I dag har jeg tatt «fri»

10

Jeg skulle ha skrevet ferdig søknaden om mer Arbeidsavklaringspenger til NAV, jeg skulle ha sendt inn forsikringspapirer, fulgt opp ting som skal skje i bygården vi bor i, ordnet en søknad til Helfo, ryddet opp i en misforståelse med apoteket….og svart på et dusin mailer og meldinger.

Men i dag har jeg måttet ta «fri». Etter sol kommer regn, og nå er jeg tom. Kraftløs, i den grad at jeg ikke klarer å holde en bok i hendene mer enn noen minutter om gangen. Den eneste grunnen til at jeg klarer å skrive dette er at jeg kan ha armene støttet opp av puter mens jeg ligger med PCen på fanget i senga. Hey, det heter «laptop», ikke sant? 😉

Mange tror jo jeg har «fri» hver dag siden jeg er sykemeldt – hahahha, de aner jo ikke hva de snakker om! Men men…

Jeg sier altså ikke dette for å virke «kjepphøy», men til alle dere som har sendt meg mailer, meldinger og hilsninger: Jeg prøver å ikke «ta meg ut» ved å stresse med å svare på alt i dag. Eller kanskje til og med ikke i morgen…  Jeg svarer alle som skriver, men det kan dessverre ta litt tid innimellom, og jeg trenger å ikke sitte og konsentrere meg om å følge lange mailer og skrive sammenhengende svar.

Jeg bruker vanligvis aldri å klare å sove på dagen, men i dag sovna jeg på sofaen mens vaskehjelpen både støvsugde og vasket rundt meg!! 😀 Da er du sliten altså! Heldigvis er de kjent med at jeg er syk, og vant til å se meg vaklende mellom soverommet og stua for at de skal få skiftet på senga.

Jeg måtte til og med si fra om at hjemmesykepleien ikke kan komme hit i dag for å sette B12-sprøyte; etter at vaskehjelpen hadde vært her kjente jeg at det var stopp for å ha flere folk i huset i dag. Selv om det er et kort besøk og folk tror det krever lite av meg, så er det motsatt – bare det å karre seg ut i stua for å sitte der og vente på at de skal komme er for mye i dag.

Men i morgen dere… da slutter det å regne tror jeg, luftfuktigheten går ned og sola titter frem! Det tror jeg! 🙂

 

 

 

Share.

About Author

10 kommentarer

  1. Godt du husker å hvile (selv om det var kroppen som skreik på hvile og ikke du som husket det? 😉 ). Kanskje det vil være lurt å hvile i morgen også? Bare sitte å nyte solen og livet og ikke bry seg med burde burde?

  2. *god-hvile-klem*
    (jeg synes du har vært så råsterk som har gjord alt dette, ikke rart at det kom en komplett-tom-for-krefter-periode etterpå…å ta vare på seg selv er kjempeviktig oppi det hele og beskytte seg mot unødvendige inntrykk, bare du kjenner deg… )

  3. Hvil deg riktig godt Cathrine! Du har virkelig stått på i det siste, og det er da ingen som forventer noen ting. Oppmuntrende hilsninger er gratis 😀 og krever ingen respons, og gode dialoger er når begge parter har krefter til å kommunisere og finner det givende der og da, eller senere når man har hvilt seg og kan ta ting i tur og orden. Du fortjener virkelig å ta en «fridag» eller tre… 🙂 Ses igjen når det begynner å boble over hos deg. 🙂 Etter regn kommer sol vet du! 😀

  4. Ta en velfortjent pause, søta!
    Så håper jeg været blir bedre og mere stabilt SNART.
    PAIN.no…. 🙁

    Sender deg varme tanker og en god klem <3

    • Ja, dette været her altså… 🙁 Er jo ikke noe rart en føler seg dårlig, og så med hormoner og sånt i tillegg så blir det bare kaos!!

      Vi håper på en fin helg da! *klem*

  5. Jeg vet….vi har en hardere jobb enn de fleste, virkelig. VI har lite energi, hver dag må planlegges nøye – kosthold, en tur til legen, papirarbeid tar alt for mye krefter, å svare på sms og ta telefoner kan slå en helt ut og…..gahhh…det er ikke mye fritid rett og slett, så det jeg ville fram til var egentlig: det er bra å ta seg litt fri iblant!! For det er en hard jobb å være syk.

    • Ja, faktisk! Med all denne planlegging av de bitte små restene av energi vi har tilgjengelig… og alle krav som strømmer på fra omverdenen… det blir faktisk ganske travelt!! Jeg opplever til stadighet at dagene mine er altfor korte til at jeg rekker det som egentlig bør gjøres.

      Tror det er på tide å bytte jobb jeg altså.. 😉

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.