Spennende masteroppgave om NAV

3

Marit Helle har skrevet masteroppgave om NAV, i faget ved institutt for Senter for pedagogiske tekster og læreprosesser ved Høgskolen i Vestfold.

Jeg vet at flere av mine lesere av ulike grunner er interessert i NAV, og anbefaler derfor å ta en titt på artikkelen som er lagt ut på Masterbloggen.

Masteroppgaven har et spennende utgangspunkt, i og med at forskeren og forfatteren selv har gått fra å være ansatt i NAV, til å være bruker av samme etat. Hun bruker sine erfaringer aktivt i oppgaven, og synliggjør utfordringer både på etatsnivå og brukernivå.

Oppgaven bekrefter mange av de erfaringer jeg vet NAV-brukere har, og det er tydelig at det ikke er få utfordringer NAV skal måtte ordne opp i de kommende årene!

Jeg har fått svekket troen på at NAV kan være kjernen i den norske velferdsstaten.  Med bakgrunn i mine erfaringer er jeg engstelig for at hele velferdsstaten med sine økonomiske og sosiale ordninger har en usikker framtid hvis man ikke begynner å se på NAV-reformen som et foreløpig mislykket prestisjeprosjekt.

«Løp og les» eller noe sånt. 🙂

Share.

About Author

3 kommentarer

  1. gamle ugle on

    Dette var en spennende masteroppgave. Håper noen sender denne oppgaven til de som virkelig trenger lese dette. Jeg tenker på politikere først og fremst, særlig arbeidsministeren. Og også sjefer i NAV.

    • Ja, håper den får den oppmerksomheten den fortjener! Her har de som styrer et unikt innblikk med en person som kan se saken både som ansatt og bruker. Det burde de virkelig ta på alvor.

  2. Jeg har jobbet i nav og det gikk nok fort og galt da de grunnla organisasjonen. Det å forvente forbedrede resultater på det samme budsjett år etter år vet man med seg selv er fånyttes.

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.