Du synes kanskje tittelen er rar? Vel, det er et poeng med den. Dette er nemlig første gang på flere år at jeg har klart å ønske mannen velkommen hjem fra jobb med et godt, hjemmelaget måltid. Planlagt, forberedt og servert av meg.
Vi er begge to glade i det spanske kjøkken, så da jeg kom over en oppskrift på spansk-inspirert kylling med chorizo fikk jeg kjempelyst til å lage den en dag. Oppskriften kommer egentlig fra Nigellas Kjøkken, og stod i Dagbladet den 27.05. Jeg har trukket fra og lagt til noe og presenterer her min egen vri på retten. 🙂
Dette er enkel, men smakfull og god mat! Litt «grovt» og rufsete i kantene skal det være – og her kan du bruke litt av forskjellige ting du har i skapet om du har lyst.
Spansk kylling med chorizo og poteter
Alle mål er «sånn passe» – det vil si – hvor mye du har lyst på!
Olivenolje
Kyllinglår (du kan også bruke ferdiggrillede, det gjorde jeg)
Chorizo i passende mengder
Sånn passe med poteter
Rødløk
Sjalottløk
Fersk chilli
Nypoteter
Oregano, timian, salt og pepper, paprika
Gni kyllinglårene inn med litt olivenolje (du kan sikkert bruke en annen olje også), og det krydderet du måtte ønske. Paprikakrydder og chilli passer godt i denne retten, i tillegg brukte jeg litt oregano, timian, salt og pepper. Kyllinglårene fikk også en liten dæsj honning på toppen – det gir en knasende, glasert og deilig smak.
Potetene vaskes og deles i to, og legges i panna sammen med grovskårede biter av rødløk og sjalottløk. Finhakk litt chilli hvis du vil ha det, og strø over. Litt salt og pepper over grønnsakene, og kanskje en dæsj olivenolje også.
Kutt chorizoen i ligg grove biter og legg utover.
Hvis du bruker ferdiggrillede kyllinglår må du sette inn grønnsakene først – jeg stekte dem på 220 grader i 20 minutter, før jeg la kyllinglårene oppå og stekte det i ca. 30 minutter til. Er kyllingen rå kan du godt beregne en 50 minutter til en times steketid, litt alt etter hvor godt stekt du vil ha dem.
~ Rett ut av ovnen – enkelt og saftig! ~
~ Litt snacks til dessert – jordbær med sjokolade er så godt! ~
9 kommentarer
Mmm, ser veldig godt ut! Utrolig fint å se at du er så mye bedre, forresten, sådet gjør meg glad 🙂
Tusen takk 😀
Ser helt og smakte sikkert fantastisk.
Jeg bruker Chorizopølsene i pølsegrateng med oste/hvitsaus og har tyttebærsyltetøy og kokte poteter til.
Det hørtes også veldig godt ut! Chorizo er virkelig bra å bruke i ulike retter. Håper at det blir mye pusling med ulike oppskrifter fremover, skal ta med meg tipset ditt. 🙂
Dette så knallgodt ut! Tipper mannen ble fornøyd?!
Mannen fikk hakeslepp da han kom inn døra, og ble veldig fornøyd! 😀
Så koselig å kunne pusle litt med han!!
Så godt å se at du er i slaget. 🙂
Ja, det er godt å klare litt! 😀 Kjenner jeg betaler for det med en sofa-dag i dag da.. men men.. Det føles liksom ikke så ille, når jeg faktisk har fått gjort noe hyggelig. Selv om dagen i dag blir vond, så er det «verdt det» når jeg tenker på hvor glad mannen ble i går.
What’s Happening i am new to this, I stumbled upon this I have found It absolutely useful and it has helped me out loads. I am hoping to contribute & help other customers like its helped me. Great job.