Nå kan du følge mine stjernefavoritter i Google Reader

16

Jeg bruker Google Reader for å følge med på blogger jeg liker, og det er oversiktlig, brukervennlig og noe jeg virkelig anbefaler. Nå vil jeg dele mine favoritter med dere!

Det er hyggelig å dele de innleggene man virkelig liker med andre! Blogganbefalinger har alltid vært en kilde til å oppdage nye blogger og spennende innlegg for meg. 🙂 Før hadde jeg en lenkeliste eller en bloggrull – men etter hvert følger jeg så mange blogger at det ble uoversiktelig, og mye arbeid å oppdatere lenkelisten. Derfor har jeg gått over til å bruke stjernemerking i Google Reader til å merke favorittinnlegg – og det kan jeg dele med dere.

Hvis du ikke bruker Google Reader, kan du ta en titt på det her. Det er lett å komme i gang med.

Den norske versjonen finner du her.

I Google Reader har man mulighet til å merke blogginnlegg man liker med en stjerneDet er bare å klikke på den grå stjernen ved innlegget slik at den skifter farge til gul.

Derfor har jeg nå laget en boks (widget) på siden i bloggen her hvor du kan følge med på hvilke innlegg jeg «stjernemerker». Håper du finner noe der som kan være interessant for deg også!

Boksen er plassert i høyre marg, et stykke ned på siden.

Oppskriften på hvordan du lager en slik boks til bruk på din egen blogg finner du her. (Jeg hoster bloggen min selv, og kan dessverre ikke svare på spørsmål om hvordan man gjør dette på andre bloggløsninger.)

Oppdatering! C’est la vie har laget en guide til hvordan du gjør dette på en wordpress.com blogg! Les den her!

Mine stjernemerkede innlegg har selvfølgelig sin egen RSS-feed, hvis du vil legge til denne i din egen RSS-leser. Den finner du her.

Trenger du en innføring i hva en RSS-leser er kan du se på denne siden (hvis du synes Wikipedias artikkel blir litt teknisk) eller lese innføring om Google Reader på norsk her.

 

 Share.

About Author

16 kommentarer

 1. ELSKER google reader. Trodde det skulle bli et pæs å sette seg inn i, og få over alle favorittbloggene. Men over noen dager var det gjort, og nå sparer jeg så sinnsykt mye tid på det altså! Før sjekket jeg jo en liste under bokmerker hver dag, gjerne to ganger, for å se etter nye innlegg. Ofte følte jeg meg sykt uvel underveis meg ville liksom komme igjennom. Ikke bra system altså! hehehehe… 😛

  Kjempegøy å kunne se på dine stjerner her i bloggen! Det var lurt! <3

 2. Jeg er også stoooor fan av google reader, men lærte selvsagt noe nytt nå 😀
  Flott at flinke folk som du deler og tipser – vet du DET er jeg takknemlig for!!
  Ønsker deg en finfin uke 🙂

 3. noen lurt på hvordan google faktisk bruker dataene de samler inn ved at du bruker google reader? bruker selv programmet akregator, google sporer meg mer enn nok som det er.

  • Tja… lurt og lurt… det aner vel meg at de bruker det «på en eller annen måte». Og det er det vel bare fantasien som setter grenser for? 🙂 Men… jeg har vel bestemt meg for at det ikke bekymrer meg så veldig mye egentlig. Muligens naivt, men mitt valg.

 4. Tusen takket være deg har jeg ENDELIG satt meg inn i Google reader og lagt inn hele bloggrekka, fantastisk! Jeg holdt også på som Bell4trix, trykket meg inn på hver lenke på (en etterhvert veldig lang) bloggliste og endte ofte med å gi opp halvveis. Dette er supersmart! Har nemlig også forsøkt å lage snerten bloggrull som Under stjernene laget etter oppskrift fra Sigruns blogg en liten tid tilbake, men det ble det bare hodepine av for jeg er så fryktelig pinglete teknisk og mannen skjønner ikke norsk og…

  Men nå går alt så mye bedre! Det siste jeg hadde lyst til å få til var å overføre de stjernemerkede bloggpostene til bloggen min slik du har gjort her (tusen takk for stjerne forresten, veldig hyggelig) men det fikk jeg ikke til i denne omgang og må nok ta kontakt med norsktalende datateknisk svigerinne tenker jeg for en sånn vil jeg ha!

  God helg!

  • PS Kanskje jeg til og med skal kikke på RSS-leser innføringen din? Det er noe gresk noe jeg har styrt unna leeenge… Men det blir ikke i kveld, google-leser for holde for denne gang 😉

   • Google-leser er jo en RSS-leser, så er du kommet i gang med Google Reader så trenger du egentlig ikke noe mer. Med mindre du vil sette deg inn i de tekniske detaljene bak det da. 🙂
    (Noe jeg skal innrømme at jeg har gjort i veldig liten grad selv…. hehe…)

  • Hyggelig å høre at bloggposten min har vært til hjelp, det blir jeg glad for! 😀
   Jeg er virkelig forelska i Google Reader, det er den eneste måten jeg klarer å holde noenlunde tritt med favorittbloggene mine.

   Er usikker på hvordan du får laget en slik boks når du blogger på wordpress.com, for de tillater ikke like mye «ekstra» som når du hoster bloggen selv. Jeg er for eksempel litt usikker på om de tillater javascript i widgeten (altså elementene i sidebar). (Se for eksempel denne artikkelen: http://en.support.wordpress.com/code/)

   Kanskje det er på tide å tenke på å hoste bloggen selv? En utfordring! (Sjekk wordpress.org)

   Og selvfølgelig fortjener du stjerne, det er så mye bra som kommer fra din kant! 🙂 Fin måte å si at man setter pris på innlegg på når man ikke har overskudd til å kommentere så mye.

   Riktig god helg til deg og dine! (Jeg skal på med tiaraen og leke litt adelig… 😉

 5. Håhå! Hoste blogg selv..?! Der setter du nye griller i hodet på meg, kanskje like godt å ta på seg tiaraen ja tjihii! God helg 😀

  • Tenk på alle mulighetene for å tilpasse bloggen selv med alle de plugins og maler og alt mulig som finnes.. 😉 Det er veldig gøy altså, og egentlig ikke så vanskelig for det finnes mange gode guider til alt mulig. Men det er klart en del å sette seg inn i da.

   God helg til deg og dine! 😀

 6. Ville bare fortelle at jeg fikk nyttig tips fra Ziarah om hvordan legge inn stjernemerking på WordPress blogg, så nå er det gjort! Tenker å lage en tilsvarende bloggpost som din for å spre det gode budskap 😀 Så blir nok tanker om hosting av egen blogg lagt forsiktig på hylla for en stund til, men en dag kanskje?

 7. http://www.youtube.com/watch?v=VEqTimv8Ago on

  Hi there! Do you know if they make any plugins to help with Search Engine Optimization? I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good results. If you know of any please share. Thank you!

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.