Laila Dåvøy: «ME-dagen 12. mai skal markeres»

1

Dette skriver stortingsrepresentant Laila Dåvøy (KrF) på sin Facebook-side i dag:

ME dagen 12 mai er en viktig dag for alle som har fått denne diagnosen, og for deres familier. Jeg skal markere dagen på City Scene i Fredrikstad, om kvelden. Det er CFS/ME foreningen for Ungdom og Pårørende i Østfold som arrangerer en Veldedighetskonsert. Både vi som er politikere og hjelpeapparatet er nødt til å forstå at de som lider av denne sykdommer trenger langt mer hjelp enn det de hittil har fått. Det er ingenting heller de unge ønsker enn å bli forstått, bli sett, bli hørt, og mest av alt å bli frisk.

Jeg er utrolig glad for det engasjementet Dåvøy viser for oss ME-pasienter. Hun har gjentatte ganger tatt saker opp i Stortinget (se for eksempel her og her), hun deltok på XMRV-konferansen på Olavsgaard i 2010 og hun uttaler seg gjerne til media i forbindelse med ME-saken. Vi trenger hennes engasjement, og vi håper at flere politikere får øynene opp for denne pasientgruppen!

Jeg synes også det er utrolig flott med den konserten som skal arrangeres i Fredrikstad på ME-dagen 12. mai. Skulle så gjerne ha vært der selv, men å komme seg fra Oslo til Fredrikstad og delta på en slik aktivitet er nok fortsatt utenfor det jeg kan tenke på å oppnå. Her finner du arrangementet på Facebook, og du kan også lese om det her.

 

Share.

About Author

1 kommentar

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.