Fy Farao!!

24

I løpet av sommeren har flere venner dratt på og kommet hjem fra ferie.

I tur og orden har jeg sett Facebook-oppdateringer av typen «Hjemme etter ferie med familien… Kræsja fullstendig. Vil bare ligge i en mørk krok…»

Ikke alle som opplever «ferie» som ferie! (Også noe å huske for den som mumler «men ferie klarer han dra på!» i skjegget… eller ikke-skjegget…). Jeg kjenner mange som trenger fullstendig ro, hvile og stillhet etter å ha vært bortreist.

Og nå er jeg der selv også gitt, selv om jeg ikke har vært på noen familieferie som sådan. Gudbedre, mitt personlige helvete er et «familiehotell» fylt med småbarnsfamilier i varmen…

Men «Faraos Forbannelse» har jeg klart å få meg en runde med gitt…. *urgh* Det blir nok ikke noe å «sette i gang med hverdagen» med det første her hjemme!

Forhåpentligvis klarer jeg å ta i mot et kort besøk av min kjære bror som er i Oslo nå et par dager fremover; sist gang han var her var jeg for dårlig til det. Så jeg har ikke sett ham siden jul. Besøk av bror er altså ukens plan. Og så er det noen medisiner jeg burde ha klart å skaffe. Resten av «prosesser» og skjema og møkk og styr må bare vente.

Såvidt jeg orker ha PCen litt på fanget nå, men må sette meg litt opp i sittende stilling litt før jeg skal legge meg for natta. 🙂 Mailer og blogger og sånt får stå ukommentert noen dager til.

Og kofferten løper vel ingen steder??

 

Share.

About Author

24 kommentarer

 1. «Ferie» får et litt annet innhold når kapasiteten er lav, det er ikke helt som arbeidsfolks ferie, altså avslapning. Iallfall ikke når huset er fullt av folk eller hvis man må reise bort et sted.

  Håper du får gode dager framover!

  • Gode dager ønskes deg også! 🙂

   All aktivitet krever mobilisering, og etter mobilisering kommer kræsj. Sånn er det bare. Det største problemet mitt er å få omgivelsene til å forstå og akseptere denne syklusen. Jeg er ikke pessimistisk eller negativ eller noe.. det er bare at jeg har lært hvordan dette er nå, jeg begynner å kjenne mekanismene i det.

 2. Nei, hverken koffert eller alt det andre som er «burder», løper ikke vekk.

  Håper det kommer noen gode dager sanrt.
  Har selv sittet helt stille mens hele slekta har flyttet for sønn med familie. Skulle gjerne ha byttet med dem som legger seg slitne i armer og bein på grunn av bæring i kveld.

 3. Det er et av de store paradoksene med denne sykdommen. Vi må hvile og lade batteriene etter ferien. De fleste av oss opplever å miste alenetiden i ferien. Alenetiden på formiddagene, uten familien rundt meg, er det som gjør at jeg klarer å leve med et noenlunde normalt liv resten av døgnet. I dag var det første SFO-dag etter juli-stengt. Jeg flatet rett ut etter å ha levert junior. God hvile fremover. Håper du ikke blir utslått av varmen. Klem 🙂

  • Alenetiden ja. Tiden uten planer er så utrolig viktig. Ingen legeavtaler, skjemaer med tidsfrist hengende over seg. At man faktisk kan følge kroppens signaler.

   Fra i morgen av får jeg noen dager helt alene, jeg tror ikke det er så dumt. Men samtidig ingen til å hjelpe meg med ting da. Tror det blir en del ferdigmat og bestilling fremover for å si det så! 😀

   Apropos varmen: Jeg var ikke plaget av varmen da vi var ute og reiste, heller tvert i mot. Men det var en svært tørr varme. Den klamme varmen med høy luftfuktighet vi gjerne får her i Oslo tåler jeg ikke.

   Klem til deg!

 4. åååå uff ja….

  kofferten min står der ennå den assa

  *Klæmser*

  trur ikke folk er klar over hvor mye som kreves for å mobilisere, og så må en i det hele tatt være i stand til å mobilisere…

  anbefalinger ingen å mobilisere på ren vilje – akutt paralyse i lungemusklaturen var en liten hyggelig opplevelse du…… 😯

 5. Ferie er ikke alltid ferie, sant så sant. Min ferie var at alle de andre i huset reist på ferie, og jeg fikk en uke hjemme alene.

