Noe som mangler…

13

Jeg sverger på at dette gjentar seg igjen og igjen uten unntak: Hver gang jeg legger meg ned for å hvile, enten det er på sofaen eller i senga, så er det noe som mangler. Noe jeg trenger, som gjør at jeg må reise meg i hvertfall en eller to ganger før jeg virkelig kan falle til ro. Vannglasset står igjen på kjøkkenet. Mobilen ligger igjen i veska. Medisinen er ikke tatt. Det er nesten så jeg burde utstyres med en sjekkliste som må gjennomgås før jeg tillates å innta horisontal stilling.

Men så igjen, da ville jeg vel bare ha glemt hvor jeg la lista.

20110502-055219.jpg

Share.

About Author

13 kommentarer

 1. Haha! Kjenner meg igjen på en prikk. Blir like gretten hver gang jeg finner ut at jeg må reise meg igjen,

 2. JA! Akkurat, nettopp…. Slik er det, og det er kjempefrustrerende. Det er vel blant de gangene jeg blir mest fortvilt. For da er man jo allerede ferdig med aktivitet og skal hvile. Typisk ofte litt «over» aktivitetsperioden. Og det er vel de gangene jeg virkelig sutrer og sier: «jeg orker ikke mer….».

  Det andre typiske problemområdet er biltur. Når jeg har vært inne for å hente de tusen ting jeg har glemt (bilnøkkel, krykker, lommebok, noe å drikke, mobilen, bluetooth’en, huskelappen… ah – husnøkkel) så er jeg noen ganger så sliten at jeg ved enkelte anledninger bare må gå inn igjen.

  Det er verst når vi drar ut sammen. Da glemmer jeg dobbelt så mye, akkurat som om det blir rot i husken av å huske at det er en annen som skal være med. Og så blir det sutring de første hundremetrene (Fra meg: – «Jeg blir så sliten») og så dysters stemning når jeg etter fem hundre meter begynner å klappe meg på lommene…. og så må vi snu.

  Men jeg fikk et TIPS av en ergoterapeut. Et tips jeg selvfølgelig har glemt å følge, men som du minnet meg på nå. Det gjaldt for bilbruk.

  – Ha en bag med de tingene man alltid trenger (sånn som vinterstid: varme ekstraklær og sko, sommerstid: bikini, håndkle osv, når man jobber: ting man trenger til jobben….) liggende fast i bilen.
  – Sånt som man alltid skal huske på vei ut kan ha en fast oppbevaringsplass inne, så man husker alt i samme slengen. I ettertid har jeg tenkt at man kan jo f.eks. ha en kurv inne til lommebok, husnøkler, bilnøkler, en tom vannflaske (som man kanskje husker å fylle når man ser den) – og så bære hele kurven med seg ut når man drar.
  – Doble sett med slikt som krykker og andre veldig viktige ting, så man kan ha ett sett fast i bilen som i første punkt.

  Jeg tenker at dette kan fungere ved hvileplassen også? En kjølebag med drikke og en snacks ordnet alt på morgenen. En fast plass for dobbeltlagring av det andre viktigste: medisiner, evt lesebriller. At den faste plassen (kurven) for annet småting som mobil, lommebok etc er ved hvileplassen…. Eller noko slekt noko. Det vil jo varierer fra person til person hva som fungerer.

  Et toalett ved hvileplassen er vel det vanskeligste ;-).

  Hm – og så er det bare å huske å gjøre det man skal gjøre for å slippe å huske. Jeg har en følelse av at det kommer til å ta laaang tid før jeg slipper å reise meg ti ganger hver gang jeg har satt meg…

  Klem!!

  • Jeg ser vi har samme erfaring – det er verst når man skal dra ut sammen med noen! Det er akkurat som om jeg stresser meg opp litt da altså, mitt «forlate huset»-rituale tillater liksom ikke avbrytelser i form av snakking fra andre, for da «glipper» husken på det jeg skal ha med meg.

   Takker for gode tips!! Jeg har etterhvert et ganske bra system på det med vesker, men her inne i leiligheten er det litt trått. En kurv eller kjølebag ved hvileplassen vil nok kunne gjøre mye, for det er jo litt vanskelig med toalett ved sofaen eller vannglass i snor rundt halsen ja 😀

   Jeg prøver også å bli flinkere til å tenke «nå skal jeg sette meg, har jeg alt jeg trenger?», men det fungerer ikke alltid så godt hehe. (Og i hvertfall ikke hvis det er noe som avbryter meg – en lyd ute, noen som spør om noe, eller at jeg plutselig kommer på at jeg måtte visst bare ha en liten ting til fra kjøkkenet…)

   *Gaaah*

 3. Hmmm!
  Det blir en del hverdagstrim der, ja.
  Det tar også en del tid til å rydde opp etter seg selv!!! 😉
  Vesken står forberedt til jeg skal ut om døren. Blir et litet problem om ikke ting er der de pleier å være…

 4. Karis råd er gode ja! Jeg har en puff med alt mulig i rett ved plassen min, og en ferdig veske like ved døren. Småting ligger litt rundt her fordi jeg ikke orker å hente ting fram. Skal jeg ta medisiner må de bare ligge framme ellers er de glemt. Men jeg også glemmer andre ting da, så det er veldig kjent! 😛

  Ah, bladet….ah, mobilen….ah, snytepapiret…ah, snacks…ah, vann til tabelettene….Urk! hehehehe… 😉

  Det er godt at man ikke er alene, selv om jeg ikke unner andre samme problemene! 🙂

 5. He-he, gjenkjennende. Det verste for min del er alle de ørten gangene jeg bare MÅ på do. Når jeg endelig har lagt meg og tilslutt funnet en komfortabel stilling, så er det jammen på`n igjen med ny dorunde – helt utrolig, gang på gang…… Jeg har alltid en veske/bag stående -klar for de gangene jeg skal ut av døren: medisiner, vannflasker, solbriller, øyemaske, nødmat, etc. OG i bilen ligger også mye klart: god pute, varmt pledd, caps og øyemaske. Urgg – savner spontaniteten – tenk å bare kunne dra spontant ut av døra uten alle sære «må-huske-på-tingene»……..

  • haha… Virkelig gjenkjennende med doturer! Urk! hehe 😉
   Jeg også har ting klart i bilen og i veska! Det er jo veldig lurt da!
   Artig å lese ting fra andre som man kunne skrevet selv!

   Men fikser vel ikke problemet med feks vann, som er det jeg som
   oftes merker at jeg mangler når jeg ligger der…. 🙂

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.