagt flere ganger i løpet av de siste årene, og på én avdeling jeg var på var toalettet så nedgriset av avføring at jeg ikke klarte å gå inn på det. (Og ikke bare ett av toalettene..neida…) Blodsprut på gulvet, veggen og i taket (!) og spy på gardina var også noe av det lekre jeg opplevde. Hygienisk?!?

Fy flate, det var så grisete der at jeg blir kvalm av å tenke på det. Ikke rart folk får sykehusinfeksjoner!

Det fikk jeg forsåvidt også en gang (ikke på samme sted) etter en operasjon. Da ble jeg henvist til å møte opp på poliklinikken en gang pr dag for sårskylling. Det var utrolig slitsomt å komme seg til og fra sykehuset med et åpent, betent operasjonssår kan du si… for å sitte og vente på at en stressa og sur sykepleier skulle herje med meg…

Nå tror dere sikkert at jeg bare har traumatiske sykehusopplevelser, men det er ikke sant. Da jeg var innlagt på medisinsk overvåkning på Lovisenberg ble jeg veldig godt tatt vare på. All heder og ære til de som jobber der! (Ikke bare var det rent, pasienter og pleiere fikk også ferske kanelboller til ettermiddagskaffen. Luksus!)

Nei fysj for et tema å tenke på sånn på slutten av dagen! 🙁

Share.

About Author

13 kommentarer

 1. Jorunn Andreassen(jojja) on

  fysj.. hadde jeg kommet over et sånn toalett.. hadde jeg garantert blitt veldig uvell..

 2. Fysj! Da hadde jeg definitivt sagt fra! Tvi!
  Arbeidet på en infeksjonsavdelning en gang. Var det noe vi gjorde foruten å pleie pasienter, så var det å vaske pasientrummen! Det går ikke an å ha det slik på sykehusene.
  Har også forskjellige erfaringer med å være på sykehus, både bra og dårlige.
  Sykehuspersonalet arbeider hardt, og de er avhengige av at vi reagerer politisk.
  Slik vi gjør i vår mikropolitikk!

  • Sagt fra ja, hva tror du jeg prøvde på? :-S Det var bare det at ingen gidda høre på meg. Så til slutt samlet jeg sammen det jeg kunne finne av flasker med AntiBac og desinfeksjonsmiddel og såpe og vaska badet sjøl (i gummistøvler jeg «lånte» på et bøttekott) før jeg klarte å gå inn der og ta meg en dusj. Festlig. Gikk glipp av middagen på grunn av det gjorde jeg også.

   Den avdelinga var noe av det minst organiserte jeg har vært på, i alle fall virket det sånn for meg.

    • Det virket ikke som det var så mye kontroll der, og jeg tror de var kronisk underbemannet også så jeg kan skjønne det gikk litt over stokk og stein. Men tilstandene der var sånn at jeg vil si det gikk utover pasientene.

     Skulle definitivt ha sikret meg billedbevis, men var for dårlig til å tenke på det. Blogget om opplevelsene i stedet, etter å ha rømt fra sykehuset… http://www.serendipitycat.no/?p=251

 3. Alle gangene jeg har vært innlagt har jeg kommet ut med diverse ekstra. Urinveisinfeksjon, virusinfeksjon, betennelser, allergiske reaksjoner osv. Men er sikkert spesielt ille med folk som har ME, og andre sykdommer som påvirker immunforsvaret.
  En annen ting er at det på mange avdelinger taes veldig lite hensyn. De kommer inn og slår på taklyset midt på natta for å måle feber eller ta blodtrykk. Hvorfor klarer noen å være diskret og hensynsfulle og så mange andre ikke? Og å ligge på gangen på sykehus er IKKE spesielt helsebringende!

  Nei, du har rett….kanskje dumt å tenke på dette så sent på kvelden! 😛 Heldigvis er det tirsdag og underholdning på tv! (og du har vel serier på gadgets`ne dine! :o)

  • Hehehe, huff nå har jeg reaktivert sykehustraumer hos flere her skjønner jeg 🙁

   Det er helt klart forskjell på hvem man møter også, når det gjelder å ta hensyn. Og ME-pasienter har i mine øyne skikkelig dårlig odds når det gjelder å havne på «vanlige» avdelinger der ting går veldig fort og ingen gidder lese journalen din engang.

  • Hehe! Det er kanskje ikke alle som har hørt om lommelykt? 😉
   Har selv arbeidet nattetid på sykehus og å tende taklampen på natten var det ikke tale om. Det var liksom meningen at pasientene skulle sove, og da passet det dårlig med dagslys. 😉

   • Det beste var en gang nattevakten kom og vekket meg (!) for å spørre om jeg ville ha en sovepille!

    10 minutter senere var jeg våken og så irritert at jeg faktisk ville ha en pille. Som gjorde at jeg ble så kvalm at jeg ikke fikk sove likevel.

    Ok, nå skal jeg gi meg med sykehushistoriene her og gå og legge meg! 😀

 4. «Det beste var en gang nattevakten kom og vekket meg (!) for å spørre om jeg ville ha en sovepille!»

  Hihi
  Den var god
  🙂
  Personen hadde vel fått beskjed om å sjekke hvem som trengte det, og ville gjøre det grundig
  hehe

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.