Pass deg for journalister!

8

«Det var ikke det jeg sa!»

Kjent utsagn etter at kontroversielle meninger har stått på trykk i dagspressen.

Så også med saken i Dagsavisen i går, om at «-Vestkantfolk blir stadig penere.»

Bare tull og tøys selvsagt, og ikke noe Hessen har sagt i følge ham selv:

For det første har jeg aldri gått ut og hevdet dette – tvert imot bemerket jeg at jeg ikke kjente noen studier på dette. Jeg ble forelagt dette fra journalisten som en teori, og brukte noen korte minutter i et forsøk på å nyansere dette. Så møter jeg det igjen på forsiden som om dette er et synspunkt jeg aktivt har gått ut med. (Dag O. Hessen i Nye Meninger)

Sånt skjer.

Jeg husker en gang jeg ble intervjuet av en lokalavis i Trondheim. Bare en fillesak egentlig, men den har det samme poenget. Det var en sommer, og et eller annet klusset seg til for Samordna opptak – folk fikk ikke beskjed om hvilken videregående skole de hadde kommet inn på – men det var et begrenset problem som tydelig kom til å fikses på noen dager. Som leder for en elevorganisasjon ble jeg spurt av lokalavisen om jeg ikke var bekymret – «Nei, jeg er ikke så veldig bekymret,» svarte jeg. Men journalisten var ikke fornøyd – om jeg ikke bare var bittelitte grann bekymret kanskje?? Nja…jeg dro på det, bittelittegrann bekymret kunne jeg jo kanskje være, all den tid folk måtte vente noen dager på svaret fra Samordna opptak.

Neste dag stod den en artikkel over flere spalter med følgende tittel:

– Elevenes representant er bekymret!

Journalisten hadde fått det svaret han ønsket, i hvertfall i sine egne øyne.

Og jeg lærte å aldri, aldri svare på slike ledende spørsmål igjen, og å alltid kreve sitatsjekk…

Bilde fra Deviantart

Share.

About Author

8 kommentarer

  1. Jeg og noen andre konfirmanter ble intervjuet av det lokale meninghetsbladet. Journalisten fremstile oss om sååå kristne! Uff, og jeg som samtidig angret på at jeg ikke tok borgerlig konfirmasjon. Neidaså…

    Det var forøvrig godt å høre at Hessen var feilsitert, eller vridd og vrengt på.

  2. Hehehe…God historie!
    Kjedelig når man blir «utnyttet» på den måten fordi journalisten har bestemt hvordan h*n vil vinkle saken. Ble jo veldig feil når du ikke engang var bekymret egentlig. Hehehe…
    Greit med sitatsjekk da ja! Er slike ting jeg selv er bekymret for, som gjør at jeg ikke har så lyst å være i media før jeg har overskudd til å passe på.
    Måtte smile i skjegget over historien din altså, good one! <3
    (Den andre saken har jeg ikke fått med meg…)
    Good Helg! 😉

    • 😀 Kan være greit med litt mediatrening kanskje, hvis man skal tre inn i en profilert stilling eller noe. (Eller å øve seg i en liten lokalavis, ikke såå farlig tenker jeg da, spesielt ikke siden dette var lenge før nettaviser som kunne sendes videre til gudoghvermann!)

  3. Pappa er politiker, og 99% av tiden blir det stilt ledende spørsmål, eller så legger journalistene fram det de tror er din mening. Det er veldig sjelden dessuten at journalisten IKKE misforstår ett eller annet som blir sagt aå det blir framstilt helt feil, enten fordi de ikke har kunnskap om emnet eller, som med din historie, at de allerede har sin egen mening/historie. Jeg unner virkelig ikke dem som må forholde seg til sånt på daglig basis!

    Den historien om vest vs. øst klikket jeg meg inn på på nrk i dag morges, det virket så veldig absurd! Jeg er ikke så veldig overrasket over hvordan historien ble til, akkurat… Din historie bærer veldig preg av sommertørke for lokalavisen! Det går ikke en sommerferie hos en lokalavis uten agurknytt eller at de skal ta opp «skandalesaker» (a la din historie), om du skjønner hva jeg mener.

    • Åja, det var _veldig_ agurknytt det jeg opplevde altså, og helt «ufarlig» på en måte. 🙂 Jeg ville nok blitt helt svett av å jobbe som politiker og oppleve det din far gjør. Om alt jeg sa ble vridd og vendt på uansett hva jeg gjorde tror jeg at jeg ville klikket i vinkel! Hehe. Men all ære til dem som orker!

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.