Spansk kylling med chorizo – laget av MEG

9

Du synes kanskje tittelen er rar? Vel, det er et poeng med den. Dette er nemlig første gang på flere år at jeg har klart å ønske mannen velkommen hjem fra jobb med et godt, hjemmelaget måltid. Planlagt, forberedt og servert av meg.

Vi er begge to glade i det spanske kjøkken, så da jeg kom over en oppskrift på spansk-inspirert kylling med chorizo fikk jeg kjempelyst til å lage den en dag. Oppskriften kommer egentlig fra Nigellas Kjøkken, og stod i Dagbladet den 27.05.  Jeg har trukket fra og lagt til noe og presenterer her min egen vri på retten. 🙂

Dette er enkel, men smakfull og god mat! Litt «grovt» og rufsete i kantene skal det være – og her kan du bruke litt av forskjellige ting du har i skapet om du har lyst.

Spansk kylling med chorizo og poteter

Alle mål er «sånn passe» – det vil si – hvor mye du har lyst på!

Olivenolje

Kyllinglår (du kan også bruke ferdiggrillede, det gjorde jeg)

Chorizo i passende mengder

Sånn passe med poteter

Rødløk

Sjalottløk

Fersk chilli

Nypoteter

Oregano, timian, salt og pepper, paprika

 

Gni kyllinglårene inn med litt olivenolje (du kan sikkert bruke en annen olje også), og det krydderet du måtte ønske. Paprikakrydder og chilli passer godt i denne retten, i tillegg brukte jeg litt oregano, timian, salt og pepper. Kyllinglårene fikk også en liten dæsj honning på toppen – det gir en knasende, glasert og deilig smak.

Potetene vaskes og deles i to, og legges i panna sammen med grovskårede biter av rødløk og sjalottløk. Finhakk litt chilli hvis du vil ha det, og strø over. Litt salt og pepper over grønnsakene, og kanskje en dæsj olivenolje også.

Kutt chorizoen i ligg grove biter og legg utover.

Hvis du bruker ferdiggrillede kyllinglår må du sette inn grønnsakene først –  jeg stekte dem på 220 grader i 20 minutter, før jeg la kyllinglårene oppå og stekte det i ca. 30 minutter til.  Er kyllingen rå kan du godt beregne en 50 minutter til en times steketid, litt alt etter hvor godt stekt du vil ha dem.

~ Rett ut av ovnen – enkelt og saftig! ~

 

~ Litt snacks til dessert – jordbær med sjokolade er så godt! ~

 

 

Share.

About Author

9 kommentarer

  1. Ser helt og smakte sikkert fantastisk.

    Jeg bruker Chorizopølsene i pølsegrateng med oste/hvitsaus og har tyttebærsyltetøy og kokte poteter til.

    • Det hørtes også veldig godt ut! Chorizo er virkelig bra å bruke i ulike retter. Håper at det blir mye pusling med ulike oppskrifter fremover, skal ta med meg tipset ditt. 🙂

    • Ja, det er godt å klare litt! 😀 Kjenner jeg betaler for det med en sofa-dag i dag da.. men men.. Det føles liksom ikke så ille, når jeg faktisk har fått gjort noe hyggelig. Selv om dagen i dag blir vond, så er det «verdt det» når jeg tenker på hvor glad mannen ble i går.

  2. What’s Happening i am new to this, I stumbled upon this I have found It absolutely useful and it has helped me out loads. I am hoping to contribute & help other customers like its helped me. Great job.

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.