Blogspot-bloggere – et spørsmål til dere (og til alle andre som vil ha debatt på bloggen sin)

15

Jeg har et spørsmål til dere som blogger på Blogspot sin plattform – jeg vet noen av leserne mine gjør det, så jeg håper dere kan hjelpe meg! 🙂

Det jeg lurer på er: Har ikke Blogspot en funksjon/plugin/mulighet slik at man får en sånn boks under kommentarfeltet hvor man kan krysse av for at man ønsker mail når det kommer nye kommentarer? En funksjon som heter «Notify me of new comments» eller «Subscribe to comments» eller lignende? Jeg synes ikke jeg ser noen slik mulighet hos Blogspot-bloggerne jeg følger.

Aha! En oppklaring!

Se på bildet under – det er en liten tekst ved siden av knappene som heter «Abonner via epost» – her er det man skal trykke!

Når jeg legger igjen en kommentar på en blogg så er det jo fordi jeg ønsker å delta, men uten en varsling om at det er kommet svar på min kommentar er det håpløst å følge med. Det hadde kanskje vært greit hvis jeg fulgte en håndfull blogger, men det gjør jeg jo ikke. 🙂 Jeg har hundrevis av blogger jeg følger med på, og ofte opplever jeg å «dette ut av debatten» – jeg glemmer hvor det er jeg har lagt igjen en kommentar, og jeg kommer rett og slett ikke tilbake hvis jeg ikke får beskjed om det.

Så hvis jeg har lagt igjen en kommentar til deg og så blitt tyst, så vet du nå hvorfor!

Om du hoster en WordPress-blogg selv kan du laste ned en plugin som fikser en slik «Subscribe to comments»-boks for deg – for eksempel  «Social Connect».

For deg som har en WordPress.com-blogg skal dette gå ganske automatisk, det er mulig man må slå av/på valget i kontrollpanelet. (Det virker i alle fall på ~ME Nytt~)

For deg som blogger med blogg.no så beklager, denne funksjonen finnes ikke for dere. Jeg mailet faktisk blogg.no og spurte om dette en gang for lenge siden.

Den som vil ha debatt på sin blogg, bør sørge for at leserne har muligheten til å holde seg oppdatert. Det er min mening. I dag har vi så mange kanaler å følge med på, at det å huske å gå tilbake på en blogg hvor man har lagt igjen en kommentar for å se om det har kommet noe svar…. det tror jeg ikke man kan regne med at noen gjør i noe særlig grad.

Share.

About Author

15 kommentarer

  • Så man trykker bare på den lenken ved siden av kommentar-knappene? Rett under boksen, ikke sant?

   Det er jo så lett å få det til i WordPressblogger, jeg skjønner ikke hvorfor ikke folk slår det på eller installerer en plugin for dette.

 1. My thought, exactly! Det er så nedtur når man finner en blogg med et godt innhold, men så blir man ikke varslet når noen svarer på kommentaren ens. Kjedelig! Man kan jo ikke gå innom alle steder 5+ ganger hver dag, for å se om det har kommet nye kommentarer.

  • Nei, det er nettopp det! I hvertfall når man følger flere enn 3 blogger… Jeg husker jo da jeg begynte å lese blogger, da leste jeg faktisk så få at jeg åpnet alle og så etter nye kommentarer, nye innlegg… men det var jo før blogging ble stort i Norge da. 🙂

 2. Jeg har hatt akkurat samme problemet, og oppdaget nettopp denne funksjonen (og fant ut at det var jo slik det så ut på min blogg også). Skal se om jeg får laget et eget innlegg for å gjøre leserne mer obs på dette 🙂

 3. Jeg er glad hver gang en sånn mulighet ikke eksisterer, for da får jeg tid til andre ting enn å følge med på mine egne debatter. Skulle jeg gjort det, måtte jeg nemlig ha en fulltidsjobb, og det tilbys verken i WordPress eller Blogger 😉

 4. Eller en elendig RSS-funksjon. Liker å bruke denne istedet for subscribe. På wordpress så kommer det opp nye innlegg eller nye kommentarer for den sakens skyld.

  jaja nu e nu æ litt sånn at æ sjekker blogger om natta da, så om det blir litt smått med kommentarer her og der, så e det ikke fordi det ikke er interresant å kommentere eller ønskelig fordi en gjerne vil si noe.

  Ellers så må de med blogspot ha med navn/nettsted ellers så e det nesten håpløst å få lagt inn kommentar for sånne grønnskollinger…

  men synes mange har fine bloggruller på siden da 😀

  og blogger er stortsett full av google-reklame og huttemæ-tu..

  … ja skjekker jo blogger om det e noe spes som kommer opp – så det så 😎

  • RSS-funksjon burde også være et krav ja! 🙂 (Håper min fungerer nå hehe, har hatt problemer med den tidligere.) Jeg leser ikke blogger på nett lenger, kun via Google Reader. Sånn er det med den saken. Hender jeg klikker meg over til nettvarianten hvis jeg skal kommentere.

   Det jeg først og fremst tenker på med dette innlegget er at det irriterer meg når jeg legger igjen kommentarer hos folk, men så har jeg ikke sjans til å følge opp fordi det finnes ingen varsling for nye kommentarer. Jeg vil tro at det er flere enn meg som ikke klarer helt å holde styr på hvor og når man har kommentert…. 😉

   • ja du e jo rå på kommentering 😀 så tok den 😉

    men det æ skulle si at wordpress har jo fått en tilbakemeldingsfunksjon internt i wordpress om noen svarer på kommentaren din eller på nye kommentarer ala face..

    En hjelpsom funksjon det..

    …eget domene så har en fullpakka med plugin-muligheter – eksisterer lite i «lånt» blogg-opplegg..

    😉 jepp!

    • Jeg føler at jeg ikke får kommentert hos en brøkdel av de jeg vil kommentere hos! 😀 Men man må jo først og fremst prioritere å vedlikeholde eget kommentarfelt også.

     WordPress har blitt veldig bra synes jeg, kunne helt sikkert gjort mye mer ut av denne bloggen med flere plugins etc. også. Vurderte å legge om kommentarfeltet slik at man måtte logge inn med Facebook eller Twitter f.eks., men siden jeg skriver en del om sensitive temaer synes jeg det er fint å ha muligheten til å la folk kommentere anonymt eller med nick også.

     Håper du har en bra dag! 🙂

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.