Mål hjerterytmen med iPhone

7

I dag ble jeg gjort oppmerksom på en snedig app til iPhone. Med Instant Heart Rate bruker man lyset og kameralinsen på iPhone til å måle hjerterytmen. Uten noe form for ekstrautstyr.

Dette måtte jeg selvfølgelig teste.

Man holder rett og slett pekefingeren foran kameralinsa, og så bruker den litt tid på å finne rytmen og gjør en måling. Snodige greier. Et lite rødt hjerte blinker og beeper også. Man kan lagre målinger, og stille inn etter blant annet alder. Det er også en guide til hvilke soner man bør holde seg i.

Jeg har altså en hvilepuls på 86 (liggende i senga), noe som i følge NRK Puls er en «god grunn til å finne frem joggeskoene».  Jeg kan dessverre ikke finne frem joggeskoene, siden min kjære mann kastet mitt gamle par i en ryddemani for et par år siden. Synd det, da er nok slaget tapt. 😉

Vel, du kan jo prøve selv. Appen koster 6 kroner på iTunes.

Share.

About Author

7 kommentarer

 1. Morsomt! Det skulle jeg gjerne ha provd, men har dessverre ikke iPhone. Jeg har ogsaa ganske hoy puls, rundt 85 i hvilepuls, men jeg er jo frisk og rask saa da er det vel greit. Og jeg trener faktisk, selv man ikke skulle tro det!

  • Jeg leste nå nettopp et annet sted at for kvinner så er det faktisk ikke uvanlig med en hvilepuls på mellom 80 og 90, så vi er kanskje ikke så unormale likevel. 🙂 Det er selvfølgelig individuelle variasjoner på dette som alt annet.

 2. Nei dæven altså, nå ble jeg imponert! Utrolig hva de får til å lage! Jeg har ikke iPhone, men iPod Touch (med kamera) så jeg fikk til å måle… men resultatet mitt lå på 64-68. Virker merkelig lavt? Får teste litt videre og se hva slags situasjoner jeg får høyere/lavere etc. Kjempeinteressant – jeg synes det er spennende å kunne følge med på hva som skjer i kroppen. 🙂

  • Ja, ikke sant? 😀 Kanskje du er en av dem som har lavere hvilepuls i utgangspunktet, eller hva tror du?
   Det kan jo være interessant å ta noen målinger, f.eks. etter aktivitet, og loggføre litt. Så ser man etter hvert et mønster vil jeg tro.

   Synes også det er utrolig spennende å følge med på hva som skjer i kroppen, og tenker at jo mer kunnskap, jo mer kan man forsøke å gjøre ting bedre!

   • Har målt noen ganger siden jeg lastet ned appen. Så langt har jeg ikke hatt høyere enn 78… og det forundrer meg veldig, men jeg har ikke testet meg i forbindelse med aktivitet ennå. (Har ikke tenkt på det, rett og slett.)

    Men våknet en gang tiiiiidlig i dag morges og kom plutselig på sånn i halvørska at jeg skulle måle. Da hadde jeg 64. (Jeg har tidligere fått målt at blodtrykket er veldig lavt når jeg sover, så det henger kanskje i sammen?)

    Spennende det her ja, jeg skal måle noenlunde jevnlig en periode og se hvordan mønsteret er. 🙂

 3. of course like your website but you have to check the spelling on several of your posts. Several of them are rife with spelling problems and I in finding it very bothersome to inform the reality however I’ll surely come back again.

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.