Interessant intervju med Dr. Judy Mikovits #XMRV #ME

1

Jeg har lagt ut et langt og interessant intervju med Dr. Judy Mikovits fra WPI på norsk på ~ME Nytt~ for den som vil lese.

Du finner det her.

Jeg synes intervjuet var ganske lett forståelig, og fremhever både de viktige funnene gjort ved WPI samt kontroversen som nå raser om dette. Mikovits fremstår som en standhaftig, dedikert og seriøs forsker midt oppi det hele. Samtidig viser hun sin empati for pasientene.

Hun har nettopp vært i telefonen med en gråtende pasient infisert med XMRV som har fått en forverring av symptomer. “De ringer meg hver eneste dag,” sier Mikovits. “Jeg driver ikke med forskning lenger. Jeg bruker så mye tid på å forstå pasientene, på å forstå sykdommen. Folk har flyttet til Reno for å være her,” sier hun. (..) Mikovits deler tydelig frustrasjonen til de med ME/CFS som har blitt marginalisert i løpet av årene og fortalt at sykdommen deres ikke er reell. Hun sier at denne mistroen mot sykdommen driver kritikken mot hennes arbeid.

Anbefales på det sterkeste, selv om det er langt!

 

Share.

About Author

1 kommentar

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.