Gi barna en iPad i stedet for TV!

5

Ja, hvorfor ikke? En iPad er i alle fall interaktiv og morsom, samtidig som den kan være lærerik og gir ikke det samme reklamepresset som TV-programmer.

Det er noen av argumentene i artikkelen «Why Every Child In America Needs An iPad».

Everybody’s asking: Are iPads healthy for children?

I’m here to tell you: That’s the wrong question.

The right question is this: Is the iPad a healthy *replacement* for TV? And I believe the answer is a resounding yes.

Jeg må si meg tildels enig. Selv om jeg så absolutt unner Lille Sprell litt TV-tid, selv om jeg synes Barne-TV kan være både lærerikt og flott, selv om jeg synes hun skal få se Disney-filmer og Emil i Lønneberget, så må jeg innrømme at mitt nerdehjerte slår noen ekstra gode slag når jeg ser henne manøvrere iPaden som om hun ikke har gjort annet i hele sitt liv. Matematikk-apps, fargelegging, Ludo-spilling med pappa og å bla i bildealbumene er bare noen av favorittene her hjemme.

For en stund siden var det en artikkel i Teknisk Ukeblad om at mødre holder døtrene unna teknologi – det synes jeg er helt tragisk å tenke på. Det er ikke bare ønskelig, men nødvendig, å gjøre barna kjent med teknologi. Jeg er, i likhet med sivilingeniør Janne Aas-Jackobsen lite redd for teknologi. Det er verre at jentene blir hengende etter, fordi de ikke får holde på like mye med teknologi og dataspill som guttene.

– Jeg opplever at det er politisk korrekt å vente så lenge som mulig å gi jentene sine mobiltelefon, interaktive spill osv. Hvis vi var litt mer opptatt av å lære jentene å bruke slik teknologi riktig og mindre opptatt av hvor farlig det er for dem, tror jeg vi kunne skape en endring. (Sivilingeniør Janne Aas-Jackobsen til Teknisk Ukeblad)

Barn og berøringsskjermer har jeg snakket om før – se også dette TV2-intervjuet

(Artikkelen om barn og iPad ble funnet via @msivert)

 

Share.

About Author

5 kommentarer

  1. Jeg har ikke prøvd ipad selv, men vil så absolutt tro at det er mye bedre enn tv-titting, barn får f.eks. ikke bedre motorikk av å se på tv! Dessuten så slipper både de og de voksne rundt dem Disney Channel med Hannah Montana og gud vet hva (jeg var (ufrivillig) passiv seer det året jeg var på utveksling og bodde hos en familie med yngre barn…). Men alt i moderasjon, så klart 🙂

    • Ja, variasjon er jeg helt klart for, og at barn ser litt på TV har jeg ingenting i mot. Men det er noe med dette å bli sittende passiv foran TVen og bare ta inn og ta inn… Dessuten er det _mye_ søppel som sendes altså…

      Jeg misliker sterkt når TVen bare blir stående på i bakgrunnen hele tida, av flere grunner har vi innført «forbud» mot det her hjemme. Så får vi heller ha litt avgrenset TV-tid når det er Barne-TV og serier som Lille Sprell veldig, veldig gjerne vil følge med på, eller vil se film.

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.