  God «innhenting» 🙂

 6. Velkommen hjem!
  Det har vært hyggelig å se FB-statuser om deilig ferie 🙂
  Håper nedbetalingen av «ME-regningen» går fort og mest mulig smertefritt!

  PS: Oppdaget at det er en annen «Eva» som også har kommentert, så jeg har endret litt på «signaturen» min sånn at vi ikke blander oss sammen 🙂

  • Tusen takk. 🙂 «Nedbetalingen» går sin gang, jeg er i alle fall delvis oppe av senga nå. Skuler bort på haugen med post og regninger… og tenker «en annen dag!» 😉

 7. Årets ferie for meg har vært å kunne ha sønnen min her masse og hatt besøk av foreldrene mine 🙂 Og så har jeg hatt og skal ha litt alenetid. Alt sammen nødvendig og godt.

  Men veldig «uvirkelig» at jeg som alltid har vært rastløs, elsker å reise, har vært utrolig glad for at jeg slipper å dra noe sted i sommer! At jeg har det aller best hjemme.

  Ønsker dere alle gode dager 🙂

  • Hyggelig å høre at du har klart å ha besøk av både sønn og foreldre, Tornerose! 🙂 Det er godt å kunne tilbringe tid med de man er glad i.

   Ja, tenk at man blir så bundet og glad for å være i ro… Jeg hadde ikke kunnet reist om det ikke hadde vært for en god del tilrettelegging. Og jeg hadde en jobb før som stort sett besto i å reise! Det er så fjernt å tenke på!

   Gode dager ønskes deg og de andre her også. 🙂

 8. …..også jeg har » bare vært hjemme» i sommer, dvs det har jeg gjort de fire siste årene.
  Det fungerer best for meg.
  (Var på weekend-tur til utlandet i mai. Fin tur (gave til et familiemedlem) men måtte ta med kvalmedempende medisin og ha «spypose-beredskap» på flyet samt smertestillende til verkende muskler pga for mye gåing den første dagen – tok taxi resten av turen og det hjalp godt …) Må minimum ha fri/ hvile en dag i for og etterkant etter en slik tur og kan forvente reaksjoner mht nedsatt fungsjonsnivå i tiden etter hjemkomst.
  Har tidligere opplevd å bli syk på tur, sannsynlig pga av at jeg har pushet meg selv for hardt. I tillegg til div me-symptomer har fått akutt allergiske reaksjoner samt «virus på balansenerven»
  Så derfor borte bra men hjemme best for min del mht til hvordan helsa fungerer pr. idag.
  Her hjemme nyter jeg dagene uten stress og kan tilpasse aktivitetsnivå og hvile etter behov.
  Nyte vakker norsk sommer, ei god bok, eller samvær med gode venner.
  I min familie har har et av barna, med stor utfartstrang vært så heldig å få være med en vennefamilie på ferie slik at jeg kunne kunne hvile og ta det rolig uten å komme i en vanskelig samvittighets-skvis. Jeg føler meg priviligert og takknemlig for det…
  Nyter gleden over hverdagen og de «små ting» samt formen som under slike omstendigheter er ganske god 🙂
  Nå håper jeg også du, Cathrine etterhvert ( etter en vellykket ferietur som du forhåpentligvis kan leve leeenge på ;)….) etter hvile og skjerming, kommer deg mer » i vater» og får noen gode sommerdager i tiden framover 🙂
  Varm sommerklem 🙂

  • Weekend-tur høres vondt ut, spør du meg.. 🙂 Jeg tåler rett og slett ikke å fly, og må ligge 2-3 dager etter en flytur. Så hvis jeg skal reise må det være litt lengde på turen, hvis jeg skal få noe glede av det.

   Godt å høre at du nyter dagene i ditt eget tempo!!

   Stor sommerklem tilbake. 🙂

 9. Etter å ha vært sammen med mine 2 minste hele juli, biltur til Sørlandet og Danmark, trengte hvertfall JEG ferie…så nå er jeg på Kreta og lader batterier…

 10. hello there and thanks in your info – I’ve certainly picked up anything new from proper here. I did however experience some technical points using this website, since I skilled to reload the website a lot of times previous to I may get it to load correctly. I were puzzling over in case your hosting is OK? Now not that I’m complaining, however sluggish loading cases occasions will sometimes have an effect on your placement in google and could damage your high quality ranking if advertising and ***********|advertising|advertising|advertising and *********** with Adwords. Anyway I am adding this RSS to my email and could glance out for much extra of your respective exciting content. Ensure that you replace this again soon..

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.